maanantai 20. kesäkuuta 2016

136. Sileä ruuna, pomppiva tammaHei taas ja jälleen kerran pääsemme ihastelemaan vihastelemaan lauantaisen valmennuksen satoa. Mukana oli molemmat hevoset tälläkin kerralla, ja mikä ihaninta, mukana oli sade, tuuli ja kamera josta oli akku melkein loppu. Perfect!

Tunnit aloitettiin Hosuilemalla. Sain nyt kokeiltua sen kanssa kunnolla sovituksessa olevaa Kieffer Aachen -yleispenkkiä. Oma tuntuma oli koko tunnin ajan hevoseen parempi, pystyin ottamaan jalalla parempaa kontaktia ja "pitämään" Hontsaa jaloilla mun alla. Ennen tämä ei ole koulusatulan kanssa onnistunut, sillä koulupenkki jotenkin levittää mun jalat liian etäälle toisistaan ja sitten en istu rehellisesti alas enkä saa näin myöskään jalkoja rehdisti kiinni hevoseen.

Tässä on hyvä muoto

Tehtiin aika pitkälti samoja juttuja kuin viimeksi, mutta nyt saatiin mennä enemmän itsenäisemmin. Hontsa oli tosi kiva ja sain sen pidettyä kivasti ylhäällä. Vaikeaan vasempaan kierrokseen sain sen hiljalleen vähän taipumaan ja nostamaan vasenta lapaa ylös mikä on ollut sille aika vaikeaa. Laukkakin sujui aivan mahtavasti, ja pystyin oikeasti istumaan satulassa ennen nostoa! Yleensä olen nostanut Hontsan kanssa käynnistä juuri siksi etten pysty istumaan sen askeleita, mutta nyt kun se kulkee muodossa, selkä ylhäällä, niin kärsii meikäläisenkin leveäperse istua tanittaa :D

Kokeiltiin taas pohkeenväistöjä, ja tällä kertaa nekin menivät paljon paremmin! Me tehtiin jopa ihan oikeaa väistöä muutama askel, niinkusta vou! Pohkeenväistö on aina ollut Hontsalle vaikea juttu, se on ruvennut sen ajattelustakin keulimaan. Nyt saatiin muutama kiva askel molempiin suuntiin, kyllä se tästä lähtee :)
Myös mun oma istunta oli parempi kuin viimeksi, sain pidettyä kädet riittävän alhaalla, jolloin sain mun painonkin tasaisemmin satulaan keskelle. Olen koittanut keskittyä tähän asiaan maastoreissuilla ja kotona ratsastaessa ja oli kiva huomata että työ kantaa hedelmää!

Hontsa oli ihan vaahdossa lopussa ja kävelin sillä hyvät loppukäynnit. Heppa tuntui kyllä tosi kivalta aina pätkittäin, piti vaan itse olla nopea korjaamaan ja rohkea korjauksissa! Kyllä se tästä :)


Hienosti kenotetaan alkuverkoissa

Purettiin Hosu ja pistin Nitin kuntoon niin että se seisoi traikun vieressä kiinni. Hienosti neiti osasi siinä ihmetellä maailmaa, rauhallisena ja uteliaana. Hallissa hyppäsin selkään ja kävelin hetken, ja ylitin kaikki puomit molemmista suunnista. Ravissa tein loivia kiemuroita ja yritin saada Nitan rauhallisemmille askelille, se kun meinaa helposti lähteä vipeltämään alta pois joten aika paljon saa neitiä rauhoitella :) Ravissa tulin myös kaikkien puomien yli molemmista suunnista, ja sen jälkeen kävelin hetken.
Laukkasin pääty-ympyrällä verryttelyksi, ja voi vinde Niti meni niin hienoa vasenta laukkaa! Se nosti vähän säkäänsä ja selkää ja oli todella suora lavoista. Pystyin jopa pikkuriikkisen säätämään laukkaa. Oli se niiiin mahtavan tuntuinen että melkein meinasin itkeä siinä paikassa :D Oikealle laukka oli laajempaa ja vähemmän hallittua. Lisää voimaa vaan, niin jo alkaa lyyti kirjoittaa!


Nitii kiinnostaa ihan kauheesti nostella räpylöitä minikavalettien yli

Tämän jälkeen aloitettiin ravista hypyt suhteutetulle linjalle, jossa oli siis puomi - ristikko - 3 laukka-askelta - kavaletti. Ensimmäisellä kerralla Niti teki jonkin ihme kamikaze-hypyn ristikolle ja hyppy suuntautui maneesin keskelle, ja juuri ja juuri sain sen käännettyä kavaletille. Seuraavalla kerralla päästiinkin menemään jo ihan jouhevasti ja normaalisti ;) Tultiin tätä pari kolme kertaa ja sitten lisättiin hommaan diagonaalilla oleva puomi. Käänsin aina vähän turhan ajoissa diagonaalille, ja siksi Niti uhkasi pudottaa laukkaa. Onneksi asia oli helppo korjata :)
Parilla viimeisellä kierroksella mentiin tosiaan ensin suhteutettu, sitten diagonaalin puomi ja viimeisenä oikeassa kierroksessa ristikko laukassa ilman tahtipuomia. Sinne tuli oikein hyvät hypyt, hyvältä ponnistusalueelta ja päästiin sinne ristikolle tosi hyvässä rytmissä.

Nitikin tykkäsi estetreeneistä! Harmi, että se loppui lyhyeen ja sitten aloitin loppuverkkaamaan sitä :D Oikeaan kierrokseen Nita oli ihan hirveä, jäykkä ja vaikka mitä... Mutta sain sen vähän paremmaksi Annan ohjeilla. Vasempaan homma olikin paljon helpompaa. Pitää siis treenata tosi paljon kotona oikeaa kierrosta! Se on meille molemmille vähän vaikea.Vakavasti otettava esteratsu!

Treenit meni siis molempien heppojen kanssa tosi kivasti, ja tästä onkin kiva jatkaa kun sai paljon hyvää fiilistä ja pääsi tekemään motivoituneilla ja iloisilla hepoilla :) Ja pääsi nimenomaan tuntemaan sitä miten niiden pitäisi liikkua aina! Paljon helpompaa tavoitella sitä kotona kun onnistuu saamaan saman tunteen valkassa.


Nyt alkaakin varsapostauksissakin kiri, sillä Petun laskettuun aikaan ei ole enää paljon! Ja arvontaakin pitäisi kai alkaa järjestelemään... ;)

Yritin loppuverkoissa ratsastaa. Tämän parempaan ei nyt kyllä päästy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.