sunnuntai 30. elokuuta 2015

67. Back to games, vihdoinkin!!

Nyt sen voi julistaa.


Oltiin kisoissa. Hypättiin hurjat 60 ja 70cm. Ihan taatusti nyt siellä lukija pitelet partaasi ja naureskelet, mutta naureskele vaan. Oli nimittäin melkein elämän ja kuoleman kysymys nämäkin kisat (vitsivitsinä)Faktahan on se, että lähes tismalleen puoleen vuoteen ei olla kisoissa koluttu. Estekisoissa oltiin viimeksi 8.3 Sarilla, eli oikeasti, melkein puoli vuotta!! Ja sen huomasi. Jännitti tavallista enemmän. Yksi hyppykerta alla ennen kisoja. Hevosella ratsastettu yhteensä 1½ viikkoa ennen kinkereitä.
Jännittäisi se kai vähemmästäkin?

Kuitenkin, kisat olivat taas kerran tutussa ja turvallisessa miljöössä eli Sarin Tallilla Savonlinnassa. Suosittelen, siellä on aina ihan mieletön fiilis ja ihanat ihmiset!
Mun startti oli 11.40 joten saatiin lähteä ennen kymmentä ajamaan että ehdin verrytellä ja sitärataa. Hontsa on onneksi niin cool uusissa paikoissa ettei sen puolesta tarvitse stressata. Kävelin vähän pellolla ja menin sitten verkkailemaan pienelle verryttelyalueelle ja tunsin jo siinä että hevonen on aika räjähdysherkkä, joten yritin pitää avut mahdollisimman pehmeinä ja tasaisina etten aiheuta sille kilareita.
Ensimmäiseen verkkahyppyyn pienelle pystylle Hontsa valui ihan satasella mun molempia pohkeita ja pidätteitä vasten ja syöksyi ohi esteestä. Öö ok? Aika epä-Hontsamaista, mutta tulin heti perään ja se yritti sitä uudestaan, mutta nyt olin valmiina ja käskin yli. Sen jälkeen ei ollutkaan enää tätä ongelmaa, verkkahypyt meni ihan ok. Pari molemmista suunnista pystylle ja okserille.Starttasin ensimmäisenä 60cm ja Hosu oli aika innoissaan, tottakai. Pidin sitä varmaan radalla vähän turhankin paljon, en antanut sen oikein edetä koska tuntui koko ajan siltä että se menee tyhjäksi mun kaikille avuille ja liukuu alta vaan pois. Oli siis pakko pitää "paketti kasassa" että sain sen kuuntelemaan ja pysymään siellä missä halusin sen olevan. Kentän reunalla oli jänniä muovisia telttoja joita Hontsa katsoi mutta mentiin ohi ihan ok kun laitoin jalan kiinni ja vähän maiskuttamalla tsemppasin. Rata oli ihan ok mutta aika jännittynyt meidän molempien osalta. Saatiin kuitenkin 0vp mutta aikaahan meillä kului taas ihan luvattoman paljon. Mutta, pääasiana oli edelleen se että olin tullut ratsastamaan hyviä reittejä ja etsimään touchia siihen radan ratsastukseen. Ei se aika eikä sijoitus niinkään.

Kävelin Hosun kanssa vähän pellolla ja seisoskelin ja se aika kivasti rauhottui siinä. Esteiden noston jälkeen olin taas ensimmäisenä vuorossa 70cm menijöistä. Hontsa oli paljon levollisempi, joten alusta asti uskalsin laukata vähän rohkeammin. Tämän takia ratakin oli parempi kuin 60cm. Ja nuo risti/väärät laukat... Ärh! Pakko alkaa treenaamaan sileän vaihtoja. Menee ihan turhaan aikaa hukkaan kun yrittää vastalaukassa tai ristissä jumputtaa mennä.
Loppuun vielä viideota molemmista radoista. Kuvaaminen oli kuulemma vähän haastavaa, kun kameran näytöltä ei nähnyt mitään joten pahoittelen videoiden tähtäystä ja tarkennusta!Siellä myö pyyhällettään kunniakierroksella

Kivaa kuitenkin oli vaikka jännittikin ihan liikaa. Rusetti oli mukava yllätys ja päätös päivälle! Hontsa sai paljon namia autolla ja laitettiin se koppiin ja kävin katsomassa kun kaverit hyppäsi niiden radat. Sen jälkeen kaupan kautta kotio missä Hosu pääsi suoraan laitsalle ilman kummempia jalkojen kylmäilyitä. Jalat oli illalla ihan rutikuivat, joten ei ollut kovin rankkaa jätkällä ei!

Huomenna maanantaina kävelen sillä maastossa pitkän lenkin (lauantaina käveltiin yli 8km ja oltiin 1½ tuntia maastoilemassa!) joten eiköhän samaa ole luvassa huomennakin :) Tiistaina jumppaillaan ja katsotaan jos keskiviikkona menen estevalkkaan. Mutta niistä sitten myöhemmin lisää!

Jahka saan kuvia kisoista niin laitan ne varmaan omaan postaukseen :)

Tämän postauksen kuvista ja videosta kiitos Julialle!


3 kommenttia

 1. Sinut on haastettu! :)
  http://fiiajasarita.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon kyllä tehnyt tän jo kerran enkä tiedä voiko tehdä toista kertaa :o Olisi kyllä niin kivoja kysymyksiä, että pakkohan tuo on varmaan tehdä!

   Poista
 2. No voihan :D En edes huomannut :) Eiköhän sen saa toiseenkin kertaan tehdä!

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.