sunnuntai 29. tammikuuta 2017

168. Kymmenen vinkkiä miten epäonnistut seuraavalla estetunnillasi

Sählätoope täällä päivää. Pitääkö säätää? Kyllä pitää! Sehän voi vaikeuttaa hommaa!  Tässä 10 kohdan how to do/do no try this at home- lista, miten sinäkin onnistut/epäonnistut seuraavalla estetunnillasi!


Kaikki meistä eivät voi olla kumiukkoja kuten Bosty-setä tässä. Ole kuten Bosty joka tietää mitä tekee.Älä ole kuten tämä poolopelaaja joka ei selvästikään tiedä mitä on tekemässä.


 
1. Unohda, että sinulle on opetettu alkeiskurssilla kevyt istunta ja että olet hypännyt elämäsi aikana liiankin suuria esteitä sitä hyväksikäyttäen. Kukaan tosi proo ei käytä mitään kliinistä saksalaista kevyttä istuntaa. Hei duh.

2. Jos käännät tosi kovasti ohjalla kohti estettä, voi hevonen mennä myös esteen ohi koska ratsu on kiltti.

3. Jos et oppinut edellisestä vaan edelleen käännät liikaa oikealla ohjalla kohti suhteutettua linjaa niin on täysin odotettavaa että hevosesi jatkaa esteen jälkeen oikealle ja saavutatte upean mutkan linjaan. Toim.huom. Mahdollista suorittaa myös sarjaesteen välissä!

4. Muista tuijottaa estettä herkeämättä. Hevosesi ei muuten tiedä mistä mennä ohitse.5. Suoran linjan ratsastaminen on helvetin vaikeaa. Ovatko melkein kaikki ratsastajat siis humalassa? Humaltuneita ratsustaan?

6. Koska vedät ohjista, hevonen voi mennä melkein turvalleen. Sen jälkeen on ehdottoman tärkeää kannustaa ratsuaan ylittämään suhteutun linjan toinen este, riippumatta siitä onko sinulla jalustinta jalassa tai ohjia kädessä. Niin ne ratsastajat vain tekevät.

7. Kun olet oppinut kääntämään hevosesi estettä kohden niin muista olla päättämätön tuuliviiri ja valitse ensin neljä, ja viime hetkellä viisi askelta linjaan. Saat varmasti sotaratsusi pään sekaisin.8. Nypi hevonen liian pieneen laukkaan. Se helpottaa kovasti sen hyppäämistä.

9. Unohda ratsastaa hevosta eteenpäin. Uneksi ratsastavasi valkealla yksisarvisella joka lentää pilvien päällä ja pieree sateenkaaria. Palaudu maan pinnalle kun isket naamasi hevosen kaulaan.

10. Toistele koko ajan "mitä?", "siis täh?", "ai siis toiko mun piti tulla?" Opettaja rakastaa sinua, takaan sen.


Olé!


Hevosia ei vahingoitettu kuvauksissa ainakaan tietoisesti. Paitsi videon tapauksessa, jossa kyse oli "hulvattomasta" hyväntekeväisyydestä. So not.

5 kommenttia

 1. Ohsn loistava kirjoitus! Tuntuu niin tutulta ja ehkä siksi en juuri enää hyppääkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vain esteille! Mikäänhän ei voi mennä pieleen! ;)

   Poista
 2. Kuulostaa ihan mun estevalmennukslta. Me kyllä myös onnistutaan hyppäämään kavaletit niin että mennään sen sokeri palan yli eikä sen esteen yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tuttu juttu tässäkin päässä :D "Rosa, kierrä nämä tötteröt" Lopputulos: Rosan ratsu hyppää tötteröiden yli ketterällä gepardiloikalla! Opettaja valittaa että hevosessa on kuulemma myös ratti! No ei varmana ole! :D

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.