lauantai 6. helmikuuta 2016

99. Tepi, vyöryvä pallo

Hupsis, taisin luvata viime kerralla erillisen postauksen tästä Tepin kanssa käydystä valmennustunnista? No, tässä tämä nyt on, vähän myöhässä tosin! Sen siitä saa kun ei heti tee luonnosta ja sitten asia unohtuu. Viikon aikana mietin pariinkin otteeseen että olisi kiva postata jotain mutta en vaan millään muistanut tätä keissiä! No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan..?


Viime lauantaina oltiin tosiaan maneesilla, ja Tepsu pääsi mukaan. Se sai odotella kopissa sen aikaa kun Anna ratsasti Nitan, ja kokeneena kopissa töröttäjänä ei kopista muuta ääntä kuulunut kuin heinän mussutusta ;) Kun Nitin kanssa oltiin done, niin menin nopsaan laittamaan Tepille suitset päähän ja vedin riimut suitsien päälle. Mun isä satuloi Tepin samalla kun vaihdoin itselleni vaatteita ja hoidin Nitaa kopin toisella puolella ja sitten kopitettiin se. Ei muuta kuin sen jälkeen Tepin kanssa halliin ja verkkailemaan käynnissä.

Pidensin jalustimia reiällä, ja ne näyttää silti joltain estejalustimilta mulle :D En tiedä missä vika, mun töppöjaloissa vai Tepsun pulskassa mahassa?! Verkkasin käynnissä ja koitin saada Tepiä vähän hereille. Se oli taas jotenkin tosi pöhnäisen ja tukkoisen oloinen, ei meinannut millään reagoida mihinkään. Onneksi se siitä hiljalleen heräsi kun käytin vaan terävää jalkaa. Tehtiin aika perusjumppaa mitä ollaan ennenkin Annan tunneilla tehty, eli ympyrällä 4 kulmaa ja ulkopohkeella käännetään ja pehmitellään sillä tavalla hevosen molempia kylkiä.

Ravissa Tepi oli yllättävän kiva! Piti vain itse muistaa istua hyvin peffan päälle että annoin sen etuosalle tilaa, niin johan alkoi homma pelaamaan! Se oli kyllä välillä edelleen ihan törkeän hidas ja tahmea, etenkin pohjeavuille. En tajua yhtään! Yleensä Tepi on aika herkkä, mutta tiedä sitten olisiko vaihtelevat kelit ja kuitenkin tuo kuljetus sille vähän rankkaa. Ja ylimääräiset läskit ja karvat, tietysti.
Ravissa siis tosiaan saatiin tosi kivoja pätkiä aikaan, mutta laukka... Joo :D En tiedä mikä siinä taas oli, Tepi meni ihan ameebaksi kun koitin nostaa ja se lähti hiihtämään kauheaa kyytiä pitkin maneesia tai veti itsensä todella matalaksi edestä, ja tähän vielä ymppäytyi se järkyttävä hitaus jalalle...


Laukka ei pyörinyt niin ollenkaan, Tepi vain puski sisään tai ulos, ei suostunut suoristumaan, ei pyörittämään laukkaa... Vaihtoehdot olivatkin lähempänä "täysillä" tai "en ollenkaan ala sun kanssas" eli jep... Ei tullut laukkaamisesta mitään. Ravissakin se sen jälkeen oli karkaamassa koko ajan lapojen kanssa ja sai kyllä ihan tosissaan ratsastaa että sai sieltä vielä pari kivaa hetkeä. En tiedä mikä sillä nyt taas tuossa laukassa oli, joulukuun lopulla maneesilla se oli ihan ok ja kunnossa. Luulen että ne kovat pakkaset vaikuttavat, kun joutui vain pitämään tarhoissa hevosia ja Tepi on semmoinen läskipallero että se vain mielellään siesoo paikoillaan eikä liiku tarhassa, niin se on vähän jähmeä ja juntturissa ja senkään takia se laukka ei nyt luontunut yhtään. Enkä kehtaa edes laittaa videota siitä räpellyksestä näkyville... :D

Ja taas mun omat kädet seilasivat jossain ihan järkyn korkealla! Eivät ne selkään näyttäneet olevan niin korkealla, mutta video ja kuvat kertoivat muuta... Haha, opettelua opettelua! Oma selkä kaipaisi kanssa treeniä. Tai oikeastaan, kaipaisin itsekin laihdutuskuuria. Hyviä treeniehdotuksia saa heittää!No, tämä oli toisaalta odotettavissakin, sen karmean pakkasjakson jälkeen kaikki hepat ovat olleet enemmän tai vähemmän jumissa. Positiivista oli kuitenkin Tepin toimiminen etenkin ravissa, joten eiköhän se laukkakin ala sieltä löytymään kun pääsee nyt taas säännöllisempään treeniin :)

Seuraavassa postauksessa taas Nitin treenejä maneesilta, toivon mukaan nämä treenipostaukset eivät ala maistua ihan puulta! :')

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.