lauantai 19. syyskuuta 2015

73. Huisinhauskat hyppelöt!

Yhtään toivekuva-aihetta ei ole vielä tullut. On tullut peräti yksi ja lisää otetaan vastaan! 

Kuitenkin, aika kuluu ihan liian nopeasti!! Vastahan oli keskiviikko... Hontsalla on ollut nyt vähän kevyempi viikko muutenkin. Pelkkää maastoa maastoa maastoa! Se selkeästi nauttii kun pääsee maastoon ja minä tykkään myös. On ollut ihan hyvät kelit niin mikä jottei. Kentällä vääntäminen ei ole innostanut kumpaakaan ja muutenkin hevonen on vasta kuukausi sitten palaillut takaisin duuniin joten kevyempi työrupeama ei ole sille pahitteeksi lainkaan.


Maastossakaan ei ole kuitenkaan löysäilty (tai on, haha) vaan sielläkin olen vaatinut asioita. Yksinkertaisia, mutta kuitenkin. Ja niitäkin on ollut tasan kolme; lapojen suoruus, tuntuma kahdessa ohjassa ja kuuliaisuus. Puolipidätteet menee hienosti läpi myös reilummassa laukassa joten se ei ole ongelma. Hosu tulee aika ok kuolaintuelle jotain puolen tunnin ratsastuksen jälkeen kun on vähän laukattukin. Ja olen saanut sitä pätkiä suoristumaan tosi kivasti kun olen antanut edetä reippaammin. Ja ihan parasta on ollut laukata isoa reipasta metsäteillä ja antaa hevosen mennä just sitä vauhtia mitä mieli tekee!


Kuitenkin takaisin keskiviikkoon, Virve tuli pitämään hyppyjä. Kentän pohja oli tosi kiva mutta Hontsa oli alusta alkaen ihan tyhjä oikeaan ohjaan. Yritin sitä jo alkukäynneissä työstää pois mutta ilman sen suurempia tuloksia. Alussa tultiin vähän puomeja ravissa ja laukassa ja sen jälkeen työskentelin hetken ympyrällä sen ulko-ohjan kanssa ennenkuin aloitettiin hyppäämään.Päivän pointtina oli kaareva linja johon piti saada ratsastettua kahdella eri askelmäärällä. Hontsa oli tosi kiltti ja kuunteli mua tosi hyvin :) Kun esteet nousi niin jouduin kerran pyytämään hyppyä vähän turhan kaukaa pystylle, joka tietysti kostautui siinä mielessä että jouduin ottamaan tosi paljon kiinni että saatiin väliin se 6 aiottua askelta. Mutta saatiin ne! Väliä tultiin siis pääosin kuudella ja viidellä askeleella.
Olin etukäteen ajatellut että yhden laukan sarja hieman alamäkeen olisi vaikein homma, mutta ehei! Se oli helpoin koko radasta! Siihen tuli aina ihan superhyppyjä ja Hontsa käytti siinä tosi hyvin selkää. Jei!Kun oltiin menty kahdeksikkona tuota suhteutettu-sarja-suhteuttu -linjaa niin hypättiin rata. Se meni ihan hyvin, tosin suoralla linjalla otin 5 askelta vähän pohjaan okserille joten väliä muutettiin niin että se oli normaalilla laukalla odottaen 4. Isommilla esteillä olisi muuten saanut kyllä niin nykiä Hontsa pieneen laukkaan ennen estettä koska se vähän halusi tykittää tohon suoralle linjalle :P

Hypättiin rata kerran pari, esteet oli viimeisellä kierroksella 90cm. Hontsa meni tosi tosi hienosti ja oon erittäin tyytyväinen myös omaan ratsastukseeni! Tällä treenikerralla oikeasti ratsastin ja valitsin ne hyppypaikat hevoselle ja muutamia pieniä harhahyppyjä tuli mihin en ollut paikkaa ihan saanut. Vitsi olen niiiiiiin ylpeä itsestäni ja mun hevosesta!! Tekeminen tuntui muutenkin aika vaivattomalta ja mielekkäältä. Ja jotenkin kai tsemppasin itsekin kun tiesin että Hontsa on ihan tyhjä sinne oikealle niin olin oikean puolen apujen kanssa tosi tiukkana ja en jäänyt vetämään vasemmasta mikä on mun perisynti!Ihan huipputreenit kertakaikkiaan! Ja harmittaa kun ei ollut kuvaajaa, miksi aina kun menee tosi hyvin ei ole kukaan edes katsomassa?? No, pääasia että itse tiedän miten meni. Kyllä tämä kerta valoi taas uskoa siihen että kyllä me vielä ensi kesänä kahlataan niitä 80&90 -luokkia ehkä jopa 2-tasolla!! Ja tämä tuntui näin helpolta, niin ehkä talven aikana ne palikat voisi taas nousta sinne metriinkin? Ken tietää!

Nyt nukkumaan katsomaan animea ja suunnittelemaan ensi viikon treenejä!

Kirjoitin tämän yöllä noin kolmen aikaan, hups. Kuvat ovat vanhoja ja viimevuodelta, ainoastaan korvakuva maastosta on sunnuntailta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.