sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

9. Koulukisailua

Hjuu sori pieni päivitystauko. Piti tehdä yhdestä estevalkasta postaus mutta en ole sitten jaksanut panostaa asiaan enää klo 23 jälkeen illalla... Kuvat siitä laitan kyllä jossain vaiheessa esille kunhan milloi viitseliäisöidyn :p


Meillä oli tallilla pe 21.3 omat harkkakisat. Niissä piti olla sekä este- että kouluosuus mutta estepuoli piti perua kentän huonon kunnon takia (seuraavana päivänä siinä taas oiski voinu hypätä, höh). No jokatapauksessa mentiin sitten koulua, ja itse menin kahdella hevosella. Luokka oli Helppo C:2, ennestään aika tuttu ohjelma, tullut pari kolme kertaa mentyä aiemmin sitä. Ei kauhean vaikea, kiva sujuva rata omasta mielestä.

Kisoihinhan ei harjoiteltu yhtään ei toki. Suokkitammalla rata oli aika piparia kun se oli tosi jännittynyt ja olisi mieluummin varmasti pukittanut mut metikköön ku tehny miten pyysin. Laukannostot sujuivat aika ok. Hontsa meni yhdellä ratsastajalla ennen minua ja se kuumui aika kivasti ja teki vaihdon toisella laukkalävistäjällä. Voi jes, aattelin, että mitähän tästä tulee kun ittekin meen vielä sillä :D
Hontsa oli kuitenkin aika kiva vaikka vähän turhan lämpimänä kävikin. Sai kyllä käyttää tosissaan istuntaa sen hillitsemiseen. Poitsu myös jännittyi aika paljon radan aikana. Saatiin Hontsan kanssa yli 70% luokasta ja voitettiin. Oujee.


Kuitenkin, lauantaina 29.3 oli sitten seuratason koulukisat tässä omalla tallilla. Niissä meniin B-merkin radan suokkitamma Petulla ja A-merkin Ristolla ja Hontsalla. Riston kanssa oli tarkoitus nyt vihdoin ja viimein suorittaa A-merkki loppuun. Esteosio on meidän osalta jo tehty hyväksytysti.
Tietenkään en ollut harjoitellut, en sitten yhtään. Hyvä että pari kertaa tuli luettua radat läpi. Phiuuu...
En nyt löpise sen kummempia tuosta B:n radasta. Tamma oli kiva ja saatiin uudet huippupisteet B:stä. Sillä on siis startattu nyt 4 B-tason kouluohjelmaa ja joka kerran parantanut, nyt kaksi viimeisintä jo yli 60%. Jeijei.

Risto Helppo C:2 -luokassa

Risto oli mennyt yhdellä tytöllä C-merkin kouluradan. Se meni tosi kivasti mitä itse sivusta näin! Risto vaikutti kevyeltä ja eteenpäinpyrkivältä eikä pahasti kuskannut laukassakaan. Taipua se olisi saanut paremmin mutta pysähdykset olivat todella helmiä, aivan tasajaloin! Typy kävi vaihtamassa sille kanget päähän sillä aikaa kun minä rytkytin tuon B-merkin. Sen loputtua vaihdettiin heppoja, hän jäi kävelemään tammaa ja minä otin Riston ja menin verkkaan. Risto oli heti alusta asti vähän jähmeä, ja koska kentän alapääty pehmeni, niin se siellä varsinkin menetti aktiivisuutta. Ja koska siellä oli vaikeampi edetä, se nosteli jalkojaan korkeammalle, ja rullasi itsensä ihan kippuralle vaikka en edes pitänyt kankiohjaa tuntumalla!
No hevonen tuntui riittävän hyvältä että en kehdannut paljoa verkkaamaan sillä. Tsekkasin vain kaasun, jarrun, pohkeenväistöt ravissa ja vastalaukan. Lähdin luokassa ekana ja eikun menoksi.

