lauantai 31. joulukuuta 2016

162. Ratatreeniä

Iskän näkemys esteiden kuvaamisesta... Ja tooodella ylös flippaava koulupenkki!

Tänään pääsin pitkästä pitkästä aikaa taas hyppäämään! Jee! Mulla ei ole Nitalle nyt mitään yleis- tai estesatulaa joten joudun hyppäämään tolla meidän koulupenkillä. Mutta se on pikkuvika koska pääsen hyppäämääään!

Maneesi oli varattu kello kahdeksitoista ja me käytiin hakemassa mun kaveri hevosineen mukaan joten ajoissa lähdettiin. Silti me oltiin kymmentä vaille maneesilla... Tuli vähän kiire siinä laittaa esteet ja hevoset mutta onneksi oli kolme käsiparia niin aika nopsaanhan tuo hoitui :) Minä toimin ratamestarina ja aika kiva ratahan sinne maneesiin rykäistiin!

Kokeilin Nitalla ensimmäistä kertaa rintaremmimartingaalia koska se oli viimeksi hypätessä aika villi ja pakeni kättä ylöspäin. Martsakin olisi riittänyt mutta mun vanha martsa on liian köh, pieni tälle... :D Meillä oli suussa tällä kertaa baucherit mitkä pelitti omasta mielestäni vallan mainiosti!

Esteitä oli viisi, joista yksi oli 17 metrin suhteutettu linja pysty-okseri. Kaksi diagonaaleilla olevaa pystyä/ristikkoa ja toisella pitkällä sivulla oli ristikko jonka edessä ja takana oli tahtipuomit 3 metrin päässä. Verryttelyssä tulin käynnissä suhteutetun linjan puomit ja jumpan puomit ja ravissa keskityin ensin kääntämään Nitaa hyvin ulkojalalla ja sen jälkeen harjoiteltiin kääntymisiä ravissa puomilinjoille. Aika paljon se olisi halunnut kiihdyttää tempoa ja tahtia puomeilla, joten lisää treeniä vaan sen osalta!

Laukassa tulin molemmista suunnista kolmen puomin minijumppaa ja iskä nosti suhteutetun ristikko-ristikoksi ja jumpan keskimmäisestä tuli kanssa ristikko. Ensimmäinen hyppy diagonaalilla olleelle punaiselle ristikolle oli taas kerran vähän liioiteltu... Ja mä en muistanut sitä että Niti liioittelee ekassa hypyssä ja jalustin lähti jalasta ja melkein jatkettiin väärälle esteelle :D Huuups... Onneksi Nita ei tehnyt tuota enää myöhemmin!
Hypeltiin rataa vähän miten sattui kunnes löydettiin tosi kiva ratamalli. Se aloitettiin oikeassa kierroksessa jumpasta, josta jatkettiin punaiselle diagonaaliristikolle. Siitä suhteutetulle, ja suhteutetulta diagonaalilla olleelle siniselle pystylle. Siitä kieppaus oikeaan ja punaisen ristikon kautta kaareva linja 20 metriä ja suhteutetun toinen osa.

Tosi kiva ja sujuva rata, pitkiä käännöksiä mutta tekemistä!


Nita oli kyllä koko päivän niin super vaikka se lopussa väsähtikin. Se tsemppasi hienosti ja hyppäsi mun merkistä. Lisäksi se oppi vaihtamaan esteen päällä laukan! Me tehtiin myös meidän elämän ensimmäinen kaareva reitti esteeltä toiselle ja se sujui aivan älyttömän hienosti! Pusss! <3
Nita oli ihan liekeissä ja tohkeissaan kun pääsi hyppäämään mutta keskittyi kuitenkin tooosi hyvin! Ei jälkeäkään keskiviikkoisesta Nitistä jonka mielestä oli ihan ahterista kun tehtiin pidäte!
Viimeinen rata oli paras, meillä oli aika kiva rytmi koko radan läpi. Ponnistuspaikat jäivät aika kauaksi, mutta tämä ei toisaalta haitannut nyt tällä kerralla koska viime kerrasta on niiin paljon aikaa. Osa esteistä oli noin 60-senttisiä joten ihan hyvillä mielin voisi lähteä hyppäämään kisoihin vaikka 60cm radan. No ei nyt sentään, vielä tarvitaan treeniä kisoja varten! ;)

Tii-tii-tiikeriloikka!Tässä Nita ponnistaa normaalipaikasta. Hypyt tuntuivat todella löysiltä ja vähän selättömiltä, joten kyse on varmasti voiman puutteesta. Lisää jumppatreeniä!

Roiskis ja molskis!

Kyllä esteet on niin se meidän molempien juttu! Ensi viikolla pääsen taas maneesille kun on peräti 4 päivän vapaat, woopwoop! Tästä ne estetreenit taas lähtevät! Ihan innolla odotan ensi kertaa, jos silloin uskaltaisi jo vähän nostaa paria estettä ;) Ja ensi kerralla on kyllä harjoiteltava enemmän hyppyjä normaalilta ponnistusalueelta! Ei ikuisesti voida roiskia metrien päästä!


Mutta näillä eväillä ensi vuoteen, siihen ei olekaan enää kuin tunteja aikaa! Ciao!


1 kommentti

  1. Heips,

    tässä sinulle pieni haaste, jonka toivon sinun toteuttavan edes jossain vaiheessa :)

    http://pollenkirjakarsina.blogspot.fi/2017/01/hevoseltani-olen-oppinut-haaste.html

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.