keskiviikko 19. helmikuuta 2014

2. Veeran kouluvalmennus


Kouluvalmennus 9.2

Olin Hontsan kanssa sunnuntaina 9.2 vieraalla kentällä kouluvalkassa jonka piti minulle ennestään tuntematon Veera -niminen valmentaja. Samalla vähän testasin H:n uutta koulupenkkiä, Kieffer Lusitano Excellentia. Meitä oli ryhmässä minun lisäkseni kaksi muuta ratsastajaa, toinen oli tallin hevosella ja toinen omallaan.
Alussa työskenneltiin ympyrällä ja piti viedä takaosaa ulos pohkeenväistömäisesti. Oli kuulemma tarkoitus tehdä myös avoa ja vastataivutusta mutta koska Hontsa on kyljistään välillä todella nahkea eikä hyväksy kunnon puolipidätteitä niin jo pohkeenväistön tekeminen osoittautui haastavaksi. Hontsa keksi myös ruveta nyppimään päätään, sitä se ei ole koskaan aiemmin tehnyt mutta kerta se ensimmäinenkin! Veera käski säilyttämään tuntuman ja ratsastamaan kunnolla pohkeesta kohti tuntumaa jotta hevonen hyväksyisi sen eikä alkaisi niskuroimaan. Toimi!Jahka Hontsa saatiin palautettua ruotuun niin saatiin tehtyä muutamia tosi kivoja väistöaskeleita. Aina ajoittain piti palata takaisin työstämään ihan puolipidäte-pohje-tuntuma -asiaa mutta varsinkin oikeassa kierroksessa heppa oli tosi hyvä! Vasen on sille vaikeampi ja kun muut tekivät oikeassa töitä, niin minä jyystin vasenta. Siihenkin sain lopulta pari ok askelta ja hevosen rennommaksi ja tulemaan pyöreämmäksi selästään ja koko kropastaan.

Kuskin kädet...Välikäyntien jälkeen jatkettiin laukannostolla C-kirjaimesta ja tehtiin pääty-ympyrä laukassa, hevosta ulospäin asettaen. Siitä jatkettiin kolmikaariselle kiemurauralle ja ensimmäisen kaarteen lopussa suoristettaessa pituushalkaisijalle tehtiin siirtyminen käyntiin, mentiin keskikaarre käyntiä ja taas viimeisellä kaarteella laukannosto ja ympyrä toiseen päätyyn.
Hontsasta katosi jarrut ja muutama ympyrä menikin ihan siinä että tein pelkästään laukka-käynti -siirtymiä että sain sen kuulolle. Sen jälkeen laukka oli helpommin ratsastettavissa ja rennompaa ja siirtymiset sujuivat paljon paremmin. Hevonen alkoi tuntua tosi hyvältä etenkin kun itse pääsin istumaan supersyvälle satulaan. Vasen kierros oli taas vaikeampi ja siinä H liikkui matalammassa ja pidemmässä muodossa kuin oikeassa kierroksessa mutta se oli siinäkin ihan ok eikä vaatinut niin paljon työstöä tulla hyväksi kuin mitä oikeaan kierrokseen.

Lopussa annoin hevosen pidentää kaulaa ja kroppaa.


Olin todella tyytyväinen valmennuksen antiin ja Veera kehui hevosta. Kotiläksyksi saatiin siirtymien teko ja niissä tuntuman säilyttäminen sekä takaosan jatkuva aktivointi ettei jää ponnettomaksi. Niin ja se, että minun pitää istua rehellisesti sinne satulaan eikä könöttää :D


Nyt kun katson noita kuvia niin tajuan että miten korkealla kannan kättä! Auts! Pitääkin ruveta keskittymään siihen enemmän. Näytänpä minä pieneltä H:n selässä :/ Lyhensin jalustimia reiällä tähän valmennukseen eli kyllä ne yleensä ovat reiän, kaksi pidemmät kuin mitä nyt olivat. Tuossa pellon vieressä on näetseen lehmiä niin ajattelin ottaa varman päälle ja lyhentää ettei käy niin että me tehdään horisontaalinen teleporttaus äkkiarvaamatta ja minä unohun matkasta ;)
Tuo Kieffer on kyllä kiva penkki, mutta kaipaa toppausta. Toppaukset on nyt tosi nutrut ja pitää laittaa karva väliin. Hontsalla oli selkä vähän jumissa oikealta puolelta maanantaina aamulla joten se sai vain osakseen hierontaa ja lämpölinimenttiä. Varmaankin satulan tekosia, mutta pitää nyt katsoa taas kun seuraavalla kerralla menee tuolla koulupenkillä että johtuuko siitä vai jostain muusta tuo selän kipeytyminen. Hieroja olisi syytä kutsua ponskiparalle!

Kaikki tämän postauksen kuvat (c) Niina R.!

1 kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.