torstai 2. helmikuuta 2017

170. Linkkaa blogisi -arvostelut, osa 1

Ketä muka kiinnostaa? Mua ei ainakaan koska tää postaus ei kerro musta!

Huhheijaa, joko siitä on melkein kaksi kuukautta kun lupasin tehdä linkkaa blogisi -postauksen? Ja en kai vaan luvannut arvosteluja joulukuun loppuun? Enhän?

Tammikuun alussa en oikein jaksanut blogia paljon kirjoitella, syynä ihan perinteinen motivaation lasku hevosten saralla ja oman kropan kanssa kamppailu. Tässä nyt kuitenkin ensimmäinen satsi arvosteluja mikä käsittää 7 blogia. Lopuista seitsemästä yritän julkaista arvostelutekstin kuukauden sisällä :) Jokaisen blogin arvosteluun ja lukemiseen käytin noin puoli tuntia aikaa ja luin arvostelua varten 1-2 sivullista tekstejä.

Arvostelussa kiinnitin huomioni ulkoasuun ja sen selkeyteen ja visuaalisuuteen, teksteihin ja niiden sisältöön, oikeankirjoitukseen ja ymmärrettävyyteen sekä kirjoittajan oman persoonan näkymiseen blogissa ja sen teksteissä. Aika paljon eri juttuja, haha!
Mielenkiintoisimmat blogit pääsivät lukulistalleni päiviäni ilahduttamaan myös jatkossa!

Kiitän kaikkia bloginsa linkanneita ja toivottavasti pidätte arvosteluista :) Jos haluatte lisää informaatiota arvosteluja tai blogianne koskien niin voitte ottaa yhteyttä sähköpostilla, levalantalli@gmail.com.

Ulkoasu on ensinäkemältä varsin kliininen ja valkoinen kunnes tajuan että hei, siellä on taustakuvio! Läppärin näyttö onnistuu näköjään hämäämään sävyjä ja urakalla näin vaaleassa ulkoasussa. Ehdin jo säikähtämään sairaala-teemaa mutta säädettyäni näytön kirkkautta miellyn entistä enemmän selkeään ja pelkistettyyn valkoiseen.
 Tykkään erityisesti lukijat-tabin nimen vaihtamisesta, mutta omaan silmään tagit olisivat sopineet paremmin sivupalkin viimeiseksi villahousuksi. Erityisesti pidän siitä miten yläkerran linkit pysyvät sivun yläreunassa vaikka sivua skrollaakin alaspäin!

Tekstit ovat 13-vuotiaan kirjoittamiksi kypsiä ja teksti etenee rennosti ja sitä on mukava lukea. Ainakin itse pystyn välillä näkemään kirjoittajan sieluni silmillä näppäimistöä hakkaamassa ja tuntojaan kertomassa! Harmi ettei blogi käsittele hevosia ollenkaan (paitsi sivulauseissa) koska itse en ymmärrä vaatteista enkä mistään mitään, joten lifestyle-blogien sisältö jääkin itselleni usein hieman hataraksi. Tämän lifestyle-blogin kohdalla on myös pakko mainita se, että 13-vuotiaan ja 24-vuotiaan elämät ovat varsin kaukana toisistaan joten senkään takia en saa tästä blogista suurempia wow-fiiliksiä.

Todella kiva blogi, joka sopii erityisesti yläasteikäisten luettavaksi!


Ensimmäisenä ajatuksena ulkoasusta on "WAAAH!" koska tuntuu että informaatiotulva on aivan liian suuri heti ensinäkemältä. Pieneen tilaan on mahdutettu niin paljon kaikkea että silmä ei oikein tiedä minne katsoa. Ensimmäisenä silmiin pistää oikeassa ylänurkassa oleva blogin kuvaus ja sen jälkeen tausta, joka on valokuvasta suoraan. Tämä on todella kiva idea, harmi että taustakuva on vähän rauhaton ja suurin osa hevosesta peittyy tekstilaatikolla. Annan pisteen suuresta informaatiomäärästä pienessä paketissa, tähän ei moni kykene! Omaan makuuni tietoa on kuitenkin liikaa, ja ensivaikutelma jääkin rauhattomaksi ja vähän jopa huolestuneeksi. Mitä voi olla luvassa?

Tekstit kuitenkin pääsivät yllättämään selvittyäni ulkoasun alkuhyperventiloinnista. Tekstit ovat ihanan raikkaita ja pirteitä, ihanan positiivisia ja rennolla otteella kirjoitettuja. Tykkään! Toivoisin kuitenkin lisää pohdintaa asioiden ja tilanteiden takana, mutta uskon että kirjoittaja on asian itsekin huomioinut ja jatkaa samalla reitillä, itseään kehittäen. Hyväksi kun ei voi tulla muuten kuin tekemällä!

Rennon ilmapiirin blogi joka soveltuu sellaisille jotka haluavat lukea ratsastuskoululaisen elämästä.

