lauantai 11. kesäkuuta 2016

134. Nitin estetreenit

Ponteva kaksikko. Ainakin tuo poni. 

Kuten lupailtua, niin tällä kertaa palataan taas takaisin normitreenien pariin :) Tai no, ainakin niistä kertovien postausten! Olen yrittänyt liikuttaa Hosua ja Nitiä molempia pari-kolme kertaa viikkoon mutta nyt on kyllä pakko sanoa, että työ haittaa harrastuksia! Ihan pyllystä tulla kotiin neljältä illalla, syödä, ja lähteä tunninpitoon sen jälkeen. Yleensä tunnit vielä alkavat osuvasti kuudelta, niin siinä neljän ja kuuden välillä ei ole mitään saumaa ehtiä ratsastamaan. Tai olisi, mutta kun nämä mun hevoset on melkoisia mudassa möyriviä myyräjooseppeja joiden kuorimiseen menee vähintään puoli tuntia...

Joten, treeni on taas ollut alkuviikon vähäisemmällä. Illalla en kehtaa enää niitä kiusata, sillä molemmat vihaavat ötököitä yli kaiken. Ei auta myrkyt ei, keskittymiskyky on auttamatta pilalla kun korvan juuressa inisee itikka tai polttiainen puree takajalkojen välistä.Tänään sain iki-ihanan Julian taas kuvaamaan meidän menoa, joten senkin takia vähän enemmän järkeä kirjoitella postausta. Ei kehtaa ihan jokaisesta maastoreissusta tai kenttäreenistä kuitenkaan löpistä :)

Nita pääsi tänään taas pitkästä aikaa siis hyppäämään! Viimeksi moista akrobatiaa on suoritettu syksyllä, Anna meni sillä kerran kavaletteja sen ollessa Ypäjä-jaksolla. Onhan tuota aikaa siis jo ehtinyt kulumaankin tässä välissä! Rohkeana neitona asettelin kolme puomia molemmille pitkille sivuille ja noin 10 metriä uran sisäpuolelle puomit lyhyille sivuille. Ajatuksena oli mennä ympyrällä kaikkia puomeja.

Käveltyäni hetken ravasin molempiin suuntiin ja aloitin duunit pelkkien päätypuomien yli oikeassa kierroksessa joka on Nitalle se vähän vaikeampi. Päästiin hyvässä rytmissä niiden yli ja sain Nitan taipumaankin paremmin jutun edetessä. Vasemmalle se oli vähän hätäisempi ja lähti taivuttamaan liikaa kaulaa, luisuen näin ulkolapa edellä karkuun. Tarkkana sai olla korjausten kanssa, mutta lopulta vasempaankin saatiin kivaa pätkää aikaan :)
Tulin puomit myös laukassa, ja aina ei ihan askel osunut kohdilleen. Laukka oli tänään tosi hyvää, tahdikasta ja pyöreää. Sain tehtyä Nitalla ekat nostotkin käynnistä! Se kyllä teki ne ihan oikeaoppisesti, pylly alas ja menoksi! Fiksu tyty <3

Laukassa tähtäys puomeille oli oikein hyvä, eikä menty kertaakaan ohi. Jotain mäkin sentään osaan, jee! Sitten tehtiin ympyrällä ravissa kaikkien puomien yli menoa, joutui kääntämään ja taivuttamaan samaan aikaan... Olihan siinä haastetta! Oikealle haasteena oli saada lapsi taipumaan, vasemmalle taas pysymään suorempana. Sain aikaan oikein kivat ympyrät molempiin suuntiin, jonka jälkeen käveltiin ja Julia rakensi meille ristikot molempiin. Ponnistuspuomi laitettiin noin 2,3 metrin päähän, sillä tarkoitus oli lähestyä ravista. Ravilähestymisellä saadaan voimaa pyllyyn, ja nimenomaan voimaa Nita tarvitsee :) Lisäksi kun laukan säädeltävyys on vielä huono (juurikin ei voimaa) niin ravista hyppääminen oli senkin takia perusteltua. Eipähän tule turhia hutiaskeleita ja hevosen itseluottamus romahda!


Just ennen tätä kuvaa Niti oli nostanut ekat laukannostot käynnistä! Pätevä lapsi! Kuski nauraa eikä ohjaa.Aloitin oikeassa kierroksessa ja Nita oli todella innoissaan :D Ensimmäinen hyppy oli varsin räväkkä! Sitten se vähän oli jo "mjää" -fiiliksissä tokalla kerralla, vähän löysä. Nostettiin siis pystyksi, noin 55cm korkeaksi, jos se motivoisi tammaa enemmän. Kolmannella kerralla se lähti laukkaamaan kaarteessa, ja hiljensin sen raviin. Se jotenkin jäi "polkemaan tyhjää" eli oli taas vähän veto pois esteelle tullessa, jolloin... Joo. Me vähänniinku mentiin sen läpi :D Hups. No eipä tuo mitään, este kasaan ja uudestaan! Nyt Niti oli jo enemmän menofiiliksissä, mutta se lähti vetämään vähän vasemmalle, eli pyrkimään ohi. Sain sen pidettyä kuitenkin nenä estettä kohden, ja... Hups. Taas. Lapsi otti sen verran nokkiinsa edellisestä keilauksesta että se hyppäsi esteen kuin kasikymppisen! Minä en odotetustikaan ollut valmistautunut moiseen loikkaan, joten jalka lipui hieman taakse...
Mutta hyvin me siitä selvittiin, siis! Seuraava hyppy sinne olikin taas ihan normaali, suoraan keskelle, ei mitään ongelmia.

Kävelin hetken ja vaihdoin suuntaa ja aloitin vasemmassa myös ristikolta. Siihen tuli kivoja hyppyjä kanssa, ja este nostettiin pystyksi. Tänne tuli pari löysempää hyppyä myös, mutta sain korjattua viimeiselle sen löysyydenkin pois kun maiskautin ponnistuksessa :) Mitään ihmettä ei vasemmassa kierroksessa ollut, mutta Niti halusi olla kaulastaan taipunut vasemmalle, joten sitä sai aika paljon suoristaa estettä kohden mennessä.


Tässä on se keilauksen jälkeinen yliliioiteltu hyppy :D No, ainakin Niti todistaa että nousee ne räpylät tarpeen vaatiessa vähän mallikkaamminkin kuin mitä se nyt esittelee! Ja selänkäyttö oli tässä hypyssä 10!Otin molemmille esteille noin 10 hyppyä, ja se oli ihan riittävästi. Niti oli kyllä ihan superhyvä! Siis siihen nähden että tämä oli sen kolmas tai neljäs kerta kun treenataan esteitä. Eikä se muuten pelännyt yhtään noita sateenkaaria tai sokeripaloja! Mä yritän näet totuttaa sen heti nuoresta estetäytteisiin sun muihin niin ne ei ole kisoissa sitten niin pelottavia :)

Esteilyä yritetään jatkaa viikottain, niin me päästäisiin syksyllä jo johonniin kisoihin! Ensi viikolla olisi valmennuksessa tarkoitus hypätä, sitä odotellessa siis, jei!


Oikea kierros, kankikaikkoset. Vähän meinasin jotain hoksata tätä kuvaa ottaessa.

1 kommentti

  1. Sulla on tosi kiva blogi, liityin lukijaksi!
    matkalllatahtiin.blogspot.com

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.