maanantai 1. joulukuuta 2014

41. Pikkupojat lainakuskattavina

Tsaude vaan! Minun on pitänyt tehdä parikin erilaista postausta viime viikon aikana mutta loppuviimein kiire oli niin järkyttävä etten yksinkertaisesti ehtinyt istumaan koneen ääreen ja avaamaan bloggeria. Ja sitten kun istuin koneella niin katselin vain animea (ja tein työhommia siinä sivussa eikun...)

Risto ja A


Kuitenkin aloitetaan nyt viimeisimmästä, eli eilisistä kisoista! Meillä oli omalla tallilla pienet harjoituskisat ja Hontsa ja Risto menivät niissä molemmissa. Hontsa meni 2 starttia, 80cm ja 90cm eri ratsastajilla ja Risto vain ja ainoastaan 90cm. Hepat eivät ole päässeet pitkään aikaan hyppäämään kunnolla pohjan ollessa kehno, joten oli sanomattakin selvää että kaveruksilla alkoi potta kiehumaan päässä esteet nähdessään!Hontsa varsinkin oli ensialkuun tosi villi mun junnuryhmäläisen kanssa tuossa 80cm luokassa mutta kyllä se siitä rauhoittui. Rata oli siisti mutta tempo pääsi vaihtelemaan välillä rajustikin. Tämän pistän ratsukon tottumattomuuden piikkiin! 90cm luokkaan se oli jo tooosi paljon rauhallisempi, siinä sillä meni mun sennuvalmennettava A. Hauskan tästä seikasta tekee se fakta, että A on hypännyt Hontsalla kerran nyt syksyllä ja kerran-pari viime keväänä. Maahankaivettuja. Hontsa malttoi kuitenkin nyt paljon paremmin kun esteet nousivat ja kuunteli hyvin ratsastajaa! Kaksikko pääsi uusintaan jossa kuitenkin tuli yksi puomi alas ja yksi huolimaton lähestyminen ja ohimeno.

Perusradan viimeinenRiston kanssa A verrytteli ensin hyvin ja pappakin oli hyvin virkeällä tuulella! Kuitenkin Riston ja Hontsan erot huomioon ottaen (Hontsa - kevyt edestä, saa ratsastaa lähinnä terävämmäksi, Risto - raskas edestä, saa ratsastaa enemmän takaosalle) homma ei ollut ihan helppo vaikka tuttu parivaljakko olikin kyseessä. Alkuradasta ei meinannut löytyä rytmiä ei niin millään ja se kostautui parilla puomilla. Loppua kohden homma rupesi jo paljon paremmin rullaamaan!

Ristollakin nousee tassut! Tälle esteelle kaikki hevoset tuntuivat ylihyppäävän aika paljon.


Olin varsin tyytyväinen. Hepat olivat kiltisti ja kuskit saivat tärkeää kokemusta ja radat olivat perussiistejä, toki parannettavaa löytyy paljonkin! Ensi keväänä yritetään sitten näiden kahden mimmin kanssa ainakin käydä vähän ulkopuolellakin kisoissa Hosulin kanssa. Toivotaan siis parasta!Ps. Mun klipperi kaipaa ilmeisesti huoltoa koska se leikkaa todella huonosti ja alkaa särisemään hetken leikkaamisen jälkeen. Siksi Hontsa on vähän rujon näköinen kun en ole vielä saanut klipattua sitä näissä kuvissa loppuun saakka. Kärsivällisyyttä!

4 kommenttia

 1. Tykkään sun blogista erityisen paljon. Hyvät kuvat ja tekstiä on miellyttävä lukea! Liityin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon ihanasta kommentistasi! Lämmittää todella paljon mieltä tällaisena pimeänä talvi-iltana! :)

   Poista
 2. Tunnustatko suosivasi toisia oppilaitasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En suosi oppilaitani. Osa heistä käy enemmän tunneilla kuin toiset ja osan olen tuntenut jo kauan. Kuten esimerkiksi jo useamman kerran blogissani esiintynyt A on ollut monta vuotta oppilaani ja hän harjoittelee nyt Ristolla ja Hontsalla ratsastusta, ja sen takia postaan hänenkin kuvia/videoitaan tänne useammin kuin muiden.
   Minulle voi laittaa asiasta sähköpostia (levalantalli@gmail.com) jos kokee tulleensa jollakin tavalla loukatuksi blogin sisällön takia :)

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.