lauantai 3. joulukuuta 2016

Luukku #3 - RuusuvalssiJo syyskuun puolella asiasta hehkuttelin ja lupailin vähän parempaa selvitystä uudesta kavioystävästä mutta sen postauksen tekeminen on aina vähän jäänyt... Mutta nyt onkin hyvä keskittyä tutustumaan uuteen kaviokkaaseen ainakin näin paperilla, sillä pian päästään tapaamaan Tilda ihan livenä!
Tänään onkin pitkä ajomatka Urjalaan sitä hakemaan ja toivotaan että matka menee hyvin ja päästään kotiin ehjänä :)


Tässä nyt kuitenkin hieman lisäinfoa (ja kuvia!) pikku-Tildasta!
CLOUDBERRY WALTZ OF ROSES


Lempinimeltään Tilda, väritykseltään musta. Syntynyt toukokuun 14 päivä tätä vuotta.
Päästä löytyy puolikuun muotoinen tähti ja jaloista 3 vuohissukkaa. Rodultaan Tilda on welsh cob, sektioltaan hän edustaa D-ponia eli kaikista suurinta welsheistä. Aikuisiän oletettu koko vanhempien perusteella on kaikkea 146-150cm, mutta Tildasta voi tulla pienempi tai se voi kasvaa tätä suuremmaksi.

Isäori on Solloway Railway Express, vuonna 2009 syntynyt musta Britannian-tuontiori. Orin suvusta löytyy monen tunnetun Brittikasvattajan hevosia (mm. Nebo ja Derwen-siittolat). Kai jo mainitsin että ori on musta ja näyttää aivan minifriisulta? Orin ensimmäiset 4 jälkeläistä ovat syntyneet vuonna 2016 joista yksi on jo yltänyt LV-varsaksi Vermossa!Emätamma on Ffindir Wild Rose, vuonna 2008 syntynyt tummanruunikko kotimaankasvatti. Tamma on osallistunut monesti näyttelyihin pokaten kotiintuomisinaan useammankin I-luokan palkinnon. Se on kantakirjattu vuonna 2015 hienolla pistesaldolla ja saaden II-palkinnon. Tamman ensimmäinen jälkeläinen on syntynyt vuonna 2015 oriille Cloudberry Sky's the Limit.

Kuva Susanna Kauranen, rikotut.net


Sanomattakin on selvää että olen varsasta todella innoissani, tämä on tosiaan se unelma minkä toteuttaminen on odottanut sopivaa hetkeä :) Welshejä on ollut ennenkin mutta nyt vasta tämmöinen iso-welsh ja jännityksellä saankin nähdä muistuttaako tämä yhtään kumpaakaan niistä kahdesta ruunasta mitkä mulla on ollut!

Kuvat ovat kasvattajan luona otettuja mutta eiköhän joulukalenterissa nähdä vielä sopiva annos Tildaa täältä kotioloista kuvattuna ;)

Kaikki muut kuvat paitsi emän kuva on Linnea Huillan käsialaa!

3 kommenttia

 1. Heippa! Minulta löytyy Ffindir wild rosen ensimmäinen jälkeläinen, terkut vain sisarpuolelle Vilholta :) http://sustoy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeeikä! :D On se maailma pieni..! Hienon näköinen poika tuo Vilho! Super mielenkiintoista jäädä seuraamaan millainen siitä tulee ja miten eroaa Tildasta! :D

   Poista
 2. Kyllä maailma on pieni :D Vilho on ottanut kamalan venymis prosessin käyntiin ja kasvaa vauhdilla, kyllä toivon kovasti että ei jää ihan pieniin mittoihin, jännä nähä. Mukava että sattuman kautta löysin blogisi, piti heittää itteni tuonne lukija listalle niin saan seurailla sisaren kasvamista :)

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.