lauantai 29. elokuuta 2015

66. Valmennusantia sylikaupalla!

Kuten varoittelin, niin tällä viikolla on hulinaa just kivasti joka toinen päivä. Hontsalle vähän ehkä turhan rankkaa kun ottaa huomioon sen aika huonon kunnon, mutta minkäs teet. Valmentajille asiasta kyllä mainitsin jo etukäteen jotta tiedettiin tehdä pikkuisen kevyemmin ja useammilla käyntipätkillä.


Keskiviikkona tosiaan oli kauan odotettu estevalmennus! Pakko myöntää, jännitti aika lailla mutta se jännitys ei katoa muuten kuin hyppäämällä! Kävelin hyvin ja verkkasin kevyesti ravissa ja laukassa, tein ympyröitä ja voltteja että sain ulkojalan kunnolla läpi. Samalla Virve rakensi rataa ja katselin vähän kauhulla noin 60cm esteitä :D Ne näytti tosi isoilta!Aloitettiin ihan puomeilla ja tehtiin kahdeksikkoa ravissa ja suoristuksen jälkeen pysähdys ja hieman myöhemmin puolipidäte. Samaa tehtiin esteillä ensin pysähdyksen ja sitten vain puolipidätteen kanssa kunnes palikat oli jotain 70cm korkeudella. Hontsa toimi aika kivasti vaikka se rupesikin kuumimaan jo tässä vaiheessa ja näillä pienillä korkeuksilla ja käännös vasempaan oli aika vaikea, kuten aina.
Tämän jälkeen hypättiin pieni rata ja se meni ihan ok. Paikkoja oli taas vaikea nähdä ja käännökset oli aika lailla jomman kumman lavan päällä, eli ihan perusshittiä, niinsanoen. Korotuksen jälkeen hyppäsin vähän pidemmän radan joka meni jo ihan kivasti. Annoin Hosun laukata semireipasta koko ajan, mutta radan lopussa tempo kiihtyi ja pidätteet menivät kuuroille korville. Sitten nostettiin vielä, ja esteet olivat kaikki noin 85cm korkeita.
Tämä rata lähti ihan kivasti, ensimmäiset kolme estettä menivät hyvin ja sain Hontsan just mun suunnittelemaan paikkaan. Sitten sarjalla lähdettiinkin leijonaloikalla sisään ja pasmat menivät molemmilla hieman tästä sekaisin. Lähestyessä okserille Hontsa vähän jähmettyi apujen väliin, ei vastannut oikein pidätteeseen eikä jalkaan, vaan rullasi vain sitä omaa laukkaansa "mamma kyllä mä osaan oo nyt hiljaa siellä" -asenteella. No tultiin sitten lähelle ja puomit mukaan. Siitä edelleen siniselle pystylle, joka kaadettiin, ja pinkille okserille pohjaan ja puomit mukaan ja taas vikalla okserilla pohjaan ja puomit messiin. Hohhoi.


Jalkani viilettää omilla teillään

Keilapallo keilaa hyvin

Siinä ei siis käynyt mitään muuta kuin että kaasu hirtti vähän kiinni ja Hontsa rupesi ryntäämään kohti esteitä, eikä odottanut yhtään mua. Ihan vanha ongelma joka on tottakai palannut nyt taas pidemmän hyppytauon takia. Eipä siinä mitään, hypättiin nuo neljä viimeistä estettä uudestaan ja ratsastin nyt itse topakammin kuin edellisellä kerralla ja valitsin ne paikat mistä hypätään. Tämä minirata sujui todella jouhevasti ja olin itse hirmu tyytyväinen kun päästiin lopettamaan hyvään hyppyyn viimeiselle okserille. Hontsakin oli tosi iloinen ja selkeästi isommatkin esteet olisi sille kelvanneet ;)

Oli kyllä ihan kielletyn kivaa ja vaikka perusongelmat ratin ja jarrun kanssa ovat vähän palanneet, niin tuntuma hevoseen oli edelleen tosi hyvä ja fiilis molemmilla kohdillaan!
Eilen perjantaina taas oli mukava fiilis herätä siihen kun ulkona satoi vettä, ja ilmatieteen sivut näyttivät että vettä tulee koko loppupäivän. Ja oli satanut jo koko yön joten kenttäkin oli sen näköinen...

Mun piti alunperin mennä itse Nitalla, mutta kun varvasta vähän operoitiin torstaina niin en uskaltanut ottaa riskiä joten Anna sai ratsastaa sen. Työskentely oli käyntipainotteista ja pätkiä mentiin ravissa, ja Anna kertoi koko ajan miltä hevonen tuntui ja mitä hän teki saadakseen sen paremmaksi. Nita näytti kyllä tosi tosi letkeältä ja rennolta lopussa ja se meni pätkiä ihan mielettömän hienosti! Hieno lapsi!

Nitan ollessa kentällä satoi vielä ihan kaatamalla... Joten puhelinkuva sen takia!

Purin Nitin ja jätin sen sisälle kuivumaan ja laitoin Hontsalle satulan ja suitset. Lähdettiin liikkeelle ihan käynnissä ja koko tunnin aikana tehtiin samaa tehtävää, eli kulmia. Ulko-ohjalla tehtiin puolipidätteitä ja pyrittiin saamaan hevoset kahden ohjan pehmeälle tuntumalle pyytämällä sisäpohkeella ennen kulmaa takajalkaa aktiivisemmaksi ja kääntämällä sitten ulkopohkeella. Samaan aikaan tuli täyslaidallista neuvoa omaa istuntaa ajatellen, joten olihan siinä keskittyminen miljoonaan eri asiaan kerralla! Miksi pitää olla niin monta liikkuvaa osaa?! :D
Jahka sain juonesta kiinni niin sain Hontsankin liikkumaan pätkiä tosi kivasti. Laukassa ja käynnissä oli helpointa keskittyä omaan asentoon ja samaan aikaan tekemiseen, ravissa vaikeinta. Lopussa kiitos kuitenkin seisoi ja Hontsa oli ihanasti kahdella ohjalla, pyöreä ja pehmeä kropastaan. Jee! Fiilis oli ihan huipussaan tunnin jälkeen, just tällaista oon niin kaivannut jossa keskitytään molempiin, sekä hevoseen että ratsastajaan!
Tosi paljon sain hyviä vinkkejä ja kiinnitän näihin asioihin ihan varmasti jatkossa huomiota! Haluan että suunta on ylöspäin!
Huomenna mennään Savonlinnaan kisoihin hyppäämään 60cm & 70cm Hontsan kanssa. Jännittää jo nyt mutta taitaa kuulua asiaan?! :D Viime kisoista se puoli vuotta melkein aikaa joten saa jännittää, saahan?
Videota valmennuksista ei tullut koska mun kamera on härö ja ei suostu enää kuvaamaan videota... Eli huoltoon matkaamme siis. Huomisen kisaradoista yritetään ottaa videota eri kameralla :)
Wish me luck!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.