maanantai 24. heinäkuuta 2017

198. Enää kuukausi muuttoon!

Mihin tämä aika oikein lentääkään? Sitä kun luulee aina että omaa niin paljon aikaa mutta todellisuudessa aika vain vähenee ja vähenee ja loppuviimein sitä on kauhea kiire ja paniikki että saa asiat kuntoon!

No, vielä ei ole paniikkia mutta hiljalleen olisi kai aika aloittaa listojen ja muuttolaatikoiden etsintä, sillä elokuun lopulla loppuvat työt ja tämä tyttö lehahtaa Pohjois-Karjalan kamaralle!

Jep, joku ehkä osasi jo päätelläkin, mutta keväällinen kokeisiinluku kantoi hedelmää ja pääsin Joensuun yliopistoon opiskelemaan :) Vaikka tuloksien saamisesta on jo kuukausi niin silti olo on vähän epätodellinen, haha! Taitaa se julma totuus iskeä vasten kasvoja vasta syyskuun alussa kun koulu alkaa! Koulu kestänee 5 vuotta joten piina on vasta aluillaan, dundunduu!

Oisitte nyt ees vähän iloisia mamman puolesta, jooko? "Mjääh..."

Opiskelujen myötä moni asia tulee tottakai muuttumaan mutta missä suhteessa, sitä en osaa vielä sanoa. Ainakin yksi asia on varmaa - ikuisena omakotitaloasujana pääsen ensimmäistä kertaa nautiskelemaan kerrostaloasumisen ihanuudesta ja vuokranmaksusta! Voi myös olla melkoinen kulttuurishokki muuttaa tällaisesta 6000 asukkaan pikkupitäjästä Joensuun huudeille jossa asuu yli 75 tuhatta ihmistä :D Voi siinä pää pyöriä kun ihmettelen että miten voi olla niin paljon väkeä yhdessä paikassa samaan aikaan! (odotan kauhulla ensi vuoden Ilosaarirockia...)

Muuton myötä nousee tottakai myös esiin myös ne tärkeämmät kysymykset, että mitenkäs hevosille käy. Ja lopputulos on se, että suurimmasta osasta on luovuttava. Olen tähän mennessä maksanut hevosten kaikki kulut itse ja nyt kun on kaksi imettävää tammaa niin voi pojat, voin kertoa että ne syövät aika lailla rehua... Joten joo ei, opiskelijalla ei ole varaa syöttää 10-päistä hevoslaumaa. Tavoitteena on vähentää hevoset neljään mutta onkin sitten täysin eri asia miten tässä onnistun :D


Mitään päätöksiä Nitan suhteen en ole vielä tehnyt mutta se on varmaa että omistuksessani se tulee pysymään enkä anna sitä ylläpitoon kuin viimeisimmässä hädässä, tuskin silloinkaan. Olen myös hieman tutkiskellut Joensuun ratsastuskoulujen tarjontaa jos heittäytyisin ihan vain tuntioppilaaksi - jos siihen on edes varaa!


Rahapolitiikan suhteen tulee varmasti olemaan tiukkaa ja vasta parin kuukauden opintojen jälkeen pystyn varmasti sanomaan että mihin raha riittää ja mihin ei. Suunnitelmat siis selkeytyvät omalla ajallaan ja painollaan, erityisesti Nitan osalta :) Toisaalta haluaisin ottaa sen mukaan mutta mistä kaikesta joutuisin luopumaan saadakseni sen sinne? Pitääkö tässä alkaa vielä työtäkin tekemään oman elantonsa takaamiseksi? Näistä ajatuksista sitten joskus myöhemmin vähän lisää!


Vielä 33 päivää töiden loppumiseen ja uuden alkuun! Jipii! Ja ounou... :D


6 kommenttia

 1. Oho, tervetuloa Joensuuhun! Tää on ihan kiva kaupunki, ei ollenkaan liian iso :) Harmillista tietenkin jos joutuu hevosista luopumaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mitä Joensuussa olen nyt vieraillut niin vaikuttaa tosi kivalta kaupungilta! Hevosia on ollut tarkoitus muutenkin vähentää joten tämä tulee sopivaan saumaan ja aika kivuttomasti se kuitenkin tapahtuu :) Eri asia toki löytyykö nyt tähän hätään ostajia!

   Poista
 2. Aika rientää kyllä hiiiirmu vauhtia ja tää kesä on kohta mennyt jo!! Ei olla sit saatu taas aikaiseksi tulla käymään, mutta jos tässä vielä ennenkuin muuttokuormasi lähtee. Onnea opiskeluihin ja uusiin maisemiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä sieltä aion täälläkin päin käydä, mutta talvella voi jäädä ajelut vähemmälle. Onhan se tultava hepat liikuttamaan ;) Kiitos onnentoivotuksista! Sitä kyllä tarvitaan kun tämä maalaistollo suuntaa cityyn!

   Poista
 3. Jeee hieno homma uudet tuulet puhaltaa! Mihin kaupunginosaan oot muuttamassa vai onko vielä auki? :)

  VastaaPoista
 4. En mä osaa sanoa mitä kaupunginosaa se on, mutta Merimiehenkadulle! Onko se Otsolaa? :'D

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.