perjantai 24. helmikuuta 2017

177. Kerta kerralta paranee

Siis tää laukka! Selkä, säkä ja niska ylhäällä, ylämäkeen, kevyenä! Onks tää mun hevonen..?!

Nyt tulee tosi lyhyt postaus koska mun pitäisi olla jo nukkumassa huomista varten, ääk! Tänään käytiin taas Nitan kanssa maneesilla ja Anna ratsutti sitä tänään. Alussa neitokainen oli ihan PRÖÖH koska maneesissa oli koira, se oli jotenkin kauhean pelottava Nitan mielestä :D Ja siis hevonenhan on täysin tottunut koiriin mutta jokin tommoisissa pienissä valkoisissa terrierityyppisissä koirissa sitä kauhistuttaa!

Anna tosiaan ratsasti Nitan tänään läpi ja heti tuli palautetta siitä että tamma on saanut kuntoa ja se jaksaa paljon paremmin. Se oli myöskin taas suoremman oloinen ja pystyi jo vähän taivuttelemaan kroppaa vaikka se välillä vaikeaa olikin. Myös laukan suoruus on parantunut ja Nita meni välillä ihan älyttömän upeita pätkiä laukkaa että huhhuh! Anna käänsi sillä myös ekat voltit laukassa ja ne sujuivat tosi hienosti :D Oikeasta lavasta se on jäykkä ja hidas mutta korjaantuu ajan kanssa kuulemma.
Paljon kehuja tuli myös pään ja suun rauhoittumisesta ja tuntuman muuttumisesta tasaisemmaksi. Ehkä mä olen siis oikeasti tehnyt jotain oikeinkin?! Kun tuntuu että aina vaan teen väärin ja hevonen ei kulje ja mikään ei suju jne, mutta ehkä sitä ymmärtämättömyyttään on tullut tehneeksi välillä asioita ihan oikein, haha!

Hevonen oli joka tapauksessa tosi positiivinen ja nyt jatketaan treenejä taipumisen parissa. Yritän itsekin ottaa itseäni niskasta kiinni ja treenata enemmän koulua. Se on vain niin vaikeaa tällaiselle todella kankealle ja liikkumattomalle lihamöykylle että huh... Noh, jospa se suunta olisi ylöspäin hitaasti mutta varmasti!Tässä kuvassa on kaunis, pitkä ylälinja. Otin 600 kuvaa joten en ole vielä lähellekään kaikkia kuvia muokannut... :D Joten eiköhän tätä kuvasaastetta tulla näkemään täällä vielä jatkossakin!

Huomenna ratsastan Nitalla itse kouluvalmennuksessa, saa nähdä meneekö paremmin kun alla on nyt Annan säädöt! :) Siitäkin yritän pusertaa postauksen ulos jossain vaiheessa kunhan ehdin koska menen huomenna vielä vähän frendejä näkemään Jyväskylään - niitäkin nähnyt viimeksi mm, 3 vuotta sitten? ;)

5 kommenttia

 1. On kyllä todella hienon näköinen Nita, vautsi! Tosiaankin olette eteenpäin menneet ihan hirvittävän matkan lyhyessä ajassa - hyvä te :)

  VastaaPoista
 2. Niuppu vaan kaunistuu!:3 Ja siitä tulee kokoajan vaan uskottavamman näkönen wannabe kouluratsastuspolle. :D Hyvä siitä vielä tulee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan WANNABE kouluratsu ;) Tulevaisuuden ura taitaa kuitenkin aueta maastohevosena... :D

   Poista
 3. No, mut pitäähän se siihen sunnuntai maasto höntsäilyynkin olla hevonen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niitä jo varmaan 4 entuudestaan. En tahtoisi yhtään enempää enää :D

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.