keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

58. Nitan ekat puomeilut

Hehheh, enpäs vielä julkaisekaan Hontsan klinikkakäynnistä kertovaa postausta! Tähän väliin vähän teinihevoisen elämää ;) Ihan jo senkin takia että muuten unohdan tämänkin asian, ja toisekseen, minulla menee varmasti ainakin päivä että saan kaiken materiaalin tehtyä Hontsan postausta ajatellen.

Perjantaina tosiaan illalla kotiuduttiin reissusta ja lauantaina oli varsin hyvä ilma, joten päätin ottaa neiti teinihevoisen peffan alle. Johan oli aikakin, niinsanoen! Nita suoriutuu jo varsin mallikkaasti molempiin suuntiin askellajeissa, joten päätin aloittaa puomiharjoittelun sen kanssa. Ei mitään vaikeaa, yksinkertainen suora linja pitkällä sivulla jossa 4 puomia.

Puomiharjoitukset lisäävät hevosen koordinaatiota ja kehittävät voimaa. Lisäksi se on nuorille mukavaa vaihtelua ja tehokasta treeniä! Aivot joutuvat tosissaan töihin, heh!

Alkuverkkaa

Käynnissä


Tulin puomeja ensin ihan vaan käynnissä molemmista suunnista. Väli oli pitkä, niin että väliin mahtui kaksi askelta. Nita kiemurteli aika paljon lähestymisessä ja puomeilla vaikka pidin jalat kiinni ja katsoin suoraan eteenpäin. Se oli muutenkin tuntunut hieman keskittymiskyvyttömältä jo ratsastuksen alussa, ja se näkyi puomeilla. Nita ei ollut niin hyvin ohjan ja pohkeen välissä mitä olisi pitänyt.

Ravihevosmoodi!! Liian pitkät välit tässä...

Nyt jo vähän maltillisemmin

Mitähän toi kuski puuhaa...?


Tein tässä välissä muutaman pysähdyksen ja siirtymän käynti-ravi-käynti että saan sen enemmän avuille. Tulin vielä kerran käynnissä ja se toimi hyvin, joten siirryin raviin. Välejä ei lyhennetty, joten aika harppomiseksihan se ensimmäisellä kerralla meni! Siitä sitten lyhennettiin välit yhden askelen väleiksi ja Nita hoksasi hienosti ravissakin jutun juonen. Se myös pysyi ravissa paremmin tuntumalla ja avuilla eikä kiemurrellut niin paljon. Se lähti venyttämään aika mukavasti päätä eteen-alas ja ylälinjaa pitkäksi.

Puomikasa ravilähestymisellä - oh apua tuo varjo syö pikku heppoja!!


Sitten puomit vaihdettiin 3 puomin puomikasaksi, eli olihan se jo melkein este, duh ;) Tätä tulin laukassa molemmista suunnista 2-3 kertaa. Puomikasaan jäi varjo toiselle puolelle ja ensimmäisellä kerralla Nita vähän kyttäsi sitä, jarrutti ja meinasi pysähtyä, mutta jalat kiinni ja maiskautus niin eihän se loppuviimein edes epäröinyt!
Muutenkin laukassa puomikasa sujui todella hyvin - askel löytyi aina suht oikeaan paikkaan kun kuski muisti vaan katsoa ylös, pitää jalat kiinni ja hengittää. Nita tuntui oikein varmalta ja innokkaalta sekä keskittyneeltä jo tässä vaiheessa. Hikikin oli melkoinen, joten en tohtinut enempää rassata nuorta neitoa joten päädyin vielä keventelemään loppuun ja hieman houkuttelemaan paremmalle tuntumalle eteen.

Peräänantoakin tuli muutama askel, harmi ettei mun kuvaaja saanut ihan lopussa tulleista 3-4 superaskeleesta kuvaa! Onhan tuossa tuo yksi missä selkä ylhäällä ja takaosa hieman paremmin alla mutta ihan lopussa tuli supersuperpätkä! Luulen että se alkaa tajuamaan tämän asian, se oli jo alussa enemmän selkä ylhäällä ja laukka oli jo varsin kolmitahtista, parempaa kuin viimeksi.

Vielä laukassa molemmat suunnatHuomenna Virve tulee ja ensin oli tarkoitus että menen itse tunnilla, mutta lopulta päädyttiin siihen että Virve ratsuttaa Nitaa. Kuitenkin ensi vuonna tähtäimessä laatuarvostelut, ja haluan tehdä mahdollisimman paljon oikein jo tässä vaiheessa sen kanssa. On hyvä heittää kokeneempi kyytiin tunnustelemaan ja kertomaan omia fiiliksiä ja ideoita mitä ja miten treenata.

Tällä viikolla tulee siis vielä Hosun klinikkajuttu ja ehkä tuo Nitinkin ratsutus! Miten on, jaksatteko te lukea tuon teinitytön kommervenkeistä jatkossakin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.