keskiviikko 13. syyskuuta 2017

205. της ζωής στο κολέγιο

Kovinkaan moni teistä ei varmaan lue antiikin kreikkaa? Ei se mitään, en minäkään! En ainakaan vielä. Otsikko on tällä kertaa tosiaan kreikkaa ja tarkoittaa suurinpiirtein "elämä yliopistossa" tai jotain sinne päin. En ole vielä ihan niin perillä että osaisin sen kummemmin väännöstellä ;)

Halusin otsikon olevan kreikaksi myöskin sen takia että nyt tällä viikolla on vihdoin alkaneet normaalit luennot! Ensimmäinen viikko oli meillä lähinnä orientaatiota ja yliopistoelämään tutustumista. Voin kertoa että meinaa olla hieman hakusessa itselläni näin monen vuoden jälkeen että miten tämä opiskelijaelämä oikein sujuu, haha! Mutta ehkä se tästä!Ja nyt moni varmaan jäi miettimään että miten se kreikka tähän liittyy? Kreikka on olennainen osa meidän koulutusohjelmaa jossa opiskellaan yhteensä 30 opintopisteen (eli suomennettuna 828 tuntia) verran antiikin kieliä eli kreikkaa, hepreaa ja latinaa. Kreikka on näistä ensimmäisenä vuonna läpikahlattavana, heprea toisena ja latina kolmantena vuonna. Suurimmaksi osaksi kielet opiskellaan itse pienissä ryhmissä, ja vähän jännittää että oppiiko siinä riittävän hyvin että pärjää sitten tenteissä. No, se jää nähtäväksi sitten kevääseen :)

Suurimmalle osalle taitaa muuten olla vielä pimennossa sekin, että mitä oikein pääsin opiskelemaan! Eli tosiaan minut löytää Itä-Suomen yliopiston filosofisesta tiedekunnasta ja teologian osastolta. Jos joku ei tiedä mitä se teologia on, niin se on uskontoa ;) Ajatuksena olisi valmistua papiksi tai joksikin sellaiseksi sitten tulevaisuudessa. Jos teitä kiinnostaa niin voin jossain myöhemmässä postauksessa avata tarkemmin miksi lähdin lukemaan teologiaa! (ja mitä kirkosta eronnut skientisti oikein ajattelee teologian opinnoista!)

Meidän tuutoriporukka kampusrysäyksessä, ryhmä SIKAOpiskelut kuitenkin ovat alkaneet ihan kivasti, ohjelmistoalustat alkavat tulemaan tutuksi ja vihkojakin olen ostanut. Kämpältä on tosi lyhyt matka kouluun, alle vartin kävely. Meillä on ollut aika paljon touhuamista oman tuutoriryhmän kanssa, jossa meitä on yhteensä 8 fuksia (eli ensimmäisen vuoden opiskelijaa) sekä meidän tuutori. Tuutoriryhmän kanssa osallistuttiin viime viikolla kaupunkisuunnistukseen jossa piti mm. selittää sanoja vaahtokarkit suussa, laulaa reggaeta ja tehdä pantomiimiä!

Tällä viikolla opinnot jatkuvat kreikan, eksegetiikan ja filosofian parissa. Perjantaisin mulla on yleensä vapaata ja maanantaisin vain yksi luento, eli luennot keskittyy siihen tiistai-torstai akselistolle. Näpsää!

Nita haetaan tänne Joensuuhun tämän viikon perjantaina ja pääsen viikonloppuna aloittamaan työt tallilla jonne se majoittuu. Ei enää paskassa ja pimeässä kahlaamista, kiitos pihassa seisovan maneesin! Nitan muutosta teen sitten tottakai oman postauksensa ja jos saan luvan tallinpitäjältä niin voisin ehkä tehdä videoesittelyn tallista tänne blogiin? Mulla on tosi paljon postausideoita liittyen yrittäjyyteen, opiskeluun ja hevosiin joten olisi kiva kuulla mitä te lukijat tykkäätte jos heittelen tänne välillä vähän erilaisempaakin settiä!

Loppuun vielä meidän maskotti, fuksisika! Ja minä siinä taustalla...

3 kommenttia

 1. Kaikki käy....kunhan kirjoitat :-)

  VastaaPoista
 2. Heh, hassua kun oot Joensuussa! :D Vois törmäillä kun sinne päin tuun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeesti vaan yhteyttä ni täräytetään tärskyt! ^_^

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.