perjantai 27. toukokuuta 2016

131. Kiimatamma treeneissäNo oho ja hups, onko pikkuisen tämän postauksen tekeminen venähtänyt? Pahoitteluni, pyhimmin! Jätän tämän muutenkin vähän tiiviimmäksi, sillä meikäläinen pänttää tämän viikonlopun pääsykokeita varten jotka ovat ensi viikolla. Ja leikin että pääsisin muka johonkin opiskelemaan...

Kuitenkin, palataan takaisin viime lauantaihin jolloin Hosun tunnin jälkeen satuloin (lähes) valkean ratsuni ja kipitin maneesiin vihmaa suojaan. Nita oli taas tosi fiksu, ei pelännyt siellä mitään :) Tehtiin samaa tehtävää mitä Hontsankin kanssa tunnilla, eli kontrolloitiin lapoja. Nitalla ei ole vielä riittävästi voimaa, joten se lähtee helposti keinumaan askelissa, tai jos se ei pääse keinumaan, niin se lähtee "pompottamaan" ylöspäin käynnissä. Samalla pitäisi huolehtia että käynti on symmetristä ja riittävän hidasta, jotta hevosta pystyy taivuttamaan ja sen lavan saa sieltä haltuun.

Vasempaan kierrokseen saatiin käynnissä tosi kivaa pätkää tehtyä, mun oli helppo taivuttaa Nitaa, jopa liikaa... Kaula lähti helposti taipumaan, jolloin syntyi illuusio että Nita taipui, vaikka ei oikeasti taipunutkaan. Ulko-ohja piti pitää matalalla ja sivuohjamaisena ja sillä kontrolloitiin kaulan taipumista ja tempoa. Oikealle homma sitten olikin vaikeampaa, se on tällä hetkellä Nitin vaikeampi suunta. Ihan ok toistoja saatiin siihenkin, ei tosin niin hyviä mitä vasemmalle.
Ravissa jatkettiin samaa, ja tässä huomasi että meikäläinen on auttamatta liian hidas... Vaan niin on kyllä Nitikin, se oli jalalle jotenkin tosi tahmea. Joten ei todellakaan mikään parhain mahdollinen yhdistelmä taas kerran! Ja siihen lisäksi vielä se, että aina onnistuin säätämään näillä hiton käsillä jotain! Aina se oikea käsi halusi olla ylhäällä tai harjan päällä... Miksei se vaan suostu pysymään alhaalla ja omalla paikallaan?! :D
Vasemmalle hommat sujuivat taas ihan kivasti, ja samalla sain harjoitella harjoitusravissa istumista. Jään siinä jännittämään keskivartalolla ja siten kevennän painoa satulaan, vaikka pitäisi vaan istua keskellä ja suorassa ja antaa hevosen liikuttaa... No, harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa, enkä muista että olisin koskaan erityisemmin harjoitellut harjoitusravissa istumista. Onneksi Nitillä on nyt vielä aika sievä pieni ravi jossa on kiva istua ;)


Sen jälkeen laukka... Joo, jospa ei puhuta siitä, hahahaa! Oli se niin hirveää kuin olla ja saattoi... Otin liikaa ravia pois, jolloin Nita ei saanut nostettua. Sitten kun sain enemmän ravia, en saanut riittävästi takaosaa alle, ja lähdin työntämään ylävartalolla ja kädellä liikaa. Tästä tottakai Nita häiriintyi eikä nostanut, tai pudotti heti. Taas kerran vasemmalle oli parempi, ja oikealle laukka nousi parin askeleen verran ennen kuin se katosi ihan kokonaan. Tämä oli sinänsä hieman outoa koska vielä torstaina laukka oli ollut ihan ok omalla kotikentällä, vaikka se siinäkin jotenkin kummalliselta tuntui. Kotona kuitenkin sain sen menemään vielä ihan kivaa pätkää, molempiin suntiin, mutta lauantaina... Laukka oli totaalisen kadoksissa molempiin suuntiin.

Syytin jo uutta satulaa jonka olin saanut torstaina, vaikka penkki onkin kaikin puolin sopiva. No, syy tähän kaikkeen löytyi sunnuntaina kun lähdin maastokävelemään Nitan maastoon... Se pissasi vähän väliä! Eli mikäs muukaan sillä oli kuin kiima :D Kiima tekee sen aina tahmeaksi jalalle ja laukka on yhtä räpellyskonserttoa. Uskon että se nyt paranee tästä muutenkin kunhan päästään treenaamaan säännöllisesti. Maastossa laukka oli onneksi ihan normaalia, eli voi olla että maneesin pieni tilakin sitä jotenkin ahdisti ja laukka ei siksi noussut, ratsastajan törppöilyn lisäksi siis.
Ei mennyt Nitan kanssa siis ihan putkeen, mutta itse opin paljon uusia asioita. Tuntuu että nimenomaan Nitan kanssa pääsen nyt totisesti treenaamaan ja kehittymään itsekin ratsastajana, se on jotenkin itseä motivoiva ratsu :) Katsotaan josko kehityskäyrä olisi ylöspäin myös Hontsan kohdalla, koskien siis kuljettajaa.
En kehtaa laittaa tästä sessioinnista edes videota tänne, mutta onneksi materiaalia on niin pystyn itse katsomaan sitä ja huomaamaan virheitä sitäkin kautta :)


Viikonloppu menee lukiessa pääsykokeisiin joten uutta postausta tulossa vasta ensi viikon puolella, ellen sitten riehaannu viikonlopun aikana näpyttämään. Sillä välin te voisitte heitellä kommenttikenttään ehdotuksia mieluisesta arvontapalkinnosta, sillä pian olisi arvonnan aika! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.