torstai 16. kesäkuuta 2016

135. Ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä

Kuva // Iina Makkonen / poukaman.net

Jeee, lisää varsapostauksia! Tai ainakin siihen aiheeseen liittyviä merkintöjä. Petulla on kantoaikaa jäljellä enää kuukauden verrat, luultavasti alle, sillä tamma on alkanut hissuksiaan kehitellä utareita! Lämpimillä ilmoilla voi kyllä olla osansa asiaan, mutta odotan varsaa syntyväksi siinä 3 viikon päästä. Jos siis kyseessä on tamma. Nita on nimittäin syntynyt noin 12 päivää ennen laskettua aikaa, joten tämänkertaisenkin (tamma) tulokkaan voisi ajatella syntyvän etuajassa. Iik ja ääk..!


Kuitenkin tämänkertaisessa postauksessa pohditaan varsan nimeä ja sen nimeämistä, ja mitä asioita haluan ottaa huomioon nimeä valitessa :)

Petun kanssa kisailemassa vuonna 2013

Ensimmäisenä tulee muistaa tärkein sääntö: suomenhevosen nimessä saa olla vain 18 merkkiä välilyönteineen kaikkinensa. Tämä rajoittaakin nimeämistä mukavasti, sillä käytän kasvateillani etuliitettä Levälän, mikä rajoittaa itse nimen 10 merkin mittaiseksi. Nimen tulee olla sovelias kirjoitusasultaan ja tarkoitukseltaan. Suomenhevosten nimet ovat joko kokonaan ruotsiksi tai kokonaan suomeksi, ei koskaan millään muulla kielellä tai kahta eri kieltä sekoittaen.

Toiseksi, haluaisin nimen alkavan P-kirjaimella, kuten Petulla itselläänkin on nimessään kaksi Peetä ja sen molemmat aiemmat varsat ovat tällä kirjaimella alkaneet. Lisäksi toivoisin sen P:llä alkamisen lisäksi, että nimi viittaisi jotenkin aatelistoon, ylimystöön tai johonkin korkeaan virkaan, Google on saanut aikalailla siis laulaa jo näin etukäteen!
Kuitenkin sitä jotenkin haluaisi että nimi alkaisi U:lla, eli Hempan nimen ensimmäisellä nimikirjaimella. U-alkuisiakin nimiehdotuksia olen jo muutaman kehittänyt, niin tammalle kuin orillekin sopivaksi ;)

Ja kuitenkin se nimi määräytyy varsalle vasta sitten kun sen ensimmäistä kertaa näkee. Lempinimi löytyy yleensä ihan parissa minuutissa, oikea nimi tunnissa. Itse kuulun ryhmään joka nimeää varsansa nopeasti. On vain miellyttävämpää itselleenkin kun varsalle on jo nimi tiedossa heti ensihetkistä alkaen. Joskus kyllä joutuu pallottelemaan nimien välillä kauemminkin, muutaman tunnin. Haluan että varsalle löytyy juuri sitä ja sen ulkonäköä ja persoonaa vastaava nimi. Sille sopiva. Sille tehty.

Ekan kasvatin, ekan "Petulaisen" varsan kanssa kisoissa, Pehtoori 4v vuonna 2013. 


Te lukijat saatte olla mukana auttamassa varsan nimen etsinnässä! Nimen on oltava maksimissaan 18 merkkiä pitkä, ja alkuliite Levälän mukaanluettuna nimi saa olla 10 merkkiä pitkä. Sen tulisi alkaa P- tai U-kirjaimella ja parastahan olisi, jos se jotenkin liittyisi aatelisarvoihin tai korkeisiin virkoihin! Nimen tulee olla hyvän maun mukainen ja se voi kuulua orille tai tammalle, tai voit keksiä niin monta nimeä kummallekin kuin haluat!
Aikaa on varsan syntymään asti, joten ei muuta kuin ehdotuksia kehiin! Jos löytyy jokin oikein loistava ehdotus, niin mikä jottei se voisi päätyä Petun varsan nimeksi :)

3 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen postaus! Tässä ois muutama ehdotus, aika ori painotteisia vaan ja ehkä vähän hankalia mut en sit tiiä, nää oli ainoot mitkä tuli mieleen heh.
  Levälän Porvari
  Levälän Prinssi
  Levälän Pormestari
  Levälän Pajari
  Levälän Upseeri
  Levälän Piispa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ui, kiitos ihan älyttömästi ehdotuksista, näistä löytyikin jo pari todella hyvää vaihtoehtoa! :D

   Poista
 2. Blogissani on blogistasi arvostelu linkattujen blogien yhteydessä!

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.