perjantai 23. joulukuuta 2016

Luukku #23 - Tavoitteista ensi vuodelle

Viime vuoden joulukalenterissa tein tavoitepostauksen koskien tätä vuotta joten nyt on taas oivallinen aika tarinoida niitä tavoitteita ensi vuodelle, eikös?Aloitetaan Nitasta koska se on tällä hetkellä ainoa ratsukäytössä oleva hevoseni ja jonka tavoitteissa on varmaan mitään järkeä. Olin asettanut tälle vuodelle tavoitteeksi mahdollisen kisaamisen ja joitakin randomeita merkkipaaluja. No, miten meni? Ei käyty yksissäkään ristiäisissäääää!! Hyvin siis meni. Jospa ensi vuosi olisi siis parempi edes sen kannalta että päästäisiin sinne kisoihin...

Joka tapauksessa tänä vuonna osallistuttiin Nitan kanssa 4v laatuarvostelukarsintoihin ja ne meni omasta mielestäni paremmin kuin hyvin vaikka Nita alisuorittikin irtohyppäyksessä. Se oli koulupuolella kuitenkin paras tamma 29,75 pisteillä ja ratsastettavuus oli 9.
Nyt syksyllä oli kyllä ajatuksena mennä johonkin starttaamaan helppoa B:tä mutta joko kutsut tulivat niin myöhässä etten ehtinyt pyytämään vapaata tai sitten en millään olisi ehtinyt treenaamaan niin parempi ettei menty minnekään hutiloimaan yhtään starttia. Parempi pysyä kotona ja treenailla :)
Ensi vuodelle tavoitteena on tosiaan syyskuussa pidettävät 5-vuotiaiden laatuarvostelut ja sitä varten tarvitaan kvaalit. Estepuolelta tämä tarkoittaa 80cm ratoja ja koulupuolelta helppoa B:tä yli 60%. Nyt pitäisi treenata aika täpäkkää varsinkin estepuolta jos meinaa saada Nitin iskuun syyskuuta ajatellen! Mitään muita tavoitteita ei kaudelle voi asettaakaan koska kvaalit pitää hakea kilpailuista joten kisoissa tullaan joka tapauksessa käymään :)

Tällä hetkellä treenaan Nitalla paljon maastossa ja rakennan sille rautaista peruskuntoa. Tämä siis käsittää ihan vaan eteenpäin laukkaamista ja mäkien kiipeilyä. Voimaa, voimaa, voimaa! Voimaa takajalkoihin ja lanneselkään niin jaksaa tyttö kantaa kroppansa paremmin. Pitkä on tie prima ballerinojen maailmaan ;)
Pomon ja Tildan tavoitteet ovat ensi vuodelle paljon selvemmät. Pomolla alkaa ajo-opetus varmaan tammikuussa kun mulla on sopiva breikki töistä. Onhan se vähän nuori aloittaakseen ajo-opetuksen mutta ajattelen tässä nyt järjellä. Pomosta on kasvamassa iso ja vahva, itsensä tiedostava ori ja en todellakaan ala mun eläkeikäisen isän kanssa painimaan ja ajo-opettamaan sitä kun se on 1½-vuotias. Mieluummin opetan sen nyt ajolle kun se on vielä vauva, vahvahan se on jo nyt. Mitään rääkkilenkkiä kun ei ole tarkoitus ajaa vaan ihan vaan että käpötellään kärryt perässä.
Tildan ajo-opetuksen kanssa sen sijaan ei ole kiirettä, se saa kasvaa ja vahvistua vielä paljonkin. Saa nähdä ajo-opetetaanko se ensi syksynä vai vasta reilun vuoden päästä keväällä, mutta ajolle se on joka tapauksessa opetettava.

Näyttelyissä olisi tarkoitus käydä ainakin Tildan kanssa jos se on edullisessa kasvussa. Pomon näyttelyissä käyttöä harkitsen vähän sen kasvun ja muun tilanteen mukaan. Tildan kanssa mennään varmaan Vermoon ja jos lähempänä olisi rotunäyttelyitä niin käytäisiin rotunäyttelyssä tutustumassa suureen maailmaan.

Muutenhan Pomon ja Tildan ohjelmistoon kuuluu ihan normaaleita 1-vuotiaan asioita, talutusharjoituksia, kuolaimien pitoa, valjaiden pitämistä päällä ja maasta käsittelyä. Ne saavat kuitenkin olla vielä lapsia ja "töihin" ne otetaan pari kertaa viikossa max. puoleksi tunniksi, eli ei todellakaan ole rankkaa ;)Tämmöisiä pieniä suunnitelmia ensi vuodelle! Toivottavasti hevoset pysyvät terveinä ja vuodesta tulee antoisa ja opettavainen :)


Onko itselläsi millaisia suunnitelmia ensi vuodelle?

6 kommenttia

 1. Tavoitteena ensi vuodelle on ainakin saada sun taulu valmiiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha! Taidan olla väsynyt kun tämä kommentti nauratti ihan kamalasti :D Mutta se on erittäin hyvä tavoite! :D

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa! Tsempit tavoitteiden saavuttamiseen, etenkin Nitan kanssa laatuarvosteluun! :)

  Mulla menee ainakin alkuvuoden tavoitteet ihan uusiksi, kun lähden Saksaan heppahommiin. Olen siellä puolitoista kuukautta kokeilussa ja päätän sitten jäänkö sinne vai tulenko takaisin kotiin :D Katselen ensi vuoden tavoitteita sitten vasta, kun tilanne selkeytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja vau, kuulostaa ihan mahtavalta tuo Saksan-reissu! Toivottavasti kaikki menee siellä hienosti ja opit paaaaaljon asioita! :D

   Poista
 3. Jos tarviit lisätaluttajaa ajo-opetuksessa ja mikäli aikataulut sattuu yhteen,ni tulisin mielelläni avuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos tarjoukseta! Lisätaluttajan tarve selviää sitten kun päästään ohjasajamaan, joten lupaan olla yhteyksissä! :)

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.