tiistai 8. joulukuuta 2015

Luukku 8: Kaudesta 2015

Blogin historian sadas postaus, yayyy! Aplodeja minulle! 


Tässä postauksessa oli tarkoitus läpikäydä kulunutta kilpailukautta... Mutta voikohan tätä nyt edes sanoa "kaudeksi" jos päästiin hölkkimään peräti neljät kilpailut läpi sellaisella puolenvuoden marginaalilla? No, päätin joka tapauksessa tehdä tämän postauksen. Lukekaa tai älkää.

Kausi lähti tosiaan käyntiin maaliskuun alussa Savonlinnasta 1-tason kisoista, jossa mentiin Hontsan kanssa 70 ja 80cm. Päätin mennä pienet luokat sillä maneesi oli sen verran pieni ja halusin vähän testata miten hevonen toimii hallissa. Muutenkin se oli vähän sellaista tuntuman hakua kisahommiin taas talvitauon päätteeksi, joten pitäydyttiin senkin takia pienissä esteissä.
Päätös oli oikein hyvä, sain tehtyä kivat ja sujuvat radat vaikka ajoittaista väpellystä mukana olikin. Näistä kisoista kotiutin punaisen rusetin kotiintuomisina.
Seuraavaksi mentiin Kuvansiin 1-tason koulukisoihin. Kuukaudesta en ole varma, helmikuu tai maaliskuun puoliväli ehkä..? Jokatapauksessa, Hontsalla meni ensin täti He C-ohjelman ja minä menin sen jälkeen B-merkin kouluohjelman. Tai, yritin mennä. Valmistelut olivat menneet kisoja varten niin poskelleen kun saattoi mennä. Kenttä veti liukkaaksi sohjoksi, pelto oli velliä, maastossa tiet pettivät alta... Missään ei voinut siis oikein treenata. Valmistelut jäivät siis tyyliin kävelyksi ennen kisoja, aivan liian vähän!
Hontsa suoritti He C:n kivasti, vaikka vähän jännittyneesti. B:ssä se sitten vaan kiemurteli enkä saanut siihen oikein tuntumaa pohkeella enkä ohjalla, ja se selkeästi väsähti. Ratsastin myös itse aivan penkin alle. Tuloslistalla keikuttiin jumbosijoilla, yllättäen :D

Tämän jälkeen Hontsa pääsikin klinikalle, luulen sen vaikuttaneen kyllä tuohon koulukisojen suoritukseen aika paljon. Sairaskierre alkoi muutenkin, joten vasta syyskuussa päästiin taas kisakentille. Edelleen paikkana Savonlinna, tasona 1, nyt tosin rima oltiin laitettu vieläkin alemmas; menin vain 60 & 70cm. Lähdettiin hakemaan vain sujuvuutta ja hyvää fiilistä. Hontsa oli 60cm luokassa vahva ja veti mua irti ja halusi vaan mennä. Varmistellen rata loppuun. 70cm annoin sen jo vähän sujua  Seiskakympin rata oli tosi hyvä vaikka pieniä omia ratsastusvirheitä tulikin. Fiilis oli super tämän jälkeen!
Valkoisen rusetin kanssa poistuimme vähin äänin takaisin Juvan synkkiin metsiin. Postauksen kisoista voit vilkaista täältä, jos on jo sattunut unohtumaan tuokin karkelointi.
Suunnitelmissa oli käydä tämän jälkeen ehkä yhdet kisat, mutta mikään ei oikein istunut aikatauluun joten olin jo vähän suunnitellut treenaavani vaan talven. Ja sitten heppa halusikin uudelle kuukauden saikulle. Jes.

Nitin kanssa käytiin kuitenkin lokakuun alussa esittäytymässä maailmalle pikkutallin harkkareissa, mentiin ristikko. Lapsi oli tosi hieno vaikka vieras paikka jänskättikin :) Postauksen voit lukea tästä, joten ei sen enempää löpinöitä!


Fiilikset kaudesta?

No tottakai pettyneet. Olin suunnitellut kisaavani Hontsalla 2-tasolla 80&90cm luokkia ja tavoitteena oli startata nyt syksyllä eka 100cm. Mutta suunnitelmat eivät näköjään menneetkään yksiin sitten yhtään. Koulua oli ollut tarkoitus treenata siten, että oltaisiin kehdattu käydä kurvailemassa jotain He C-ratoja ihan 1-tasolla, ehkä B:tä jos kaikki olisi mennyt ok. No, tämä meni sen osalta siis ihan läskiksi.
Olen kuitenkin tyytyväinen niihin pariin suoritukseen mitkä ehdittiin tekemään. Pääsin itse siihen todelliseen kisafiilikseen ja ratsastin aina toisen radan tomerasti, reippaasti loppuun asti. Ja opin myös kisoissa paljon eri asioita, ihan mitättömiä kenties mutta oman ratsastuksen kannalta tosi hyviä pikku juttuja. Joten siltä kantilta katsottuna ei huono lainkaan :)

Mitä parannettavaa jäi?

Koulupuoleen on nyt vähän mahdotonta ottaa kyllä kantaa vain näin yhden kilpailun ratsastaneena, mutta koulussa varmasti se että uskallan vaikuttaa vielä rohkeammin enkä jää matkustamaan. Ei heppa mene rikki jos laittaa jalan vähän vahvemmin kiinni. Estepuolella taas se, että ensimmäinen rata pitää jo antaa sujua. Nyt on ollut vähän tapana nyppiä ja jarrutella ensimmäisen radan aikana ja vasta toisella ollaan päästy sujumaan. Tähän toivon muutosta ensi kautta ajatellen, ja muutos lähtee omasta pääkopasta! :)


Siinä. Kausi 2015, 4 kilpailua pähkinänkuoressa. Todella pienen pähkinän kuoressa. Pistaasipähkinä.
Tavoitepostaus ensi kaudelle tulossa myöhemmin :)Mites teidän kisakausi on sujunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.