keskiviikko 7. lokakuuta 2015

78. Nitan tokat pomput


Kuten otsikkokin sanoo, niin hyppäsin tänään Nitalla toistamiseen sen esteratsun uran aikana! Viime viikolla menin ensimmäistä kertaa ristikkoa ja se sujui hyvin. Tällä kerralla ajattelin aloittaa ihan suoraan ristikoista ilman verryttelyä maapuomeilla.

Olin rakentanut kolme estettä kentälle, molemmille pitkille sivuille yhdet ja diagonaali ME:lle yhden. Verryttelin ensin ihan vaan ravissa, tein isoja voltteja. Nita oli alusta asti taas tosi jännittynyt ja halusi vähän paeta alta mun kaikkia apuja. Voltit oli kröhöm ei-niin-kauhean pyöreitä muodoiltaan :D Heti kun sain sen kuuntelemaan puolipidätteet niin volteistakin tuli siistimpiä ja tempo rauhoittui. Aloitin ravissa ihan pienellä ristikolla jossa oli apupuomi, ja siitä jatkoin toisella pitkällä sivulla olleelle pienelle pystylle. Tulin myös pari kertaa diagonaalilla olleen hieman suuremman ristikon kunnes apupuomit otettiin pois ja tulin radan.

Ekalla radalla Nita oli vähän hidas avuille ja se kiemurteli jonkin verran. Esteille lähestyttiin ravissa ja niistä jatkettiin ulos laukassa. Toisella kierroksella se meni paremmin, jonka jälkeen tulin esteitä toisesta suunnasta. Suunnanvaihto ei suomilastani hetkauttanut, joten valkuainen pääsi hetkeksi kävelemään kuvaajan kanssa ja minä muutin esteitä. Sininen ristikko oli sittemmin pieni 45cm pysty ja toisen pitkän sivun pysty 50cm okseri.
Hyppäsin kyytiin ja tulin pari kertaa kaikki tehtävät. Nita toimi aika kivasti, kerran se mäjäytti sinisen pystyn kunnolla ketoon kun askel ei vaan millään osunut ja se jäi itsekin kaarteessa vähän hitaaksi avuille eikä kuunnellut kun pyysin eteen estettä kohden. Toisella kerralla se korjasikin ihan superhyvin! Okserille saatiin pari-kolme tosi onnistunutta hyppyä vaikka ne lähtivätkin kaikki kaukaa. Mieluummin kuitenkin niin että ponnistuspaikka on hieman kauempana kuin että varsa joutuisi tulemaan lähelle ja ahdistumaan siitä. Nuorta hevosta et pysty lyhentämään laukassa koska niillä ei ole voimaa, joten tilanteet on aina ratkaistava eteenpäin. Nita kuunteli superhyvin ja sain sen tosi hienosti tuotua esteille.

Nitan asenne esteitä kohtaan on tosi hyvä, se välillä oikein "lukitsi" esteen ja lähti imemään sitä kohden. Superhyvä ominaisuus!! Se nautti itsekin tosi paljon, sen ihan tunsi selkään miten toinen tykkäsi tehdä ja hypätä :)
Lauantaina mennään Niupun kanssa Mikkeliin pieniin harkkakisoihin. Kuvaaja on lähdössä mukaan, joten oletettavissa on ainakin kuvia, ellei jopa videota! ;) Hontsankin piti lähteä mutta sillä ei ole nyt kaikki ok joten se saa olla kotona. Siitä lisää joskus myöhemmin, nyt öitä!

Paras lapsi!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.