torstai 8. kesäkuuta 2017

190. Fuck this shit - ja mitä sitten kävikäänViime postauksesta onkin jo aikaa ja saa nähdä, milloin seuraava tämänkään jälkeen tulee. Syynä tosin ei ole tällä kertaa normaali itkuvirteni, "ei ole aikaa, töissä on käytävä, kaameat ilmat, plääplää yyhyyh" vaan yksinkertaisesti tapaturma. Ja tottakai mun tuurilla kärpäsestä voi tulla härkänen...


Tasan viikko ennen pääsykokeita kaadoin puoli sankollista lähes kiehuvaa vettä oikealle kädelle. No, mitä siitä seuraa? Päivystysreissu tietysti. Tuliaisina palovammoja ranteessa ja käden ulkosyrjällä, sormien väleissä ja sormissa. Sairaslomaa sairasloman perään on nyt ollut jo 3 viikkoa ja loppua ei näy. Käsi on parantunut suht hyvin mutta se on todella kipeä. Mitäänhän sillä ei voi tehdä. Pomon näyttelyreissu jäi tekemättä, mutta tuleehan noita. Nita on saanut olla laitumella. Hevosen selkään en pääse ennen kuin käsi on kunnolla parantunut - siihen voi mennä vielä toiset 3 viikkoa. Huh huh...
Joten jos minusta ei kuulu mitään niin se johtuu ihan vain siitä että kädellä ei voi kirjoittaa. En saisi edes nyt kirjoittaa sillä mitään koneella, joten tämäkin teksti on kirjoitettu suurimmaksi osaksi vasemmalla kädellä. Nam ;)


Vähän kuitenkin kuulumisia ja sensellaista tässä kohtaa!


Tissit 1.6
Mustikan massu on jo ihan törkeän iso! Kunnon kumipallo!
Liinaharjainen Untuva

Petu aloitti utareen tekemisen viikko sitten, joten jos ilmat pysyvät lämpimänä, niin juhannusvarsaa pukkaa! Sara on tyhjä mutta se lähtee ensi viikolla oriasemalle siemennettäväksi. Mustikka voi paksummin kuin varmaan koskaan ennen :D Tonnikeiju liihottaa..! Kävin katsomassa myös Saran esikoisvarsaa Untuvaa ja se on aika pieni, mutta todella söötti! Ikää sillä on nyt 3 vuotta. Hyvin Saran näköinen ja luonteinen kaveri jolla on kiva kaula.


Nita oli pari viikkoa sitten Annan ratsutuksessa koska tapaus käsipuoli... Tamma liikkui kivasti joskin hieman tahmeasti, tosin heti pienen pissimisen jälkeen meno muuttui huomattavasti reippaammaksi. Nita alkaa muutenkin näyttämään aina vaan enemmän aikuiselta hevoselta, siihen on tullut massaa ja raamikkuutta ja se on oikea ilo silmälle myös laitumella kirmatessaan :)
Pomon näyttelyreissu peruuntui mutta jotain uuttakin on herran kanssa ehditty opettelemaan - nimittäin letkutusta! Juuri sopivasti mun käden telomisen kanssa se kehitti itselleen esinahkatulehduksen ja sitä saatiin letkutella ja putsailla. Pomo ei tykännyt vedestä edes kaviolla, vaan se potki kovasti karsinoiden oviin käytävällä ollessaan mutta kun päästiin itse asiaan niin sekin lopetti potkimisen, huomasi varmaan että lämmin vesi auttoi. Viikon ajan letkuteltiin joka päivä ja tulehdus parani hienosti ilman tarvetta antibioottikuurille :)Tällä viikolla täällä on ollut "lomailemassa" mun hyvä ystävä Kaine (nimi muutettu) joka on saanut tehdä kaikkea sitä mitä olisin itse tehnyt jos olisin saanut viettää kesälomaa normaalisti. Siis ratsastanut, siivonnut pihattoa ja sellaista! Kivaa kun voi edes jotenkuten kaverin kanssa tehdä asioita, ainakin neuvoa ja päteä vierestä kun toinen tekee... Haha!
Sara ja Nita pääsivät ratsuiksi Kainen alle ja varsojen kanssa on tullut touhuiltua, olkia haettu, pihattoa siistitty ja tietysti ollaan leivottu piirakkaa ja sellaista. Kyllä tuli tarpeeseen! Saikuttaminen ja yksin kotona istua töröttäminen ovat ihan ahterista!

Koko konkkaronkka - Petu, Nita, Risto, Mustikka ja SaraMutta sellaista. Katsotaan milloin palaan. Viimeistään sitten kun Petu varsoo joten nyt ei ainakaan kannata jättäytyä kelkasta pois koska H-hetki lähestyy päivä päivältä..!

Seuraavaa postausta odotellessa, näkemiin!


2 kommenttia

 1. Paranemistoivotusten lisäksi pakko sanoa, että upean värikäs suomenhevosjengi! Minkälaista varsaa Petulta toivot tälle kesälle, tuntuuko mustalta tammalta? :D Tämä vuosi taitaa olla - Facebookissa nähtyjen kuvien perusteella - mustien varsojen ja läsipäiden tammavarsojen vuosi. On ne vaan ihania, muutaman ensimmäisen kuukauden ajan, oli värinä vaikka violetti... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on kertynyt vuosien saatossa ^_^ Petulta toivoisin ruunikkoa tammaa jolla saisi olla piirto ja sukkia! Mutta todennäköisesti saan rautiaan, merkittömän orivarsan :'D Mustikan varsasta voisi povata sitten sitä mustaa, kun molemmat vanhemmat kuitenkin mustia!
   Kunhan syntyisi terveet varsat niin olisin tyytyväinen. Tammavarsa nyt saisi jommalta kummalta tulla niin olisi Hempan linjalle jatkaja, orilta kun lähtee pallit syksyn tullen :)

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.