Rullaponi...
Laukkaverkkaa

Rata meni... Vähän vaihtelevasti. Pätkiä oli ok ja pätkiä tosi huono. Asiaan ei auttanut se että en muistanut missä kohdin tuli siirtymät, eikä se että alapääty vetistyi koko ajan pahemmin ja Risto ei suostunut etenemään yhtään siellä. Voltit ja väistöt oli ihan ok ja peruutuskin menetteli. Vastalaukannostot sujuivat hyvin ja Risto kulki niissä ihanan suorana. Keskilaukkaa ei saatu oikeastaan ollenkaan kun se vihasi sitä kuraa ja tietty olisi pitänyt mennä keskilaukkaympyrä just sinne kuraan... Lopussa unohdin vielä radankin mutta noooh :D
Rata olisi siis voinut mennä sata kertaa paremminkin, ja tuloksissa 59% ei kovinkaan silmiä hivele. Sain kuitenkin A-merkin läpi ja se on pääasia...

Radalla Riston kanssa


Menin saman ohjelman Hontsan kanssa, joka oli mennyt aiemmin jo B-merkin toisella ratsastajalla. Ihan urheilumielellä lähdin Hontsalla A-merkkiin kun se ei oikein hiffaa tätä pohkeenväistöosuutta tässä elämässä.
Heti alusta asti oli sen kanssa selvää ettei se rata mene niinkuin Strömsössä. Hontsa oli tosi jännittynyt heti alusta, enkä saanut vastalaukkaa nousemaan enkä mitään muutakaan järkevää tehtyä. Jarrut olivat hukassa, ratti samoin, ainoa mikä toimi hiton hyvin oli laukkakaasu. Hyvä että hevonen muuta tekikään ku laukkas... Alkupysähdys oli taistelua, voltit taistelua, pohkeenväistö.... Oho, se jopa teki sitä!! Olin niin häkeltynyt että meinasin unohtaa esittää keskiravin joka rikkoutui hienosti laukalle... Vastalaukat - ne nousi! Olin eeeerittäin häkeltynyt ja laukkaosuus meni muutenkin aika kivasti - vaikka Hontsa meinasikin antaa kyytiä keskilaukassa eikä se oikein suostunut siirtymään nätisti harjoituslaukkaan.
En kuitenkaan ollut tyytyväinen rataan koska hevonen oli niin sikamaisen jännittynyt. Arvostelussakin lukee että kunhan saa rentoutta lisää niin hyvä tulee. Saatiin me paperiin peräti viis arvosanaa 7 ja loput oli huonompia. Hontsan kanssa saatiin prosentteja rapiat 61%. Ihan ok.


Pöpöm
Pohkeenväistö ja tiiän mun pohkeiden välistä näkee Mikkelii asti..


Hontsasta on tullut nyt kisojen myötä tunne että siitä voisi tulla tosi kiva kouluhevonen kisakentille. Tuomarit ja valmentajat on sitä kehuneet (yleisökin, nimittäin sain kuulla kolmannelta osapuolelta että joku yleisössä ollut henkilö oli kehunut Hontsaa DB:n estevalkassa!). Kapasiteettia olisi kyllä, liikkeet on kohdillaan, samaten moottori. Se rentous vaan puuttuu. Nytkin Hontsa narskutti koko ohjelman ajan ja vaan pari pientä pätkää se oli tekemättä sitä. En tiiä mitä tekisin sen narskutuksen kanssa. Välillä ei narskuta yhtään, välillä enemmän. Huoh. No, ehkä keksin siihenkin jonkun jutun... Ehkä.

Hyvä hetki, jossa kuskilla pitkät piuhat

Meidän söböt letit!

Venaillaan palkintojenjakoa. Liilatakkinen rouva voitti Hontsalla B-merkin ja itse voitin A-merkin.


Jos kenttä olisi ok ensi viikolla niin voisi vähän hypätä. Jos se on lillua, niin sitten on kai tyydyttävä köpsäämään jotakin tyhmää. Hontsa voisi opetella pohkeenväistöjä ja muita koululiikkeitä. Hyvä idea ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.