lauantai 22. heinäkuuta 2017

197. PissanmetsästäjätTiedättekö, tässä olisi suomalaiseen televisioon uusi formaatti! Pissanmetsästäjät! Siinä hoitohenkilökunta kertoilisi kauhutarinoita siitä kuinka pissaa ei tule ja kuinka pissaa koitetaan saada tulemaan. Miten sitä analysoidaan ja mitä siitä voi päätellä. Ohjelmassa voisi olla myös eläimiä, koska kaikki me tiedämme että eläimillä on myös pissavaivoja! Miksi kisu pissii sisälle? Miksi koira ei laskea losota yhtä isoa lammikkoa lenkin aikana vaan se tekee monta pientä? Miksi kissan pissa haisee?

Tällä kertaa ohjelmassamme keskitytään kuitenkin siihen mitä tehdä kun varsa ei pissaa ja miten se saadaan pissaamaan.

Varsojen virtsaongelmia on yleisesti kahdenlaisia: pissa tulee navasta tai sitä ei tule. Jos pissaa ei tule, on yleisin olettamus että rakko on revennyt tai että virtsaputkessa on tukos. Paitsi meidän tapauksessa. Koska meillä nyt vaan on oltava astetta tyylillisemmät ongelmat koska Koettelemusten Kesä 2017!Mutta aloitetaan alusta. Vaikka siitä kohtaa, kun olin nukkunut vaivaiset 3 tuntia ja menin katsomaan Mustikkaa jonka laskettu aika on ollut ja mennyt ja vuorokaudet paukkuvat yli 350. No kehveli, varsahan se siellä pötkötteli! Pieni musta oripoika ja jalat niin venkallaan kuin olla ja voi. Rahanmeno = check!
Jeesattiin jäbä pystyyn ja yritettiin auttaa tissiin vaan varsa oli sitä mieltä että hän pärjää itsekin eikä hyväksynyt ihmisen apua. Yritettiin myös juottaa sitä pullosta että saisi edes vähän maitoa sisuksiin niin ei sopinut sekään, jätkä nipisti huulet yhteen että minähän en ainakaan juo! Siinä vaiheessa rupesi jo huolettamaan että mitenhän käy kun imurefleksi on olemattoman oloinen mutta... Sitten varsa vain saapasteli baariin ja rupesi imemään kuin viimeistä päivää. Että sillain!

Tässä vaiheessa kävin sisällä syömässä voileivän ja palatessani varsa pinnisti pikipaskan. Reipas poika! Joten jäimme odottamaan pissaa. Ja pissaa ei kuulunut. Milloin iskä vahti sitä ja milloin minä, mutta pissaa ei näkynyt eikä kuulunut. Lopulta oli kulunut yli 12 tuntia syntymästä eikä pissaa vain tullut joten soitin eläinlääkärin paikalle. Jos rakko olisikin revennyt tai jotain muuta kamalaa? Orivarsojen pitäisi kuitenkin pissata siihen 6 tuntiin syntymästä, joten jätkän kanssa oltiin ylitetty tuo aika jo reippaasti!
Ennen kuin eläinlääkäri tuli niin tutkin asiaa hieman itsekin ja havaitsin, ettei varsa ole roikottanut pippeliään lainkaan. Tarkempi syynäys jalkojen väliin ei suinkaan paljastanut sitä, että varsa olisikin ollut tamma, ehei! Luulitte jo ;) Vaan tarkasteli paljastikin sen, että pippeliä ei ole ollenkaan! Eläinlääkäri pääsi hetkeä myöhemmin toteamaan saman - varsan pippeli on kääntynyt sisäänpäin ja siinä on ikäänkuin mutka. Eikä sitä saatu vedettyä suoraksi, pois sieltä.

Tässä vaiheessa aloin laskemaan kuinka ihanan kallista on viedä varsa Hyvinkäälle ja parhaassa tapauksessa skalpellin alle jotta siltä saadaan yksi pippeli esiin. Pissaa ei näkynyt, joten pakkohan se olisi tehdä! Eläinlääkäri tosin ehdotti että varsalle pistetään vaippa - näin saadaan varmistuttua siitä että jos se kuitenkin saisi jotenkin pissattua tästä anomaliastaan huolimatta. Elsutädin lähtiessä konsultoimaan Hyvinkäätä autoonsa hän painoi auton tööttiä vahingossa ja.... Varsa pissata lorotti oikein komeasti!

Voi sitä helpotuksen määrää! Pissaa sentään tulee vaikka pippeli onkin jotenkin nurinpäin ja se on pääasia. Jollain ilveellä se värkki vaan olisi kiva saada esiinkin mutta sen tarinan paikka on sitten kun näin tapahtuu. Syvästi toivon että piplu tulla tipahtaisi itsekseen ilman mitään toimenpiteitä mutta liian edullista ja liian vähän jännitystä sisältäväähän se olisikin.

Ensi kertaan!2 kommenttia

 1. Kyllä orivarsalla voi mennä helposti vaikka viikko ilman että vehjettä näkyy :D Olen saanut joskus kokemattomammilta kavereilta paniikkipuheluja että varsa pissii pelkästä suuresta aukosta vatsan alta, ei pippelistä. Äääh, on se siellä, eikä minkään maailman väliä millä mutkalla, kyllä se sieltä esiin tulee sittenkun on valmis näyttäytymään! Toiset pippelit on nyt vaan huomattavasti ujompia kuin toiset ;) Riläks ja onnea suloisesta varsasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se tässä hauskaa onkin että onhan näitä jo tusina syntynyt, puolet oreja, eikä yhdelläkään aiemmalla ole ollut moista enkä ole muilta kasvattajilta kuullutkaan että vehje voi jäädä luolaan :D Ja tottakai se eläinlääkärikin jolle soitin oli vasta valmistunut joten ei toivoakaan sieltä suunnalta, haha!
   Kyllä se ulos tulee, niin mulle on vakuutettu, joten odotellaan! Mä oonkin aina halunnut kyylätä haukankatseella pienten orivarsojen peniksiä ;)

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.