maanantai 29. helmikuuta 2016

103. Korvien välistä

Ja hyvää karkauspäivää kaikille!´

Maastosta
Viime aikoina olen ollut taas hiljaisempi blogin puolella. Anteeksi siitä. Postauksia tulee aina kun jaksan kasata materiaalin niitä varten kasaan, joten tulossa on kyllä juttuja! Tämä on tällainen pieni päivitys tähän väliin mitä olen puuhannut :) Parempia kuvia ei valitettavasti ole, ei ainakaan ratsastuksista!Tepi pääsi uuteen kotiin, joten kyseinen tankkipallo poistuu blogin vierailevasta tähtikaartista yhtä nopeasti kuin se sinne ylennettiinkin. Paljon onnea uusille omistajille moottoriturvan kanssa yhteiseloon!
Hontsa on palaamassa työntekoon - kun sanon palaamassa, tarkoitan, että olen suunnitellut jo ratsastavani sillä tällä viikolla. Jos ehdin! Aika on hieman rajallista, mutta enköhän joku päivä kömmi selkään :)
Nitin sovitussatula tuli - ja meni. Ei ole sopiva, pyörii selässä kuin karuselli konsanaan. Plääh.


Nitalla olen maastoillut pari kertaa ja mennyt kentällä nyt lauantaina kun siinä oli hyvä pohja. Samalla testasin tuon sovitussatulan (Frank Baines Elegance) joka oli kyllä muuten aivan valtavan ihana, mutta pyöri tosiaan väkkäränä voipallon selässä. En tiedä auttaisiko jos siitä vähentäisi toppauksia, nyt se on todella muhkeaksi topattu. Tällaisella pyöreäselkäisellä hevosella pitäisi ehdottomasti olla mahdollisimman litteät ja laajat paneelit. Nyt etsin Nitalle esim Cliff Barnsbya sovitukseen.


Lauantailta


Inhasta satularallista huolimatta, lauantain ratsastus meni todella kivasti! Olin jo alusta alkaen suunnitellut taivuttelevani Nitaa ja pääsin tavoitteeseeni. Kakara oli alussa vähän levoton ja jännittynyt (kuten aina) joten muutaman käyntikierroksen jälkeen siirryin tekemään ravipätkiä. Ravisiirtymisen piti olla hallittu ja ravin tasapainossa myös siirtymän jälkeen, ei saanut esiintyä viipotusta tai alitempoisuutta. Samoin kuten myös siirtymän alaspäin tuli olla hallittu. Nita on onneksi jo tosi taitava näissä, ja toistojen myötä sain tosi hyviä siirtymiä kun vaan muistin itse valmistella riittävästi ja olin pehmeä kädellä.

Taivuttelin sitä ympyrällä molempiin suuntiin ravissa, ja heti kun tampio kuljettaja muisti höllätä oikean kätensä otetta niin alkoi peräänantokin löytymään tosi hyvin. Nita toimi kyllä kivasti, mutta se oli selkeästi jalan takana välillä. Se myös jarrutteli aika paljon, joten tuo satula ei tosiaankaan ollut sille hyvä.
Laukannostot onnistuivat nyt todella hyvin! Tosin niiden jälkeen sainkin tehdä täyden päivätyön että Nita pysyi rauhallisena, sen mielestä oltaisiin voitu laukata enemmänkin ;) Niti oli kyllä ihan järkyttävän hieno taas kerran, ja olen iloinen että minulla on tuollainen etevä, kiltti ja kuitenkin sopivan herkkä nuori. Sen kanssa opin joka ratsastuskerta paljon uutta, ja se myös pakottaa minut itsenikin tekemään aina parhaani ja yrittämään kovemmin koska en halua pilata tammaani huonolla ratsastuksella. Win-win?Minkälaisia postauksia te lukijat haluaisitte lukea? Mulla olisi tällä hetkellä tulossa "uunista ulos" niin sanotusti postaus Hempan kantakirjauksesta viime keväältä ja vähän mielipidettä muodoista joissa näen nuoria hevosia ratsastettavan. Vai löytyykö jotakin muuta mistä haluaisit kuulla mielipidettäni tai kokemuksia? Kommenttiboksiin voi jättää ehdotuksia!

Loppuun vielä ruokakuva. Aijai.

2 kommenttia

 1. Minkä takia et aloita Hontsan liikutusta liinassa? Näkisit miten se liikkuu ja jos saa jotain kilareita et itse ole kyydissä.
  Kirjoita mielipidepostaus siitä millainen on mielestäsi hyvä valmennustunti tai valmentaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näe mitään järkeä liinata hevosta, joka ei liiku liinassa millään muotoa oikein. Eikä Hontsa koskaan liinassa harrasta mitään riekkumisia. Meinaan kyllä irtona juoksuttaa sitä vähän niin saa tuhmailla pukit pois pellolle eikä mun pyllykän alla ;) Ei se onneksi ole tuhma ollut vielä koskaan (kopkop!) kun tulee saikulta, joten silläkin sinne uskaltaa kiivetä aika luottavaisin mielin, kunhan ei nostata kierroksia tonniin heti kättelyssä :)
   Kiitos ideasta! Pitääkin alkaa listailla ajatuksia aiheeseen liittyen :)

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.