torstai 18. syyskuuta 2014

29. Pienet syyskuulumiset tähän väliin

Howdies, enpäs ole saanut aikaiseksi kirjoittaa tänne! Monesti ollut tarkoitus mutta äääh, sitten ei ole vain jaksanut... Mutta tämä bloggaaminen ei ole minulle niin hengen ja veren asia joten tuskinpa tämmöinen haittaa :)Viime viikon perjantaina käytiin Tuija Tuomisen valmennuksessa Mikkelissä. Hontsa oli tosi kiltisti, seisoskeli rauhassa traikun seinässä kiinni kun varustin sitä. Kävelin ja ravailin vähän kentällä ennen kuin päästiin maneesiin.
Valmennuksessa tehtiin ihan yksinkertaista asiaa, hevosen piti siirtää takaosaa metrin verran ulospäin. No, herra hevoseni oli sitä mieltä että tämmöinen ei käy päinsä, ja koko tunti oli yhtä taistelua, niin käynnissä kuin ravissa. Tuija oli peräti positiivinen, että "hei sehän kulki peräti 3 metriä oikein!" Haha, oma positiivisuus ei kyllä ollut ihan niin katossa. Hevonen oli vasempaan sikahuono, oikealle parempi. Vasempaan se vain puri kuolaimeen kiinni ja vähät välitti mitä tahdoin. Oikeaan asiat olivatkin paljon helpompia mutta eivät missään tapauksessa helppoja... Huoh.
Olen treenannut asiaa nyt maastakäsin kotona ja se sujuu jo vähän paremmin. Hontsa on ollut tosi jumissa Tuijan valkan jälkeen joten olen koittanut vain kevyesti jumppailla pahempia jumia auki siitä.
Maanantaina ratsastin pitkästä aikaa Ristolla, ja voi, miten ihana se oli! Yrittihän se porsas maata röhnötellä kädelle ja vaikka mitä, mutta fiilis oli ihan uskomaton! Risto polki kunnolla eteen ja ei tarvinnut yhtään käskeä sitä etenemään, vaan se oli kerrankin itse eteenpäinpyrkivä. Tein pari lisäystä ja ne onnistuivat superhyvin. Risto oli koko ajan tosi hyvin kuulolla. Harmittaa ettei ollut kameraa, koska heppa oli piiiitkästä aikaa supersupersuper!

Tiistaina käväsin vähän maastossa Hosun kanssa ja juoksutin sen ja eilen keskiviikkona se meni tunnilla. Tänään torstaina teen kevyen treenin ja huomenna perjantaina mennään taas Tuijan valkkaan, kääk!Mun oli tarkoitus mennä nyt lauantaina koulukisoihin Mikkeliin mutta päätin että koska menen Tuijaan ja mun hevonen on ihan satavarmasti jumissa siitä, niin jätän ne tällä kertaa väliin. Sunnuntaille olen varasijalla estevalmennukseen ja Hontsa tarvitsee kevyen välipäivän jos meinaan hypätä sillä sunnuntaina (jos siis joku peruu!).
Ensi viikolla vien Hosun ensimmäistä kertaa kiropraktikolle ja köyhdyn tajuttomasti. Toivon että siitä olisi edes hieman apua. Olen kohta pistänyt enemmän rahaa mun hevosen hoitoihin kuin mitä hevosen hankintahinta oli, ja toivoisin että meidän vaikeudet olisivat takanapäin, mutta veikkaan että ne ovat vasta alullaan....
Terveisin hevonen, joka pitäisi kääriä pumpuliin. Otj kintereen etupuolella karvat lähteneet ja se sitten turvotti kevyesti ti-iltana. Ei tsiisus. Oikeesti.

Häivyn hakkaamaan päätäni seinään ja ratsastamaan Hontsaa. Äääyy.
Psst uusi kamera tuli, tässä maistiainen! Mannekiinina toimi suklaatabby mitted ragdoll-narttu Panacheen Kylie eli Kiri


Tahtoisitteko enemmän kuvia muista mun lemmikeistä? 
Kommentoi alas!

Postauksen kuvat (c) Eve, kuvattu 10.9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.