torstai 8. toukokuuta 2014

17. Minnan valkku number 3!

Ensinnä pahoittelen hieman venähtäneestä tauosta! Olisi pitänyt jo aiemmin postailla meidän menoa, mutta ei sitä sitten jotenkin eistynyt... Nytkin tämä postaus tulee toooosi myöhässä, pahoitteluni siitä!

Sunnuntaina 4.5 mulla oli taas Minna Lindströmin valkkoihin meno. Otin tällä kertaa mukaan 2 hevosta, Hontsan paritunnille ja Hempan yksityistunnille. Menin ensin Hontsalla, ja oltiin perillä just sillein että ehdin saada hevosen kuntoon ja hypättyä kyytiin. Sitten selvisikin että tunnit olivat sen puoli tuntia myöhässä, joten ei se mitään, käytiin Hoon kanssa vähän käppäilemässä tiellä paremman puutteessa. Vaihdoin vielä toppatakin liiviin kun tuntui niin lämpimältä. Hyvä valinta olikin.

"Blääääh mami millon me päästääääään...?"
"Mamma?"


Valmennuksessa tehtiin samaa asiaa kuin mitä tehtiin ihan ensimmäisellä kerralla, eli asetuksen kautta hevosen rentouttamista ja liikkeen saamista suureksi ja irtonaiseksi. Tällä kertaa mukaan otettiin vielä hevosen leukaperien voimistelu ja avaaminen. Ensin kaikki tehtiin pysähdyksessä. Minna kertoi meille paljon teoriaa ja syitä ja seurauksia. Tässä pari jotka vielä muistan:
- Leukaperien on oltava aina auki.
- Kun hevosen leukaperät saa rennoksi, se rentouttaa rintakehänsä, ja sitä kautta stimuloi vatsalihaksiaan ja rupeaa polkemaan takaa enemmän.
- Saadakseen hevosen täydellisen rennoksi on ensin avattava lukko 1, eli leukaperät, sitten lukko 2, eli rintakehä, ja sitten lukko 3, joka on lannerangan alue.
- Hevosen on venytettävä sen päätä suoraan eteen-alaspäin, korvien on oltava koko ajan kohti taivasta!

Aloitettiin siis leukaperien avaaminen ihan pysähdyksessä. Meidän piti asettaa hevosta vuoron perään molempiin suuntiin ja ohja, josta otettiin asetus, niin vastakkaisesta piti hellittää saman verran. Välillä hevosen piti antaa rauhassa suoristua. Tehtävän myötä hevosen piti lähteä venyttämään kaulaansa suoraan eteenpäin ja rentoutumaan.
Hontsa ymmärsi tehtävän aika hyvin, mutta välillä sitä alkoi kyllästyttämään seisominen ja se alkoi liikahtelemaan. Myös muut hevoset veivät poitsun huomiota aika lailla, varsinkin jos ne hirnuivat. Hontsa asettui huonommin oikealle kuin vasemmalle. Tämä johtuu siitä että hevosia aina käsitellään vasemmalta ja ne ovat tottuneet että nenä käännetään aina sinnepäin.

Jatkoimme käynnissä, samaa asiaa. Vaihtelimme asetusta puolelta toiselle, mutta aina ennen kuin annoimme hevosen suoristua niin pohje laitettiin kiinni ja kehotettiin sen avulla hevosta kävelemään reippaammin ja venyttämään askeltaan. Hontsa tuntui olevan aivan elementissään tässä tehtävässä! Se lähti heti hakemaan pitkälle, rennolle kaulalle eteen-alas. Tuntui että se asteli aivan valtavan kokoista käyntiä eteenpäin! Samaa jatkettiin ravissa, ja Hontsa pysyi yllättävän rentona heti alusta alkaen. Aina kun laittoi jalan kiinni niin se lähti leijumaan isompaa ja isompaa ravia... Ja niska pysyi alhaalla! Olin ihan waaaau! Tehtiin sama vielä laukassa ja se oli Hoolle vaikeaa, koska ensin tehtiin vasemmassa kierroksessa. Ja vasen on sille se vaikeampi, varsinkin laukassa. Yllättävän kivasti se lähti laukassakin vastaamaan vaikka tuntui etten aina pystynyt istumaankaan kunnolla liikettä.
Vaihdettiin suuntaa, eli oikeaan kierrokseen. Hontsa oli aivan supersupersuper hieno heti! Käynti, ravi, laukka... Se oli mielettömän tuntuinen! Sanoin Minnalle kun ravasin sitä jättiravia että en varmana pysty istumaan sitä. Minna käski kokeilemaan, ja istuin varovasti yhden neljäsosan. Ja oho, pystyin istumaan! Kokeilin uudestaan, ja pystyin edelleen istumaan, ja nyt kokonaisen kierroksen! Olin suu messingillä. Heppa oli niiin rento ja niiin hieno etteivät sanat riitä kuvailemaan sitä! Hontsa vaikutti ihan supertyytyväiseltä itseensä, vaikkakin se vähän ehkä väsähti loppuun. Sen kanssa on oltava vain tarkkana ettei se työnny luotiviivan taakse tai rullaa itseään kippuralle. Mutta kyllä se siitä!

Hyvä...

Parempi...

Paras!


Hempan kanssa harjoiteltiin maasta käsin harjoitteita, ihan pysähdystä ja esittämistä. Sillä oli aika paljon virtaa ja poika stressasi alkuun kovasti, mutta rentoutui ihan hyvin harjoitusten myötä. Nyt kotona treenataan sen kanssa paljon maasta käsin ja käydään vieraissa paikoissa harjoittelemassa jotta saadaan Hempasta isona hyvin käsiteltävissä oleva ori. Valitettavasti Hempan sessiosta ei ole kuvia kun kuvaaja piteli Hontsaa aidan takana pojalle seurana... Mutta ehkä ensi kerralla sitten!

Pupu!


Tuli aika paljon toiveita että tekisin MyDay-postauksen. Pitänee valikoida jokin erikoisempi päivä jolloin käyn vaikka lääkärissä tai kylällä, kun muuten tulisi vaan heppatäyteinen postaus haha :D
Vaihdoin myös blogin kirjoituskohtaa leveämmäksi että saan näkyviin entistä suurempia kuvia. Toivottavasti pidätte muutoksesta!


+++ 30.4 syntyi tallille reipas kimo orivarsa Unski! Voi pallerot! Tänä kesänä ei muita varsoja sitten tulekaan.

Unski 4pv

Kuvista kiitos taas kerran Julialle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.