keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

140. Minuutti minuutilta, tunti tunnilta

Baari auki 24/7!

Noniin, tänään vasta jaksan tulla kirjoittelemaan teille tarkemmin varsan syntymästä :) Eilen olin niin väsynyt (nukuin päivällä 3 tuntia) ettei illalla jaksanut muuta kuin suihkun kautta nukkumaan. Nyt kuitenkin itse asiaan!


Klo 17.00 - Maitoa tippuu tarhassa seistessä. Hevonen mököttää pihaton nurkassa. Koitan koskea tisseihin, jolloin takajalka nousee vähän ja eläin vinkaisee.

Klo 23.00 - Kävin tallissa tarkastamassa Petun tilanteen ennen nukkumaan menemistä. Se söi siellä heiniä, joten painuin pehkuihin. Kainalot ja pakarat olivat vähän nihkeät hiestä.

Klo 1.30 - Seuraava tarkastuskierros, varsa on jo maailmassa! Ikää maksimissaan vartin verran. Petu nuolee punarautiasta varsaa kovasti ja hörisee sille. Soitan iskän paikalle. Petu nousee pystyyn ja jälkeiset tulevat heti.

Klo 2.00 - Varsa on yrittänyt jo pariin otteeseen pystyyn, mutta ei vielä oikein tajua asetella pitkiä raajojaan kunnolla. Lypsän sille maitoa ja juotan tuttipullosta. Varsa saa uutta energiaa ja saadaan se iskän kanssa autettua pystyyn ja pysymäänkin pystyssä. Puoli kolmeen mennessä varsa seisoo jo omillaan.


Niin söpö että sydän halkeaa!

Klo 5.00 - Viiteen mennessä varsa on imenyt jo vähän itsekin, eikä enää tarvitse apua tissille menossa. Osaa hakeutua itse utareelle, tissin suuhun saamisessa menee välillä aikaa. Kakka ei ole vielä tullut, joten menen sisälle syömään ja torkkumaan sohvalle.

Klo 8.30 - Varsapiki ei ole vieläkään tullut, joten soitto eläinlääkärille. Ohjeeksi saatiin laittaa haaleaan veteen mietoa pesuainetta, tässä tapauksessa mäntysuopaa, ja ruutata sitä ruiskulla suoraan peräsuoleen. Tuumasta toimeen, ja ruuttaillaan desin verran tavaraa varsalle peppuun. Viisi minuuttia ja kakka tuli tosi hyvin. Kolme tärkeintä vaihetta suoritettu! Varsa ja Petu saavat nyt levätä rauhassa tallissa kun isäntäväki touhuaa aamutöitään.

Klo 14.30 - Käytetään kaksikkoa vähän ulkona kun Petu meinaa helistä. Niti on tarhassa aivan sekaisin nähtyään emänsä ja varsan, karjuu kurkku suorana. Ulkoilu kestää noin 10-15 minuuttia ja se sujuu mallikkaasti.

Klo 20.00 - Toinen ulkoilu, Petu ja varsa saavat olla kentällä irrallaan puolisen tuntia. Petun mielestä vapaus koitti ja se ei anna kiinni ennen hetken maanittelua. Varsakin kävelee jo paremmin.
Että sellainen päivä! Varsan lempinimi on Pomo, ja se on ori :) Se on rautias, sävyä on vielä vaikea sanoa kun varsakarvan alta voi paljastua mitä tahansa. Lisäksi sillä on yksi sukka vasemmassa takajalassa ja ihan vaalea turpa! Luonteeltaan Pomo on tosi rauhallinen ja sosiaalinen ja tulee jo itse rapsuteltavaksi. Riimukin on ollut jo päässä, eikä siitäkään välittänyt mitään, saatikka sitten pyllynpesusta. Fiksu!

Virallinen nimikin varsalle on päätetty, mutta te lukijat saatte kuulla sen vasta parin viikon päästä kun Pomon ristiäisiä vietetään.

Blogissa tulee olemaan aika paljon juttuja Pomosta, se kun saa osakseen jalka-asentojen korjausta. Pitkäjalkainen jäbä niin ei ihmekään että on jalat vähän vinksallaan :)


Mä oon niiiiiin tähti!

2 kommenttia

  1. Uii...❤ Pomo on kyllä ihan liian suloinen ❤ Ihana päästä seurailemaan tämän oripojan matkaa :)

    Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana pikkupoika! ♥

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.