tiistai 13. syyskuuta 2016

149. Nita, esteet ja lainakuskiSunnuntaina käytiin Mikkelissä valmennuksessa. Tai siis oli tarkoitus käydä... Kuten jo viime postauksessa valotin asiaa niin virusperäinen flunssa venyi viikon mittaiseksi ja päätin viikonlopun vielä lepäillä etten saa mitään ikävää jälkitautia.

Kovasti olisin hevosen selkään halunnut mutta ei auttanut muu. Facebookissa tuli juttua mun tuttavan kanssa esteratsastuksesta ja kysyin häntä hyppäämään Nitalla sunnuntaina Annan silmän alla. Hän suostui, joten sunnuntaina pakkasin hevosen ja kamat ja lähdettiin taas Mikkeliä kohden. Heppaa laittaessa rupateltiin niitä näitä kuljettajan kanssa. En kertonut paljonkaan Nitasta, sanoin että se on sellainen perusreipas, ei tee tuhmuuksia ja se on yritteliäs.

Mentiin ekaa kertaa kentällä vaikka ollaan vuoden verran tuolla tallilla käyty valkoissa, mutta aina on sattunut sadekeli niin ollaan hallissa menty. No ei tällä kertaa! Oli hyvää treeniä Nitallekin. Se selkeästi vähän jänskätti uutta ympäristöä ja ratsastajaa mutta ei mitenkään mainittavasti. Parivaljakko verkkaili Annan silmän alla ja minä kuvasin hetken jonka jälkeen kannoin esteitä kentälle. Tehtiin pysty pitkälle sivulle, ristikko diagonaalille ja toiselle pitkälle sivulle 2 laukan linja jossa oli välinä 10,5 metriä.


Ah ihana aurinko joka polttaa kuvat...

Kaikki lähti ravipuomeista, joiden avulla Nita rupesi tosi kivasti pidentämään ravia alun kipityksen jälkeen. Yksittäistä pystyä tultiin ensin ristikkona apupuomin kanssa ravissa ja sitten laukassa ilman apupuomia. Diagonaaliristikolle tultiin suoraan laukassa, tämä asia oli Nitan mielestä vähän hui, mutta hän nosti räpylät oikein kunnolla vaan ylös siinä. Seuraavalla kerralla tähän ristikolle Nita kielsi oikein tyylikkäästi koska ponnistusalue olisi ollut optimaalinen :D Nuoren neidin mielestä olisi kivempi roiskia vähän kaukaa esteille, helpompaa..!
Onneksi tilanne ei ollut mitenkään muuten paha, Nita pysyi esteen edessä eikä kuskikaan pudonnut kyydistä. Ja muutenkin parempi että se ensimmäinen kielto tuli nyt 40-senttiselle ristikolle kuin 95-senttiselle okserille joskus myöhemmin. Nyt tiedetään ainakin se, että optimaalialueelta hyppääminen on vähän vaikeaa koska joutuu lyhentämään eli sitä treenataan!

Uuuppss

Nita tuli sen esteen pari kertaa ravissa ja sitten laukassa jonka jälkeen tultiin käveltiin hetki. Oli kauhean lämmin, 17 astetta, niin hevonen oli jo aivan märkä ja väsähtänyt tässä vaiheessa. Siksi ei tehty kuin pari hyppyä sarjalle jossa ensimmäinen osa oli noin 50 senttinen pysty ja toinen osa oli puomikasa. Tämä tehtävä sujui erittäin hyvin, rytmi oli ihan super :)
Lopuksi kaksikko otti oikeasta kierroksesta vielä pari hyppyä pystylle, ensimmäinen yritys oli vähän keilausta mutta toinen oli jo paljon parempi. Ensimmäisessä meni jo lähestyminenkin hieman pieleen mutta toisella kerralla tuli hyvä korjaus.

Nyt olisi tarkoitus jatkaa Nitan puomi- ja estetreenejä tässä kotona ja käydä Mikkelissä tunneilla miten ehdin. Sovittiin että tämänkertainen kuski treenaa Nitan kanssa talvella ja jos kaikki menee hyvin niin hän myös näyttää sen ensi syksynä 5v laatareissa jos sinne saadaan kvaalit kasaan. Anna näyttäisi sen koulupuolen ja minä voisin keskittyä itkemään, ei vaan... :D

Järjestely on mun mielestä oikein hyvä, siitä hyötyy kaikki. Anna rahallisesti, lainakuski saamalla kokemusta erirotuisesta hevosesta ja minä tietenkin saan suurimman hyödyn kun kaksi minua taitavampaa ratsastavat myös Nitalla.
Huomenna teen itsenäisesti koulutreeniä tai sitten menen maastoon, vähän fiiliksen mukaan ;)  Yritän saada siltä lavat kunnolla haltuun, saa nähdä miten onnistuu ja riittääkö meidän pinna! Tällä viikolla yritän saada ulos vielä Pomon kasvupostauksen ja ehkä jonkun toisenkin jutun, saa nyt nähdä miten ehdin työstämään näitä kaikkien muiden hommien ohessa :)


Ja muistakaahan osallistua ARVONTAAN! Se löytyy tuosta pari postausta alempaa, joten reippaasti sinne ja osallistumaan jos et ole jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.