tiistai 22. marraskuuta 2016

158. Voi v***n kaviot!

Otsikko kaiken kertoo. Otin Nitalta kengät pois pari viikkoa takaperin talven yllätettyä meidät kaikki. Pystyin siis ratsastamaan tyypillä paljon turvallisemmin ilman kenkuleita kuin niiden kanssa.

Tuossa sitten lauantaina tempaisin hevoseni käytävälle mennäkseni ratsastamaan ja fallos otsassa paisui melkoiseksi kun huomasin neitosen vasemman etukavion uuden muotoilun. Kaunis manikyyri siinä olikin, totta vie! Kuten kuvasta näkyy niin koko kavion reuna on aivan piparkakkumuottimaista röpelöä! Kavio on mennyt paskaksi tarhassa ja yhdistetään tähän se, että Niti tykkää kuopia just samalla etusella... Niin kiva.

Sillä on ihan samanlaiset paperikaviot kuin emälläänkin... Enkä tiedä itkeä vai nauraa mutta huomenna saadaan kengittäjä vihdoin kengittämään se. Thank god. Onhan tässä jo kohta 3 viikkoa odoteltu.
Pahoin vaan pelkään ettei tuossa kaviossa kenkä tule kunnolla pysymään nyt talven aikana ja jos se lohkeaa yhtään lisää niin voi jepujee. Sitten olkoot ilman kenkuleita koko talven jos ne kaviot siitä vahvistuisivat. Epäilen ettei siihen yksi talvi kyllä riitä...Sunnuntaina kävin kultuaisen kanssa maneesilla ridailemassa ja pienten alkumutinoiden jälkeen alkoi homma luistamaan ihan kivasti. Iskä ei tietenkään enää silloin kuvannut mutta eipä tuo paljon haittaa.  Oikea suunta oli tosi vaikea mutta lopussa sinnekin alkoi löytyä tuntuma ja tasapaino :)
Ärsytti kyllä taas niin moni asia että huh... Ehkä mä saisin niistä tunnoista vielä postauksen ennen joulukalenteria (siinä mun aika onkin mennyt, sitä valmistellessa!)
Mekkopukeinen mies

Pomollekin sovitettiin viikonloppuna loimea, harmi vain ettei talosta löydy yhtään 115cm tai edes 125cm lointa, sillä tuo 135 mikä sille päälle punottiin on aaaaivan liian iso... Mekkomalli? Mutta jäbyli ei onneksi ollut siitäkään mitenkään moksiskaan, tallusteli menemään ihan tavallisen tyytyväiseen tyyliinsä :) Hienosti antoi myös pistää sen päälle kun ajatellaan että tuo emämamman loimitus ja loimen poisriisuminen on NIIIIN kauheaa ;)Että tämmöinen pieni pikainen ja huonosti ulosannettu teksti tähän väliin! Jatkan joulukalenterin puuhaamista kasaan, ciao!

2 kommenttia

 1. Vuoltiinko kavioita kenkien poiston jälkeen? Pituutta noista näyttäs voivan ottaa pois ja ihan pyöristämällä reunat (mustang roll) varmasti tulee kauniit kaviot :) Onko Nita ollut aiemmin ilman kenkiä ja jos niin miten kaviot on kestäneet? Omalla ei ole koskaan ollut kenkiä ja kavioit kuin kiveä, joten hankala täältä toki huudella jos toisen kaviot ei vaan kestä. En silti heittäisi kirvestä heti kaivoon yksin tuon vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu vuolin niitä kenkien poisoton jälkeen juurikin etteivät lohkeaisi. Olisi kai pitänyt liipata vielä enemmän mitä uskalsin :D Nita on saanut ekat kengät jalkaan vasta 3,5 vuotiaana ja sitä ennenkin on olleet heikkolaatuiset kaviot. Tottakai kenkien myötä laatu on sen kuin heikentynyt. Kengättömyyttä olen harkinnut mutta metsäautotiellä ratsastaminen vaatii kesäkelissä sen kengän ettei kavio kulu liikaa.
   Ole onnellinen teräskaviostasi! :D Mullakin on joskus ollut suokkitamma mitä piti vuolla 2 kertaa vuoteen, kaviot oli aina superhyvät ja kuluivat tasaisesti!

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.