maanantai 27. heinäkuuta 2015

56. Vaelluksella Lapissa

Heipähei pitkästä aikaa! Ja hieman myös pahoittelen. Viime viikolle yritin tehdä ajastettua postausta, mutta en saanutkaan kuvia joten päätin lykätä sitä vielä.

Viime viikon kulutin tosiaan lomailun merkeissä ja suunnattiin ystävän kanssa roadtripille Lappiin. En ole koskaan käynyt Kuusamoa pohjoisemmassa (ja jos olenkin, niin olen ollut niin pieni etten muista mitään) joten olihan se korkea aika korjata tämä virhe! Sunnuntaina 19. päivä sitten startattiin illalla matkaan ja ajettiin sinä iltana aina Ristijärvelle asti jossa yövyttiin marketin parkkipaikalla.
Teen reissusta kuitenkin vielä omankin postauksen jahka saan kuvat kasattua kuosiin. Otin raw-kuvia ja tein niistä jpg-kopiot, niin laatu on aika karmivaa... Joten nyt lataan photoshopin ja muokkaan kuvat sillä!


Tässä sitä ennen voinkin siis kertoa meidän vaelluksesta! Ehdottomasti reissun kohokohta jota odotettiin koko pitkä viikko. Ja pelättiin että sataa kaatamalla, kuten maanantaina ja tiistaina... Onneksi päivä vaikutti aurinkoiselta, joten torstaina auton nokka kääntyi kohden Raattamaa ja Lapin Curly Tallia josta olin varannut meille kahden tunnin vaelluksen.

Pallas ja sen korvat! Ja mun hanska näemmä alareunassa...

Supersöpö Sentti! 

Alussa meille kerrottiin curlyhevosista ja kröhm, ehkä siinä tuli höpötettyä vähän muutakin ohessa... Hepat oli satuloitu jo valmiiksi (sääli!) ja meille jaettiin ratsut. Ratsastin mustankimolla Pallas-tammalla jolla oli parin viikon ikäinen musta tammavarsa, Sentti. Myös toinen varsallinen tamma Dreamy varsansa Pennin kanssa lähti matkaan.
Pallas näytti hieman hassulta kun sillä ei ollut harjajouhia lainkaan ja hännän virkaa edusti pieni jouhituppo marron päässä. Maaston vetäjä ja tallin omistaja Bertta kertoi Pallaksen olevan extreme-curly, eli se vaihtaa harja- ja häntäjouhet kokonaan kesällä. Eikä hevonen kyllä mitenkään kesäihottumaiselta näyttänyt, harjanjuuri ja häntä olivat todella siistit, ei edes hilsettä puhumattakaan ruvista! Aika jännää se sensijaan oli ja hetken siinä juteltiinkin geeneistä ja niiden periytymisestä.




Pihalla länkkärin kyytiin ja matkaan! Maastoreitti kiemurteli metsässä, oli ylä- ja alamäkeä, mönkijänuraa ja ihan tavan hiekkatietä. Myös suon reunaa pitkin ratsastettiin. Varsoille sai välillä nauraa, varsinkin Penni tykkäsi kiusata mun kaverin hevosta Danceria ja välillä se kävi ärsyttämässä Pallasta. Tosin Pallas vain jyräsi varsan yli joten pian Penni pötkikin kiusaamaan Senttiä tai Danceria.

Sentti seurasi suurimman osan matkasta Pallaksen takana


Maisemat olivat aivan huikaisevan upeita, ja harmittaa etten saanut mun järjestelmäkameraa vaellukselle mukaan. Jouduin siis kuvaamaan vain puhelimella joten laatu on mitä on... Kyllä tuolla sielu lepäsi. Oli niin rauhallista ja luonto niin lähellä. Asunhan nytkin maalla, mutta kyllä tuolla Lapissa oli sitä jotain. Se oli varmaan lähimpänä sitä omaa sielunmaisemaa, hehe!

Reissun aikana otettiin jonkin verran ravia ja Pallas laukkasi omatoimisesti pari mäkeä ylös. Tottahan toki laukkaaminen olisi kelvannut, mutta varsojen takia siihen ei ryhdytty. Curlyilla oli lyhyet, ponimaiset askeleet ja rauhallinen luonne. Eivät kyllä hetkahtaneet tasan niin mistään! Sanoinkin niitä leikilläni "amerikan suokeiksi" niiden pienen ja kompaktin koon, luonteen ja käyttöominaisuuksien takia.
Lopuksi riisuimme hepat ja harjattiin ne ja käytiin tallituvassa juomassa kahvia. Puhuttiin siinä samalla ihan hirveästi ja juttu ei olisi loppunut millään! Tyypillistä hevosihmisille ;)

Dancer ja Sentti edellä vanhaan poroaitaan

Poroaidassa hepat saivat syödä ja varsat tankata! Vasemmalla Dreamy ja Penni

Sentti kiertää juomaan toiselta puolen mamia


Matka kuitenkin jatkui siitä kohden Oulua. Aivan huippukivaa oli, ja joskus kyllä lähden uudestaankin pidemmälle reissulle noihin maisemiin. Ihan mieletöntä!

Kiitokset Curlytallin Bertalle ja hepoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.