keskiviikko 21. lokakuuta 2015

83. Hevosen ja ihmisen välisestä taikuudesta

Tällä viikolla sitä taas skabaillaan isolla kirkolla, eli Helsinki International Horse Show'ssa. En ole tänäkään vuonna edes katsojan muodossa osallistumassa tuohon kulutushysterian riemujuhlaan, mutta kai sitä tulee tv:stä tuijotettua. Tässä kuitenkin pieni facebookista röyhkeästi varastamani pätkä joka mielestäni sopii tähän HIHS-viikkoon vallan mainiosti. Siellä kun pääsee näkemään tämän taikuuden toteutumista sen täydellisessä merkityksessään. Nauttikaahan te, jotka olette sinne menossa :)
Ensin pätkä englanniksi, kuvan jälkeen suomeksi teille joiden englanninkielen taidot eivät ole terävimmästä päästä!
"I am always astonished when I hear people say “poor horse” when they see horses jumping cross country, stadium fences, sliding yards to a stop, piaffeing, cutting cattle etc. Do people really believe we can force an animal to do all that? And then others see the MAGIC. Magic shows up when the horse knows his job, when we let go and allow them to be the best they can be. When we set the intention, give them just enough information so they know what to do next and then let go and let them show us how fantastic they are. This is the magic spectators see, the magic which makes them want to be part of what we do.

There is always the question in life of when to let go and when to take control. As riders it is our job to place the horse in a position where he understands his job, knows what is expected, then allow him to do it. It is this final part, the allowing which stands the brilliant horsemen from the rest of us." - edited version by Thinline TeamKuva kopioitu alkuperäisestä facebook-julkaisusta

"Hämmästyn aina kun kuulen ihmisten sanovan "hevosparka" kun he näkevät hevosten hyppäävän maastoesteitä, tekevän liukupysähdyksiä, piaffaavan, erottelevan karjaa jne. Luulevatko ihmiset että me voimme oikeasti pakottaa hevosen tekemään kaiken tuon?
Ja sitten osa näkee sen TAIAN. Taikuus näyttäytyy kun hevonen tietää työnsä ja kun me päästämme irti ja annamme niiden olla parasta mitä ne voivat vaan ikinä olla. Kun annamme niille ajatuksen seuraavasta liikkeestä, vain sen verran informaatiota että ne tietävät mitä tehdä, niin ne näyttävät miten upeita ja fantastisia ne osaavat olla. Tämä on se taikuus jonka katsojat näkevät, taikuus jonka takia he haluavat olla osallisina siihen mitä me teemme.


Elämässä on aina kyse siitä että milloin pitää antaa mennä ja milloin olla kontrollissa. Meidän tehtävämme ratsastajana on asettaa hevonen asemaan jossa se ymmärtää tehtävänsä, tietää mitä odottaa ja sitten annamme sen tehdä sen asian. Tämä viimeinen asia, antaminen ja hyväksyminen, on se joka erottaa loistavat hevosmiehet meistä muista." - editoitu versio by Thinline Team.Kopioitu Natasha Baker - Para Rider -facebook-sivulta. Suomennos käsialaani. Kiva pikku teksti jonka halusin jakaa kanssanne. 


Kuva (c) Knarik S

3 kommenttia

 1. Olitpa saanut tärkeän asian pieneen pakettiin! Tälläisiä asioita kuuluisi jokaisen kukkahattutädin ja myös vähemmän kukkahattutädin miettiä. Ei me voida hevosta mihinkään pakottaa, ainakaan terveen järjen mitoissa. Ei toista ihmistä voi pakottaa mahdottomuuksiin inhimillisesti. Eläimen pitää itse hyväksyä tilanne, ja uskoa pystyvänsä siihen. Ja hevosen tulee haluta tehdä se.
  Lisää näitä lyhyitä, ajatuksia herättäviä postauksia! :)
  Ps. En tiedä miltä tuo hyppy sun tai kenenkään muun silmään näyttää, mutta mä en uskaltaisi.... :D voi vain ajatella mitä tapahtuisi jos tohon väliin kaatuisi.... Mutta taas se tulee ilmi, nimittäin tahdon ja uskon tärkeys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo miun kirjoittama, suomensin vaan :D Ja joo, tuo hyppykuva itse asiassa kiinnitti mun huomion alunperinkin! Mutta toihan näyttää kaameammalta kuin mitä on, mutta en itse uskaltaisi hypätä tollasta ikinä hahaha :D Hulluja nuo kenttäratsastajat ;)

   Poista
 2. Joo tiesin kyllä että et ollut kirjottanut, osasin taas vain kirjoittaa tosi selkeästi jotain ihan muuta ;D

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.