sunnuntai 31. tammikuuta 2016

98. Valkuaispallo taas tositoimissa!


Pitkästä aikaa, tai siltä tämä ainakin tuntuu :D Niin postailun kun Nitankin ratsastelujen suhteen! Mitään ihmettä ei viikon aikana ole ehtiä tapahtumaan, mulla on ollut vaan sopeutumista uuteen rytmiin ja hepat ovat olleet sen takia kevyemmällä.

Aloitetaan tosiaan Nitistä, ensin sen verran että se kävi perjantaina Mikkelissä kengittäjällä. Paja oli ihan pirun hieno, ja pääosin lapsikin käyttäytyi mukisematta, loppuajasta vaan takajalkojen ylhäällä pitäminen alkoi riepomaan sitä ja niitä se vähän nykytteli mutta antoi ihan nätisti lyödä takakengät jalkoihin :) Kengittäjä laittoi sen mielestäni todella hyvin, nyt on asialliset jalkineet neitosella! Valkokavioiden pystyhalkeamista rupateltiin sen verran että varsinkin oikean etusen halkeama voi mahdollisesti vaivata sitä myöhemmin jos halkeama syvenee, mutta mitään tarkkaa hoitotärppiä kengittäjä ei osannut kertoa.
Mun mielestä nyt tärkeintä on pitää Nita kengässä ja ei saa päästää kaviota pitkäksi, eli kengitysväli tulee olemaan noin 7 viikkoa pitkä sillä.Lauantaina eli eilen käytiinkin sitten taas maneesilla, Tepikin oli tällä kertaa mukana. Teen sen treeneistä erillisen postauksen vaiheessa :) Anna ratsasti taas Nitalla, jolla on tosiaan ollut se melkein 2 kuukauden tauko takanapäin. Vähän pelotti että mitenhän neito menee, itse kun en ehtinyt lainkaan selässä käymään perjantai-iltana, mutta huoli oli turha, taas kerran. Se on vaan niiin fiksu tuo valkuaispallero ettei kukaan usko! Maneesin katolta valui lunta alas ja Niti säikähti sitä yhden kerran, ja silloinkin se oli "levitä jalkasi ja sävähdä paikoillasi" -tyyppinen, ei siis mitään ripaskaa tai pukkimulleilua pitkin maneesia.

Pukkeja kuitenkin nähtiin useampikin tällä kerralla! Niti on välillä tehnyt ensimmäisessä laukannostossa pikku puksun, mutta nyt niitä nähtiin peräti kolme vai neljä, joista yhdessä oli jo ihan kunnon pukin makuakin! Ei siis enää mitään pikku pöksyjä :D Siitä alkaa muodostumaan vähän sen tavaramerkki, sillä tavalla Nita jotenkin saa paremmin selän pyöreäksi ja takajalat alle kun vähän köyryää nostossa. Yhden kerran se teki tosi magean noston, tosi pyöreänä, takaosa ponnisti todellakin ylöspäin ja pyöreäksi koko hevosta, näkyy videolla kohdassa 0.25 eli aika alussa :)Nita oli pätkittäin todella hyvä Annan mukaan, ja hyvin päästiin jatkamaan siitä mihin oltiin jääty edellisellä kerralla. Se taipui oikein kivasti vasemmalle, oikealle sai tehdä hieman enemmän töitä. Laukannostoissa se meinasi vetää itseään suoraksi kyljistään eikä se ymmärtänyt vielä taipua ja nostaa, mutta sekin parani toistojen myötä. Niuppu oli kanssa tosi hassu, se ei meinannut alkuun hoksata laukata ollenkaan :D Sen takia videollakin näkyy aika paljon tuollaista kiireistä tikkaamista ravissa. Se johtuu ihan sen tasapainosta - kyse ei ole siitä etteikö se ole tasapainossa, vaan siitä, ettei se oikein tiedä vielä miten nostaa tasapainossa, ja sen takia se hieman epäröi. Pätkiä se kulki kyllä aika kivassa nyökyssä laukassakin!Annan kommentit olivat positiivisia, ja Nita sai taas kerran kehuja erittäin hyvästä ja luontaisesta tasapainosta ja hyvästä ratsastettavuudesta ja askellajeista. Mitään superhuonoa siinä ei tällä hetkellä ole, se vain kaipaa lisää voimaa ja tasapainoa entisestään mitä minä sille ratsastan maastoilemalla ja tekemällä vähän töitä pellolla.
Ensi kerraksi mietittiin vähän puomien ja kavalettien menoa! Pitää katsoa jos kävisi itsekin maneesilla niin että ratsastaisin Nitalla, nyt kun on tahtonut mennä vähän niin että aina kun mennään hallille Nitin kanssa niin Anna ridaa sen. Itse keskityn täällä puskissa tuuppaamaan :')

Laatuarvostelukarsintojen ajankohtakin on selvillä, ne ovat 3. toukokuuta Ypäjällä. Hui! Niistä kuitenkin myöhemmin, nyt päästän teidät viideon pariin, adios!


2 kommenttia

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.