Tässä blogissa ulkoasu miellyttää silmää heti ensimetreiltä! Tumma bannerin tausta ja valkoinen pääsävynä muualla on aina toimiva yhdistelmä! Värimaailma on raikkaan talvinen, ainoa mikä häiritsee on bannerin kuvat ja niiden eri valotusasteet. Lisäksi Myffin riehumiskuva on jotenkin kovin kontekstista irtonainen ja itseäni vähän häiritsee se, että poni ei katso kameraan kohti..? :D (lykkyä tykö hei ensi kerralla kuvien ottajalle!) off topicina, pakko ruotia näitä ns "parempia" blogeja vähän tarkemmalla haravalla, no offense intended! Hyvästä on aina vaikea keksiä kehitettävää 

Tekstit ja kuvat ovat blogissa harkittuja ja postauksista huokuu viimeistely (joka itselläni jää usein tekemättä, öh?). Teksteissä on paljon ihan oikeaa asiaa eikä pelkkää mutua, ja kuvat ovat isoja ja asiaansa hyvin palvelevia. Mitä muuta sitä voi blogilta oikein odottaakaan? Kerronta on rauhallista ja asiapohjaista ja ratsastuspostauksista saa itsekin jotain irti kun niitä on selitetty vähän auki. Erityisesti kyylään aina valmennuspostaukset uusien ideoiden toivossa :D

Blogi löytyykin ennestään mun lukulistalta, ja voin suositella sitä sellaisille joita kiinnostaa oman hevosen kanssa touhuilu, valmennukset ja ylipäätään sellainen normaali heppatytön elämä!


"Tumma on taivas ja pimennetyt puut" tuli tästä heti ensimmäisenä mieleen kun avasin blogin. Tummansininen ornamenttitausta on räväkkä ja erilainen, kuitenkin talvinen. Blogin banneri on ihanan yksinkertainen ja rosoinen reuna tuo siihen aivan ihastuttavaa persoonaa ja särmää! Bannerin alapuolella olevat nappulat sopisivat kuitenkin mielestäni paremmin vasemmalle, koska meidän silmämme ovat tottuneet etsimään informaatiota vasemmalta oikealle (etenkin tekstiä), itseltäni ne jäivät ekalla kerralla huomaamatta (mutta voinkin olla sokea :D)

Tekstit on kirjoitettu hyvällä maulla ja ainakin itse pystyn niiin samaistumaan kirjoittajan mietteisiin ja pohdintoihin! Ainoa miinuspuoli on vain se, että teksti on kovin kapeaa ja siten vaikeasti erottuvaa, mutta vika voi olla myös mulla silmissä (päässä, hahaha!) tai koneen näytössä, joten en hirveän objektiivisesti voi tätä asiaa vertailla. Kuvat ovat isoja ja hyvälaatuisia ja sanoinko jo, että olen ihan hulluna tuon ponin väriin!!

Mitään minulle uutta blogi ei pääse tarjoamaan, mutta ponien sielunelämään perehtymättömälle lienee syytä tutustua Penniin ja sen heinälaarin ympärillä pyöriviin päiviin! ;)


Ensinäkemältä blogin yleisilme on vähän tylsä, näin suoraan sanottuna. Taustassa on kyllä oma niksinsä toispuoleisuudella mutta omasta mielestäni se tekee ulkoasusta hieman levottoman? Hieman vaaleampi, häivytetty versio vasemmasta reunasta voisi olla hivenen istuvampi? Bannerissa hyvää on ehdottomasti se että kaikki blogin tähdet on saatu siihen! Bannussa ei kuitenkaan lue blogin nimeä ja tämä saa itseni pohtimaan asiaa paljon syvemmällisemminkin kuin olisi tarkoitus, enkä rupea tähän pohdintojani avaamaan sen enempää. Totean vaan (pienellä äänellä) että ehkä bannerissa kuitenkin voisi lukea blogin nimi..? En tiedä! Esittelyteksteihin menevät pallokuvat on tosi kivat, vaikka niitä aika monessa paikassa näkeekin, mutta näissä kuvissa hevoset ovat työn touhussa eivätkä ne ole kliinisiä pönötyskuvia. Kivoja!

Tekstit ovat pitkiä ja kertomusten lomaan on ympätty läjäpäin kuvia, mikä on hyvä asia! Harmi että ne ovat vähän pienellä ja harmi että minä olen laiska enkä jaksa avata niitä suurempaan näyttöön :P My bad! Humoristisia lausahduksia ja sarkasmilla höystettyjä kappaleitakin löytyy, ai vitsi mä niin tykkään tällaisesta parodiallisesta kirjoitustyylistä! Melkein kuolin nauruun kuvitellessani PH:n öljyttynä jotta sille saadaan riimu päähän! :D

Blogi sopii sinulle joka olet kiinnostunut valjakosta ja jolle vuonohevoset ja poniinit ovat sydäntä lähellä!


Kulttuurishokki, leveä kirjoitusala! Ensin vähän säikähdin mutta nopeasti leveämpään alustaan tottui. Banneri on aivan ihana! Jotenkin tällainen leveä maisemakuva puhuttelee itseäni todella paljon, etenkin kun blogin aiheena on heppaelämä Saksassa! Suomen oloista tällainen ei välttämättä olisi niin tenhoava, mutta tässä kuvassa on vaan sitä jotain..! Blogin tausta on kyllä hieman tylsä yksivärisyydellään mutta onneksi sävy on riittävän hempeä joten se toisaalta sopii hyvin blogiin ja antaa tilaa teksteille.

