lauantai 16. tammikuuta 2016

95. Muiden hevosten esittely

Tämä postaus sai alkunsa siitä kun tajusin miten paljon on tultua höpötettyä muutamassa viime postauksessa muista hepoista. Ja sitten tajusin etten ole tainnut koskaan esitellä näitä pyllynkeikuttajia sen kummoisemmin, muutaman sanan silloin ja toisen tällöin. Joten ajattelin repiä teille postauksen tästäkin aiheesta :)

Kaikkia polleja en tässä ala esittelemään mutta laitan nyt nämä jotka suurimmalla todennäköisyydellä blogissakin välillä vierailevina tähtösinä pyörähtävät.


Ensimmäisenä tottakai se reima, josta on täällä ollut eniten puhettakin, eli Petu. Petusta olen tehnyt oman postauksenkin, sen pääset lukemaan tästä!
Petu on tosiaan pitkäaikaisin hevoskumppanini, se kaveri, joka ei tästä meiltä lähde kuin hautaan. Sillä ajatuksella se joskus ostettiinkin. Petu on syntynyt vuonna 1999, eli ikää on ehtinyt kertymään jo 17 vuotta mittaristoon. Kilometrejäkin on aika paljon takana, siitä huolimatta jalat ovat edelleen priimaluokkaa mutta pitkä selkä on saanut tuntea vuosien ratsastelut ja kaksi varsaa, ja Petun selkä onkin aika painunut. Se tekee enää kevyesti töitä eikä ole tarkoitus kisata ellei jostain läheltä löydy jotain ja molemmilla on kiinnostus, kunto ja treenit kohdillaan sitä ajatellen :)
Petu on blogin kirkkaimman päätähden eli Nitan emä. Petua tullaankin näkemään tänä vuonna blogissa varmasti vain kasvavissa määrin, sitä mukaa kun rouvan vauvamaha paisuu ;) Petu on kantavana oriista Ukkomies ja sen laskettu aika on heinäkuun lopussa.

Petun kanssa kisoissa vuonna 2013. He C-luokassa oltiin toisia jollakin 71% (wow!) ja 50cm luokassa puhdas rata ja rusetti :)

Blogin puolella on aiemminkin satunnaisviuhahteluja suorittanut Tepi-tamma. Kyllä, hänkin on tamma lempinimestään huolimatta! Tepi on 11-vuotias ja tuntuu, että nyt vasta sen kanssa pääsee oikeasti treenaamaan asioita! Nuorempana Tepsu oli aika viriili ja paljon kärkkäämpi sanomaan omia mielipiteitään asioihin, jos näin voisi asian ilmaista ;) Se siis pani hanttiin vähän joka asiassa, ja treenaaminen meni helposti riitelyyn kun tamman ensimmäinen reaktio oli aina kaikkeen "mua ei kiinnosta eikä huvita, tee ihan itseksesi!"
Tepillä olen startannut harjoituskisoissa helppoa C:tä yli 60% tuloksilla ja mennyt esteitä max 80cm. Se on kuitenkin ollut aina enemmän tuntihevonen kuin mun treenihevonen, joten siitä tämä vaatimaton taso. Jos hevonen ei nyt mene alta (eli se ei mene kaupaksi) niin sitten treenataan kevättalvi ja kisataan kesällä varmasti jotain :)

Kaunis kuva kauniista Tepsukasta! Ainoastaan tuo ruma aita taustalla häiritsee...

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä esittelen von Orin eli Hempan. Hemppaakin varmasti välillä nähdään blogin puolella vaikkakaan ei niin usein. Mä en vaan keksi yksinkertaisesti mitä kirjoittaisin siitä :D Heme on mun pääasiallinen ajohevonen, ajan sillä kärryillä ja reellä ja ratsastelen silloin tällöin maastossa tai pellolla vaihtelun vuoksi. Välillä leikisti treenataan koulua, mutta se vaan tuntuu mulle niin pieneltä etten osaa oikein ratsastaa sitä, apua :D
Hempasta kertovat postaukset koostuisivatkin varmasti suurimmalta osin ajotreeneistä tai jostain, en tiedä! Varmaan myös jotain oriaiheisia postauksia tulisi kirjoitettua tämän oman orhin siivittämänä.
Jos intoa löytyisi lukijakunnalta niin jossain vaiheessa voisin kasata postauksen Hempan kantakirjauksesta viime keväältä? Siitä kun ei mitään juttua ole kun blogikin oli tauolla :)

Hemppa 3v:nä Perhon laatuarvostelukarsinnoissa

Ja onhan noita vielä pari kolme muutakin otusta, mutta en niitä nyt rupea sen kummoisemmin esittelemään vaikka niidenkin kanssa välillä puuhaan. Ninjailkoot sitten postauksissa jos meinaan heidän touhuista kertoilla, tämä on kuitenkin pääasiassa Nitan (ja Hontsan) blogi! ;)

Jos teille tulee jotain kysyttävää tai postausehdotuksia näitä eri putteja koskien niin hilirimpsautahan alas kommenttiboksiin ideasi niin minäpä koitan niitä toteutella! :)

5 kommenttia

 1. Miten Hontsa jakselee? Viime postauksesta siitä on aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hontsa on täyslevossa eli ulkoilee normaalisti heppakamujen kanssa ja syö itseään läskiksi, siitä ei näin ollen ole kovinkaan paljon kerrottavaa :')

   Poista
 2. Onko Luna ja Poju vielä sinulla? :)

  VastaaPoista
 3. Aa okei:) Onko ne sitten myyty vai?

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.