torstai 16. helmikuuta 2017

174. Kisakuumetta näköpiirissä!Helou ja tervetuloa taas tämänpäiväiseen jaksoon jossa opetellaan lentämistä! Nitan kanssa treenit ovat sujuneet ihan ok, ollaan menty koulua ja maastoiltu ja kaikki on ollut ihan normaalisti. Mitään yliloistavia pätkiä ei ole ollut mutta ei myöskään kauheita taantuman kuoppia. Parempi näin päin! Voiman lisäämisestä taitaa tämä meidän vuosi kuitenkin tulla koostumaan koska nyt se voimattomuus vaikuttaa niin moneen asiaan... Huoh. No, ei auta itku markkinoilla, se on vaan treenattava!

Tänään käytiin hyppäämässä maneesilla ja tehtävät sujuivat hienosti. Hypättiin myös 50cm korkea portti pariin otteeseen ja sekin meni oikein näppärästi. Mulla on vain vaikeuksia kestää välillä hypyissä mukana kun tuntuu että Nita irtoaa maasta vähän joka jalka eri aikaan ja etenkin tällaisen kamikaze-hypyn jälkeen se laskee pään ja kaulan alas tasapainon säilyttämiseksi. Tänäänkin oli taas parit putoamiset lähellä kun sarjan jälkeen Nita yritti pukittaa ja ensimmäisen porttihypyn aikana se kierti kroppaa jotenkin todella oudosti... No, haasteita päin :D

Mitään isoja esteitä en ottanut, yhden 60cm pystyn pari kertaa, treenattiin enemmän rataa ja ihan semmoista perusratsastusta. Lähestymiset olivat nyt jo vähän paremmat kuin viime kerralla, pitkä maneesi joten mulla oli enemmän aikaa saada Nita jalkojen väliin kunnolla kaarteen jälkeen.

Toivottavasti näistä pienistä treeneistä oli jotain hyötyäkin koska lauantaina me suunnataan KISOIHIN. Kyllä, luitte ihan oikein, kilpailut kutsuvat tätä Juvan ihmeparia, pitkästä pitkästä aikaa! Viimeksi olen ollut kisoissa lokakuussa 2015 joten joo, onhan tuota kisataukoa ollut melkein 1½ vuotta. Ja sen valitettavasti huomaa! Olen samaan aikaan innoissani mutta myös kauhuissani ja tekisi mieli jo perua ilmoittautuminen :D Jännittää ihan luvattoman paljon... Toivon mukaan jännitys ei vie parhainta terää ratsastuksesta ja me selvitään Nitan kanssa yhdessä edes se ristikkoluokka maaliin. Tarkoituksena on hypätä 2 luokkaa, ristikko ja 50cm, mutta katsotaan nyt mitä tästä tulee ahahaha :D

Tavoitteena on saada kokemusta kilpailuista ja useamman hevosen verryttelystä. Kyseessä on onneksi vain paikalliset rataharjoitukset joten luultavasti saadaan ihan rauhassa tehdä ja harjoitella :) Toivon sitä ainakin, koska mikään ei ole niin kamalaa kuin yrittää kiireessä opettaa nuorelle positiivisia asioita! Itse varaan paljon nameja mukaan Nitalle sekä runsaasti hyvää ja kannustavaa mieltä! Niillä pääsee jo pitkälle, uskokee vaan!

Huomenna käyn maastossa tai teen koulutreenin kentällä ja pesen Nitan hännän + jalat sekä pyyhin kakkaläikät kyljestä. Lauantaina kisaillaan, whoo-peee~!Tyylillä ;)

4 kommenttia

  1. Paljon onnea kisoihin! :) Rauhallinen asenne ja hyvä verryttely, niin yllätätte kaikki. :D Kisapostausta odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Hyvä verryttely" eli me palloillaan ihan muualla kuin siellä missä pitäisi ja hypätään 2 hyppyä ja hätäisesti laukataan :D Jepjeppp! Kauhulla eteenpäin... :D Lahjattomat treenaa.. :D

      Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.