Blogi vaikuttaa muutenkin hirveän mukavalta ja en ymmärrä miten sillä voi olla näin vähän lukijoita?! Tekstit ovat ihanan ytimekkäitä ja tapahtumat elävästi kerrottu. Suurempia kirjoitusvirheitä ei matkassa näy ja tekstit ovat asiallisia ja mukavaa luettavaa. Kieli on siis riittävän yksinkertaista jotta siitä saa väsyneilläkin aivoilla selvää, vink vink ;) Saksan-elämästä on mielenkiintoista lukea ja sitä lukisi enemmänkin mitä kirjoittaja jaksaa ulos tuottaa! Kuviakin löytyy runsain mitoin ja vaikka ne kännykällä otettuja ovatkin niin itseäni ei moinen pikkuseikka ainakaan haittaa, pääasia että kuvia on!

Uteliaana paskiaisena jäin stalkkaamaan blogia ja seuraamaan sen kehitystä. Saksanmaalta voi tarttua uutta tietoa haaviin..!

"Varsa!" Oli suuri ensireaktioni tähän blogiin klikatessani. Banneri on sopivan yksinkertainen ja päätähdet ovat päässeet siihen mukaan. Kuvien kallistukset ovat hauskat, mutta hieman vanhanaikaiset ehkä? Blogin tausta on mukavan talvinen eivätkä valkoiset kuviot häiritse läpinäkyvän pohjan läpikään tekstin lukemista. Ainoa, mistä en niin kovasti pidä on esittelylinkkien fontti. Omaan makuuni fontti on vähän liian iso ja liian massiivinen, jokin sirompi fontti olisi omaan silmääni parempi, se keventäisi ilmettä.

Tekstit ovat ihanan rauhallista luettavaa, varsinkin metsäretkistä kertovat jutut nousivat heti lemppareikseni! Meillä ei ole täällä kuin metsäautoteitä joten on ihana kuvitella mielessään millaisia polkuja pitkin tämä komppania saakaan painella. Kuvat ovat isoja, hyvälaatuisia ja niitä on PALJON! Niin ja sanoinko jo että varsa? :D Varsa tekee blogista mielenkiintoisen, ja luultavasti sen takia en olekaan blogia aiemmin lukenut. Pieni vinkki kaikille, teettäkää varsa, niin mä alan lukemaan blogeja..! Varsa on samanikäinen kuin Pomo joten se lisää mielenkiintoa entisestään!

Tykkään blogista ja kirjoitustavasta kovasti ja tämä pääseekin sellaiselle "seuraan mielenkiinnolla ennenkuin liityn lukijaksi" -listalle. Kaikki varsafanit ohoi, täällä on niitä ihkuja kuvia..! ;)

* * * * * * * *

Ensi postausta odotellessa! Siinä kerron estetreeneistä ja klippauksesta (tai sen yrittämisestä) joten staaay tuned! ;)

6 kommenttia

 1. Pakko sanoa, että mun blogissa (Pennin pyörittäjä) noita sivujen linkkejä en edes haluaisi pitää tuossa, mutta koska mitä ilmeisimmin ihmisillä ei ole silmiä päässä, että ne linkit löytyy myös niiden pienten esittelyiden alta, niin olen ne vain läntännyt tuohon alunperin. En tykkää yhtään itse niistä linkeistä koska ne eivät ikävä kyllä asetu mihinkään reunaan tai keskelle hyvin.

  Mutta sen koommin valittamatta, kiitos suuresti arvostelusta! Hatunnosto, että olet jaksanut käydä sivuja läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvelinkin että tässä on joku tällainen tarina taustalla! Olen itsekin törmännyt joskus vastaavaan että esim. kuvalinkkiä ei ymmärretä klikata koska eihän kuvasta voi johtaa linkkiä mihinkään..! :D
   Seuraavaan ulkoasuun sitten muokkaat ne vain pois jos et itsekään niistä tykkää koska muuten ulkoasu oli aivan ihana! :D

   Poista
 2. Aapua, unohin ihan kokonaan et linkkasin blogin tähän! Kiitos tosi kivasta arvostelusta! :) Tuo riehumiskuva kyllä vähän joo häiritsee itteänikin, et oo sen asian kanssa yksin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa! Tätä sattuu mullekin, linkkaan mun blogin aina johonkin enkä sitten muista minne linkkasin :D

   Poista
 3. Kiitos paljon palautteesta :) Olin pitkään halunnut blogiini (rsukein silmin) jotakin astetta pirteämpää ulkoasua sen tummansinisen ja tälläisen tilalle. Taustakuvan ponien ei ole tarkoitus olla ulkoasun keskipiste mutta eiköhän asia onnistu seuraavaan ulkoasuun ;) Tuollaista palautetta olen kauan jo etsinyt ja sinun suustahan se tulikin! Kiitos vielä kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva että tykkäät palautteestani! :) Odotan innolla millaisen uuden ulkoasun saat aikaan!

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.