tiistai 31. tammikuuta 2017

169. Katsaus treeneihinAivan ensimmäiseksi ihan valtavan iso kiitos kaikille lukijoille ja eilen blogissa vierailleille! Ennätykset menivät kertaheitolla uusiksi parodiallisen vinkkipostauksen ansiosta, ihan järkyttävän iso kiitos! Yli 1000 katselua yhdellä postauksella, ihan älytöntä! Kyllä tämä on sellainen nöyrä hattu päästä-hetki! Ihanaa saada tällainen onnistuminen edes kerran :)


Seuraavaksi sitten tämän viikon treeneihin! Kerrankin olen suunnitellut viikko-ohjelman aika huolella ja aion myöskin noudattaa sitä! Hups, mitähän menin lupaamaan..: :D

Tässä siis Nitan viikko-ohjelma:


Maanantai: Vapaa
Tiistai: Pitkä käyntimaasto (1 tunti 45 minuuttia tuli käveltyä)
Keskiviikko: Koulutreeni kentällä
Torstai: Estetreeni maneesilla
Perjantai: Maasto, paljon laukkaa tasaisella, jyrkkien mäkien kävelyä
Lauantai: Vapaa
Sunnuntai: Maasto/koulutreeni (tai maastoinen koulutreeni ;) )


Väistöliikeharjoituksissa pidän Nitalla nykyisin polvisuojia, huojuessaan se helposti kolhaisee polvet yhteen ja sitten se ei uskalla liikkua sivulle kun kolisee. Jospa näistä olisi apua :)

Tänään kävin tosiaan Nitan kanssa pitkällä kävelylenkillä, melkein pari tuntia vain käveltiin. Kävely tekee sille hyvää kunnonkohotuksen muodossa. Matkalla kiipeiltiin pari jyrkkää mäkeä ja selvästi sykkeet nousi hevosella siinä. Käynti on kuitenkin vähiten kuluttava askellaji joten sitä uskaltaa putkuttaa tuntitolkulla päivän aikana. Vähän tehtiin myös koulujuttuja, mutta ei mitenkään paljon, välillä muistuttelin vaan että kyydissä ollaan kun Nita meinasi alkaa kyttäämään mm. kuusentaimia :P

Huomenna keskiviikkona tarkoituksena olisi tehdä koulutreeni kentällä, painotus nimenomaan viime kouluvalmennuksen ohjenuorissa. Varmaan hyvin paljon työskennellään käynnissä jotta huojuminen saadaan kuriin ja siitä sitten pätkiä ravissa. Kenttä on tosi liukas altapäin joten laukkaa tehdään vain nostojen verran mutta niiden on oltava aktiivisia.

Torstaiksi on suunnitteilla maneesitreenit, toivon mukaan saan maneesin! Silloin olisi tarkoituksena treenata lisää suhteutettua linjaa sekä jumppailla jumppasarjalla jossa on ravisisääntulo. Voimaa, voimaa!Perjantaina teen noin tunnin mittaisen maaston jossa alkuverryttelyn jälkeen pyrin laukkaamaan paljon (avaa hengitysteitä, nostaa sykettä, avaa paikkoja) ja ehkä kävelen mäkiä, kunhan katsoo vähän kelinkin mukaan. Paljon kuitenkin tasaisella sykkeellä tehtyjä laukkavetoja ja välissä palauttelua.

Lauantai on Nitalla sitten vapaa jos olen itse Tampereella käymässä :)

Sunnuntaina menen varmaankin maastoon ellen innostu tekemään kentällä koulua. Maastossakin voi kuitenkin harjoitella suoruuden ja muiden asioiden kanssa joten varmaan silloin mentäisiin maastoon vähän kouluratsastusajatuksella.

Pieni sauna jonka päällä kasvaa kuusia!

Tienoon korkeimman mäen päällä


Semmoista vähän mietinnässä! Toivotaan että saan pidettyä suunnitelmista kiinni! Aina kun voi tulla jokin äkillinen työhomma minkä takia menee kaikki sitten plörinäksi. Yritän Nitan liikuttamisen ohella ratsastaa myös oria. Sen kanssa kävin tänään maastossa ihan lyhyellä pienellä lenkillä ja kaikki sujui tosi hienosti vaikka sillä on ridattu viimeksi maastossa.... Ömm... :) ? Kaksi vuotta sitten? Laukattiinkin pätkä ja poika oli ihan kuin vanha tekijä, haha :D Miehet...


Teettekö itsellenne yleensä viikko-ohjelmia?

Hemeltä teret!

2 kommenttia

  1. Nitalla on nuo polvisuojat väärissä jaloissa. Remmit osoittamaan taaksepäin:) Vinkkinä vaan sanon, en mitenkään pahalla:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin ne ensin oikein ja vaihdoin sitten noin päin kun tuntui ettei ne ole millään muotoa järkevästi ollessaan oikeinpäin :D Mulla on aina kaikkien ravivehkeiden kanssa sama juttu, hahaha!

      Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.