torstai 4. kesäkuuta 2015

48. Even moar babies?!

Joo ei minulle lapsia yhtään, haha :D Mutta hevoslapsia sen sijaan kyllä!

Kuten viime postauksessa mainitsinkin, niin meillä piti syntyä vielä yksi varsa. Laskettu aika oli tämän viikon sunnuntaina mutta uskoin että menisi sentään vähän yli, kun edellinen orivarsa tuli 7 päivää yliajalla. Nytkin odotettiin orivarsaa saapuvaksi, sillä vanhan sanonnan mukaan "ori oikealla, tamma vasemmalla" eli kun vatsaa katsoo suoraan edestäpäin niin kummalla puolella vatsa enemmän on, niin sen mukaan pitäisi tulla sitten ori- tai tammavarsa. Tietenkään tämä ei kaikkiin tapauksiin päde, mutta meillä on hyvin monella tammalla ollut orivarsan vatsa nimenomaan oikealla puolella.

Maha 27.3. kuvattuna

Tänä aamuna


Tämäkään kerta ei ollut poikkeus. Saralla oli vatsa oikealla. Ainoa mikä poikkesi, oli puuttuvat varsonnan perusmerkit. Eli löystyvä takaosa, vahatipat/tiputtelee maitoa, ruokahalun heikentyminen ja utareiden laskeminen. Saralla näistä toteutui vain utareiden laskeminen mutta se ei eilen illalla ollut vielä maidossa. Takaosakin oli vain puolittain löysä ja vahatipoista ei tietoakaan. Viimeksi sillä oli oikein hyvät ja selkeät merkit vaikkakin ne varsin pian ennen varsontaa ilmaantuivatkin. Olisi kai pitänyt tälläkin kertaa olla vähän tarkempana sen kanssa...Kuitenkin aamulla talliin mennessä Sarpan karsinassa odotti ylläripyllärinä mustanpuhuva oripoika! Jätkä oli jo kuiva ja nukkumassa, ja nousi ylös ja meni tissiin kun sitä siinä kovasti kiroilin ihmettelin. Soitin tamman liisaajalle saman tien että nyt se varsa sitten mäni syntymähän ja päiviteltiin siinä hetken asiaa kunnes keskityin sitomaan roikkuvat jälkeiset häntään. Ne eivät olleet vielä tulleet ja soitin eläinlääkärin varmuuden vuoksi antamaan oksitosiinia että ne irtoaisivat paremmin.
Onneksi eläinlääkäriä ei kuitenkaan tarvittu vaan painovoima hoiti tehtävänsä ja jälkeiset irtosivat ihan nätisti omia aikojaan.


(c) Anu Herrala


Kelit ovat olleet ihan pirun huonot joten tammat ja varsat ovat olleet pääosin sisällä. Nyt illalla ne pääsivät taas hetkeksi ulos, Sara ja Terho kentälle ja Malla ja Tintti minilaitsaan. Muuta jännittävää päivään ei ole oikein mahtunut normaalien syöttöjen ja muiden ohessa. Olen sisäänratsastamassa nyt 3v Diiva-tammaa ja voisin siitä kertoa enemmän seuraavassa postauksessa :)

Pikkuinen Terho <3Jahka 25 lukijaa kasassa niin järjestän jonkin pienen arvonnan/tms yllätyksen! + postaus number 50:ssä jotain vähän erilaisempaa (hopefully!) ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.