lauantai 26. maaliskuuta 2016

111. Matkalla maailmalle

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa
Ne hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa


Näillä sanoilla pistetään käyntiin tämä postaus, jossa minun sydämeni vuotaa niin verta, kuin kyyneleitäkin. Sinne se nimittäin lähti. Lapsi maailmalle. Ihan kamala tyhjyyden tunne on nyt sisällä. Tallissa on tyhjä karsinapaikka. Enkä saa nähdä joka päivä Nitin ihanaa, odottavaa kerjuuilmettä... Kyyneleet senkus valuu!

Ja ei. Nitaa ei ole myyty. Se ei ole lähtenyt ylläpitoon. Mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut. Se vain lähti puolentoista kuukauden ratsutusjaksolle Ypäjälle Annan, mun valmentajan, luo. Silti tuntuu niin haikealta että se on siellä ja minä täällä vaikka saan sen hakea toukokuun alussa jo pois - eli melkein kohta!

Nita lähti Ypäjälle laatuarvosteluihin valmisteltavaksi. Laatuarvostelujen karsinta on 3.5 tiistaina Ypäjällä. Anna treenaa sillä nyt tämän ajan, irtohypyttää ja menee koulua sen kanssa. Anna myös esittää sen sitten itse tilaisuudessa. Itse menen tottakai katsomaan, ja ehkä valmistelemaan Nitan edeltävänä iltana jos niin vain sovitaan ja ehdin ja jaksan. Mutta se on tulevaisuutta, joten keskityttäisiinkö nyt tähän itse matkaan?

Valmiina maailmanvalloitukseen!

Pakkasin jo illalla Nitin kaikki kamat. Kauheasti en pistänyt sille rompetta mukaan, sellaisen normaalin selviytymispakkauksen. Pari fleeceä, W-healingin verkkoloimi ja sen ainoa ulkoloimi. Lisäksi kolme huopaa, parit suojat ja 8kpl putseja, pintelipaketti, romaani ja yksi pari BOTin tallisuojia. Lisäksi siihen neitihevosen sapuskat ja tottakai satula ja suitset ja harjat. Lastasin autonkin jo valmiiksi illalla ja laittelin päälle menevät kamat karsinan luokse. Siitä ne olikin aamulla nopea pukea päälle :)
Kiirettä ei pidetty, tallissa oltiin 7.30 eli ihan normaaliin aikaan. Iskä tyrkki muut hevoset ulos ja itse laitoin Nitan kuljetuskuntoon. Vähän yli kahdeksan päästiin lähtemään matkalle kohti Ypäjää.

Nita oli kyydissä tosi nätisti eikä yhtään kolistellut! Laitoin sille nyt kuljetukseen paksun korvahupun ja ravureilla käytettävät pallot, uskon että ne rauhoitti sitä aika kivasti :) Reissu meni hyvin, kerran pysähdyttiin vähän jaloittelemaan. Heinä oli kelvannut neidille hyvin ja se oli ihan chillisti kopissa vaikka autoja pörräsi ympärillä koko ajan. Pienen tauon jälkeen matkaa jatkettiin Ypäjän alavia maita kohden. Etelässä oli tosi vähän, oikeastaan ei ollenkaan enää lunta! Meillä on vielä puoli metriä lumivaippaa pelloillakin ja kentälläkin noin 20 cm :DMatka kesti viitisen tuntia, äh mitä takaliston puudutusta! Perillä talutin Nitaa vähän pihalla ja sitten se pääsi sen boxiin rauhoittumaan vähäksi aikaa. Se oli kyllä tosi tosi tosi rauhallisesti, ei huutanut eikä pyörinyt yhtään! Ihme otus, kuitenkin ekaa kertaa tällain pitkällä reissulla. Se kyllä näytti vähän väsyneeltä, joten matkustaminen varmasti vienyt siitä mehut aika lailla :) Purettiin kamat talliin ja rupateltiin siinä Annan kanssa niitä näitä ja mietittiin suunnitelmia ja sellaista. Siellä oli jo tallin kenttä sula!

Lähdettiin kolmen maissa ajamaan takaisin kotiin ja Anna kävi taluttelemassa Nitaa vähän pidemmällä ja näyttämässä siltaa ja sellaista. Voipallero ei ollut kuulemma yhtään pelännyt sitäkään :) Nita sai tarhailla loppupäivän ja huomennakin se saa kävellä ihan maasta käsin. Maanantaina tai tiistaina se pääsee vähän selästä käsin kävelemään ja hiljalleen ensi viikolla se pääsee enemmän treeniin.

Hurrrjan willi lapsi tarhailee Ypäjän aakeissa laakeissa maisemissa!

Nyt kun Niti on poissa blogin vahvuudesta niin keskityn enemmän Petuun ja sen jutuista kertomiseen. Tottakai Nitinkin kuulumisia kuullaan täällä ihan säännöllisesti, mutta kuvia en välttämättä pysty lupailemaan.

Itsellä on kauhean haikea olo siitä ettei Niti ole kotona, mutta toisaalta olen erittäin tyytyväinen paikkaan jossa se on. Hyvät tilat ja tarhat, kavereita, asiallinen ja ammattimainen hoito ja Anna on tottakai tuttu kuski jo kuukausien ajalta. En usko että kultapalleron kanssa tulee siellä mitään ongelmia, se on niin lunki ja mukava lapsihevonen :)


Löytyykö muita jotka ovat tulossa omien nuortensa kanssa laatuarvosteluihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.