lauantai 18. helmikuuta 2017

175. Estekisoissa!Lukijoiden onnentoivotuksilla taisi olla asiansa matkassa mukana koska hei, olen yhä edelleen yhtenä kappaleena! Kisapäivä on selvitty siis hengissä! Legendaarista. Ja ihan positiivistakin.

Kerrataanpas ne tavoitteet ennen kuin päästän teidät selaamaan kuvaläjää! Tavoitteina oli selvitä ehjänä maaliin, ratsastaa hyvät tiet ja saada hevoselle positiivista kokemusta. Kaikki nämä asiat voidaan ruksittaa koska ne onnistuivat! Okei, tuo "hyvät tiet" kyllä vähän meni hörpiin mutta ei nyt kaikki voi aina mennä täydellisesti ;)
Luokkina menin ristikon ja 50cm. Luokissa ei otettu aikaa. Perusrataan sisältyi 8 estettä ja uusintaan 4.Aloitetaan siitä että oltiin ajoissa paikalla, niin ajoissa että maneesiakin vasta lanattiin, haha! Laitettiin siinä rata pystyyn ja oma tuntuma radasta oli hyvä. Ykköseltä kakkoselle ja neloselta vitoselle oli tiukemmat kaarteet päädyn kautta joten arvasin että ne tulevat olemaan vaikeat Nitalle. Verryttelyssä hevonen käyttäytyi tosi hienosti, ei pelännyt isoa hevosmäärää, se oli tavoite! Nitaa kyllä vähän jännittää jos toinen hevonen menee ihan sen takaa, silloin se jännittyy ja koittaa livistää alta. Voi lapsi <3

Verkkahypyt sujuivat hyvin, ensimmäinen hyppy oli taas vähän iso mutta nyt Nita ei yrittänyt heti kieltää ekalle! Pidin jalan hyvin kiinni lähestymisessä, hehe! Tulin kaikki hypyt ravissa, en uskaltanut vielä lähestyä laukassa ettei vaan oltaisi oltu nenällään... Molempiin suuntiin otin kolme hyppyä ja verkan loputtua sain jäädä maneesiin koska kukapa se starttaa ensimmäisenä? No meikä!
Hyppäsin ykkösesteen luvan kanssa ennen kuin aloitin radan. Nita lähti heti tosi hyvällä fiiliksellä liikkeelle, saatiin kiva kaarre ykköseltä kakkoselle. Se ihan vähän epäröi kakkosella, mutta suoritti esteen hyvin kun tsemppasin sitä. Jatkettiin kakkoselta laukassa piiiitkän pitkä tie toiseen päätyyn jossa otin kaarteessa raviin ja lähestyin ravissa suhteutetulle. Linja sujui hienosti, mutta käännös neloselta vitoselle meni aika tiukaksi koska Nita hyppäsi aika paljon vasemmalle. Reitti vitoselta kutoselle oli hieman kiemurainen mutta yli mentiin kuitenkin ja viimeiset kaksi estettä (23m linja) se melkein tykitti koska Nita alkoi päästä fiilikseeeeen..! :D Piti vähän himmata sitä kun se meinasi raukka sotkeentua jalkoihinsa linjan puolivälissä! Tein vielä uusintaradan ja yllättäen kun hyppäsin uusinnan ensimmäisen esteen niin jokin koira haukahti katsomossa joka oli siis meidän takana ja Nita vähän pelästyi sitä. Hyvä ettei satula kääntynyt kyljelle kun just oltiin kääntämässä uusinnan tokalle!
Tilanteesta selvittyämme päästiin maaliin ihan ehjin nahoin ja molemmat vaiheet virhepisteittä! Ihana Nita!
Tää on ihana kuva! Korvat töttörössä toisella että "missä seukki este mamma?!"

Käveltiin ulkona vähän aikaa ja juttelin tuttujen kanssa jotka olivat myös kisoissa. Sitten päästiin 50cm luokan verryttelyyn jossa en ottanut kuin yhden hypyn molemmista suunnista laukassa. Nita tuli super hyvään paikkaan molemmilla kerroilla ja se oli todella rento hypyissä! Jes!

Taas lähdin radalle ensimmäisenä ja ykköselle mentiin ravissa jotta saatiin hyvä tie kakkoselle. Siitä eteenpäin jatkettiin laukassa, ja lähestyminen suhteutetulle taas ravissa ja annoin Nitan laukata linjan ja hypätä esteen. Virhe! Se hyppäsi tooodella paljon vasemmalle ja loogisesti kääntyminen vitoselle oli tuhottoman tuskaisan vaikeaa... Mutta yli päästiin siitäkin, joskin aika epämääräisellä suorituksella :D
Tein niin myös kahdella viimeisellä linjalla - käännös ja lähestyminen ravissa, linja laukassa. Hypyt oli tosi hyviä ja pyöreän rentoja, paljon parempia kuin torstaina! Tässä luokassa en mennyt uusintaa vaan lopetin hyvin menneen perusradan jälkeen. Se oli virhepisteetön suoritus sekin!

Hienosti hyppää vinoon... Nita oli kyllä todella hyvä ratsastaa ja se oli aivan innoissaan ja todella positiivisesti menossa esteistä! Se ei oikeastaan yhtään kytännyt mitään ja paikat osui just nappiin! Nita vaikutti kyllä olevan myös itse hyvin mielissään estehyppelöistä ja uskon että sille jäi todella hyvä ja positiivinen mieli! Itselleni ainakin jäi :) Pitkä on vielä tie 2-tason kisoihin hyppäämään mutta tästä se lähtee kuulkaas! Innolla jo etsin seuraavia pikku estekisoja meille, haha!

Maanantaina päästään taas hyppäämään estetunnille ja toivon mukaan perjantaina Anna läpiratsastaa Nitan :) Huomenna ja tiistaina suuntaan siis maastoon, keskiviikko olkoon vapaa ja torstaina mennään kelien mukaan kentällä tai pellolla!

Team pink panther!
Kiitos Lotalle ja iskälle kuvista! Videota ei otettu kun kamera temppuili... (parempi niin ;D)


Onkos teillä kisoja tiedossa tai oletteko jo startanneet kisakauden? Miten on mennyt?

4 kommenttia

 1. Teillähän meni sitten ihan superhyvin! Harmi kun en ehtinyt katsomaan noita rataharkkoja, olisi ollut kiva nähdä ihan livenä teidänkin suoritus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun silmät ois vuotaneet verta sen jälkeen :D Ps teillä on ihania pieniä tallityttöjä siellä! Olivat kommentoineet katsomossa asiantuntijan elkein "nyt se kyllä kieltää, ihan varmana kieltää!" ja samassa hetkessä Nita leiskautti yli esteestä ilman aiettakaan kieltää :'D
   Pps. Sanoin Myffille että ensi kerralla otetaan sitten naisesta mittaa kun on kisat! ;)

   Poista
  2. Hahah, voi olla että me vaan rysäytetään esteistä läpi kun Myffi pääsee kisaheppamoodiin :D Mutta kuulemma lähiaikoina pitäisi olla toisetkin rataharkat tulossa, että ehkä siellä nähdään sitten ;)

   Poista
  3. Kouluharkat on ensi kuussa! Katsotaan tullaanko me sinne esittämään kamelia vai pitäydytäänkö me vapaamuotoisemmassa kuviokellunnassa (esteissä) :D

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.