torstai 23. maaliskuuta 2017

184. Kumipallo pomppii

Hypittiin ihan 70cm tehtäviä! Uujee!
Kaikki postauksen kuvat on ottanut Iina Makkonen / poukaman.net!


Toisinsanoen: kärsi tai kärsi ja kuole oli Nitan mielestä päivän avainsana eilisessä estevalmennuksessa. Kolmen päivän huilit irronneen etukengän takia ja siitä suoraan maneesille hyppäämään EI OLE hyvä yhdistelmä! Tuli opittua se nyt.

Jaa että miksi?

No siksi että hevonen voi olla hieman jotenkin kuminen kaikille avuille. Siis huonossa mielessä. Etenkin kun aloitettiin laukkatyöt niin Nita painoi kättä vasten ja työnsi kyljet jalkoja vasten ja kun yritin tehdä puolipidätteen niin se heitti heti raville :D Laukannostoissa se jäi vain hyppimään paikoilleen ja siellähän sitä istuttiin kun hevonen pomppii paikoillaan... Ja tätä paikoillaan jäpyttämistä Nita teki koko tunnin, joka nostossa, se jäi vain paikoilleen pomppimaan laukassa ja minä koitan ratsastaa sitä eteen... Eilen tuntui muutenkin siltä että se ei oikein edennyt laukassa, se joko pomppi tai sitten heitti pitkään ja etupainoiseen laukkaan.

On se vaikeaa tuo takaosan päällä pysyminen.

"Kyllä on paha mieli kun tuo ämmä yrittää tuola tuheerata jottai!"
"Uu, mikä se tuolla on?"

"EFTE"

"Tästä tällee tomerana yli! Hästäg truu estehevo"


Joka tapauksessa hommat aloitettiin tehtävällä jossa pitkän sivun keskelle tehtiin voltti ravissa, nostettiin siitä laukka, laukattiin päätyyn ja tehtiin siellä täyskaarto ja otettiin raviin ja taas voltti ja toiseen suuntaan täyskaarto. Kiva tehtävä, mutta hevoseni oli joko syöksymässä tai jäpittämässä paikallaan joten... Pari ensimmäistä kierrosta menivätkin ihan siinä että laskettiin kierroksia ja etsittiin yhteistä säveltä laukassa. Viimeiset toistot olivat jo kivoja :)

Siitä edettiin ravihyppyyn pienelle pystylle ja päätyyn tehtiin laukassa voltti. Vielä välillä vähän hankalaa, etenkin kavaletille satuttaminen mutta siitäkin selvittiin!Tunnilla hypättiin paljon monen esteen tehtäviä, aina oli vähintään 3 estettä peräkkäin suoritettavana ja tottakai tämä oli erinomaisen hyvä asia! Joutuu keskittymään moneen asiaan, kaarreratsastukseen, tiehen, askelpituuteen, takaosan päällä pysymiseen ja kääntyäkin pitäisi... Ihan huippua! Kuten jo alussa mainitsin niin Nita joko pomppi paikoillaan eikä edennyt tai sitten se laahusti laukassa kaarteen läpi. Tämä vaikutti heti hyppyihin ja niiden laatuun ja voin kertoa että olipa kumpi tahansa tyyli (pomppiva poni tai laahaava etana) niin hyppy oli aina hyvin, hyvin vaikea mulle kestää mukana mitenkään järkevästi... :D

Mutta kun sain laukan pysymään asiallisena esteelle asti (Nita välillä jarrutti ennen estettä ilman mitään syytä) niin hypystäkin tuli tosi hyvä :)
Tälläkin kerralla hypättiin portteja ja jotain ihme härpäkettä ja ta-daa, nolla kieltoa! Nita meni niin hienosti! Kyllä se on rohkea ja fiksu tyty, pus!
Ravilähestymisellä hypätty... Kyllä ne räpylät nousee.. :D

Tunti meni siis pääsääntöisesti oikein hyvin, mitä nyt tuli räpellettyä huonojen lähestymisten takia aika lailla. Taas. Kehittämiskohteena onkin nyt tuo laukka ja sen pysyminen takaosan päällä koko ajan sekä se, että pääsisin itse paremmin hyppyihin mukaan. Eilenkin yritin joka hypyssä työntää jalkaa eteen oikein kunnolla mutta vaikka työnsin niin paljon kuin sain niin vaikutus jäi vähäiseksi... Pitäisi saada hypyissä peräsintä enemmän taakse, ehkä siten se jalkakin tulisi enemmän eteen? Ensi kerralla yritettävä sillälailla :)

Hyvät fiilikset jäi vaikka taas viimeisellä esteellä meinasin pudota kun hyppy oli kulmikas ja sojotti joka ilmansuuntaan (Nita jarrutti ja hyppäsi melkein paikaltaan esteen..) mutta buhahaha, pysyinpäs kyydissä - jälleen kerran! :D Ehkä ensi kerralla laskeudutaan?


Ei kai vaan läheltä piti-tilanne? Huomatkaa kauhun tasapaino SEKÄ kuljettajan ETTÄ hevosen naamalla! Anteeksi Niti...


Viikonloppuna ollaan Annan valkoissa, niitä odotellessa!

1 kommentti

  1. Hienoilta hypyiltä näyttää. :) ja tosi kivoja kuvia teistä!

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.