lauantai 4. helmikuuta 2017

171. Torstain estetreenitPalataan ajassa pari päivää taaksepäin kun käytiin Nitan kanssa taas maneesilla hyppäämässä. Joka viikko on tarkoituksena käydä maneesilla vähän hyppelehtimässä esteitä eikä se ylimääräinen sileäntyöskentely hyvällä pohjallakaan pahitteeksi olisi...

Joka tapauksessa pelipaikalla pistettiin esteet pystyyn. Toisella pitkällä sivulla oli suhteutettu linja 16,3 metriä ja toisella pitkällä sivulla oli jumppasarja ravisisääntulolla. Siinä oli kaksi ristikkoa, yksi laukka-askel 6,2 metrin päässä ja sitten okseri. Lisäksi diagonaalilla oli yksi pysty jos halusi tulla laukanvaihtoja.

Me työskenneltiin Nitan kanssa vain suhteutetulla ja jumpalla juurikin siitä syystä että se on vielä vino, voimaton ja tasapainoton joten haastetta riittää ihan jo esteelle kääntymisessä ;)
Verryttelin ravissa ja laukassa suhteutetun linjan maapuomeilla ennen kuin tultiin jumppasarjaa. Nita löysi siinä kyllä hienosti parin toiston jälkeen rytmin ja kaikki hypyt jumpalle menivät tosi hienosti!
Suhteutetun kanssa olikin enemmän ongelmia ja hoksasin nyt itse paremmin mikä meidän todellinen ongelma on. Oli suunta mikä hyvänsä niin Nita hyppää aina sisäänpäin, eli vasemmassa kierroksessa vasempaan ja oikeassa oikeaan. Tämän se tekee vaikka olisin saanut sen hyvin suoraksi ennen estettä. Se on niin vino ja voimaton että se parka hyppääkin vinoon kun ei ihan osaa tuoda takajalkoja alle ja ponnistaa sieltä suorana ja symmetrisenä vaan se ponnistaa takajaloilla epäsymmetrisesti. Nyt kuitenkin saatiin linja sujumaan paremmin kuin viime viikkoisissa Annan treeneissä, muistin olla vetämättä sisältä ;)

Jumpalla tuli pari tosi hienoa hyppyä isommille esteille, siellä Nita sai takaset symmetrisesti alle ja se pääsi ponnistamaan koko selän läpi, nostaen säkän ylös hypyssä. Tuntui aika mageelta selkään :) Este oli suurimmillaan 80cm korkea ja ihan hyvältä tuntui, mutta tietysti nyt kaivataan ihan jäätävästi voimaa ja tasapainoa ja treeniä että päästään kisaradoille :)


Perjantaina Nita hierottiin ja se oli kuulemma aika hyvä, ei mitenkään erityisen jumissa mistään, ei edes selästä jossa sillä on se pattura! Takareidet olivat sisältä kaikista tiukoimmat ja peppu noin muutenkin, mutta se taas juontaa juurensa edellispäivän hyppäämiseen. On joutunut heppa töihin! Erittäin tyytyväinen pitää olla ettei mitään isompaa jumia ollut missään, uskaltaa hyvällä mielellä treenata ja tietää että on onnistunut hevosen hoidossa :)

Klippasin Nitan siinä samalla ja se seisoi tosi kiltisti paikoillaan! Ainakin suurimman osan ajasta, välillä se leikki kamelia ja halusi välttämättä työntää turpansa klipperiin, erityisesti kaulaa klipatessa se kaartoi kaulaa mua päin... Yritäpä siinä klipata... Mutta mitään slaageja se ei saanut eikä myöskään potkinut/tehnyt muuta typerää eli tästäkin pisteet kotiin neitoselle! Jospa nyt olisi kevyempi tehdä töitä :)

Nakke!

Yritän huomenna tai ylihuomenna viimeistään kirjoittaa teille koulutuspäivästä missä olin tänään! Nyt en siitä ala tarinoimaan mitään koska 18 tuntia valveillaoloa alkaa kostautumaan ja tämäkin teksti on varmaan ihan täynnä kirjoitusvirheitä :D Mutta menkööt nyt tämän kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.