perjantai 18. maaliskuuta 2016

109. Kuumetta, messukuumetta!

Kevät on mitä parahinta aikaa noin kauppiaan näkökulmasta. Valon määrä lisääntyy, ihmisten energia- ja vireystaso nousee, mielenlaatu kohoaa ja sitä uhoaa tekevänsä vaikka mitä. Ja sitten saapuvat NE.

Kesäkuvastot. Uudet mallistot. Messumainokset. Messutarjoukset.


Silmät kiiluen ja kuola suupieltä pitkin valuen selaa nettiä, etsii katseellaan kaikkea ihanaa ostettavaa ja haaveilee, miltä se näyttäisi oman nelijalkaisen päällä. Tai oman uhkean vartensa suojana. Uudet pirteät värit, kuosit, blingit. Pää menee ihan sekaisin tarjontapaljoudesta. Ja sitten ovat tietty ne messut. Ja niiden tarjoukset.

Messuhuuma alkaa jo viikkoja ennen itse tapahtumaa. Toivot ja rukoilet kädet ristissä että töistä on vapaata/pappa betalar/keli on hyvä/lapsi tai lapset ei sairasta/ei koeviikkoa... Tähtien ollessa suotuisassa asennossa sormet suorastaan syyhyävät päästä hypistelemään ihania messutarjouksia, katsomaan ihania näytöksiä, haaveilemaan ketteristä koivista kun kepparitytöt loikkivat huimaa kyytiä esterataa...

Pahinta on messupäivänä, silloin kun et pääse messuille. Joka tuutista tursuaa messuja. Ja niitä kuuluisia tarjouksia. Halpoja, ihania tarjouksia. Blingiä ja tuulahduksia keväästä ja kesästä. Ja sinä missaat kaiken sen. Mieltä kirvelee. Epäreilu elämä, jälleen kerran.

Aiempina vuosina messuilta on tarrautunut mukaan ruskeita suitsia. Huopia. Blingiä. 

Mitä lähemmäs messut tulevat, sitä ahkerammin selaa nettiä. Sormet iskevät kuin salamat näppäimistölle kun googlaa heppatarvikeliikkeiden sivuja läpi. Sen jälkeen istuu sormet ristissä rukoillen että juuri SE tuote olisi mukana messuilla, mukana, ja tarjouksessa... Ja oikeassa koossa ja värissä jotta sen voisi napata ja kiikuttaa kotiin.
Messushoppailu on pahimmillaan lähempänä saalistusta kuin shoppailua. Kilpailet vaatimattomasti noin 14 000 muun messuilijan kanssa siitä, kuka saa ensimmäisenä juuri sen himoitun tavaran. Kyynärpäätaktiikka ja kovaäänisimmin toitottava kilpakosija pärjää parhaiten.


Kuitenkin messuhuuma on jotain ainutlaatuista. Tunnelma, tavarat, näytökset. Kiertely, kaartelu, ihmettely ja asiantuntijoiden kanssa juttelu. Jokaisen hevosihmisen unelma. Voit hengittää hevosia koko päivän keuhkoihisi, eri muodoissa ja väreissä. Lompakko laulaa, sinä itket ilosta ja kauhusta kun pankkitili tyhjenee. Opit uutta, ja tieto lisätköön tuskaasi. Laukku pullistelee esitteitä, täytät ranne kipuillen arvontakupongin toisensa perään vaikka tiedät, ettet tule ikinä voittamaan mitään.

Messut. Expo. Tämän on pakko olla shoppailuaddiktin taivas.


Latasithan lompakkosi? Tampereella tavataan!

Tampereen hevosmessut 2-3.4 Tampereen messu- ja urheiluhallissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.