maanantai 18. syyskuuta 2017

206. Satuhevonen Karjalan kunnaillaNyt ehdin kertomaan hieman Nitan muutosta tänne Joensuun seudulle :) Oltiin sovittu tallinpitäjän kanssa haku perjantaille, joten ajoin aamulla ennen kahdeksaa tallille, otettiin traikku perään ja lähdettiin ajamaan Juvalle! En ollut laittanut kamoja juurikaan valmiiksi mutta tiesin jo etukäteen mitä kaikkea otan mukaan. Suojat ja sellaiset olivat laatikossa valmiina, se nopeutti hommaa onneksi tosi paljon. Loimia ja huopia ja tietty satula ja suitset kyytiin, samoin kissa, ja lopuksi hevonen!

Nita matkusti tyypilliseen tapaansa rauhallisesti ja suomenhevosen tyyneydellä se suhtautui myös uudessa kotipaikassaan asioihin. Se sai olla boksissa sen aikaa että vaihdoin sille ulkoloimen ja purin kaikki kamat autosta. Sen jälkeen se pääsi vielä tarhailemaan pariksi tunniksi pihalle, en käynyt taluttelemassa sitä tai mitään kun se kuitenkin ehti hyvin vielä tarhailemaan.

Lauantaina olin tekemässä aamutallia ja Nita pääsi aamuheinille ulos, ihan kuten se on tottunutkin. Jahka karsinat oli siivottu ja myös pihattohevoset ruokittu hain Nitan sisälle ja pistettiin se vuokraajan kanssa kuntoon. Nita oli varustaessa aika kiukkuinen ja hermostunut, johtuen varmasti ihan paikanvaihdoksesta ja myöskin siitä että se tiesi pääsevänsä lenkille!


Nita ensimmäistä kertaa solariumin lamppujen alla

Maneesissa vuokraaja ratsasti Nitalla kevyesti. Hevonen oli aika jännittynyt mutta rentoutui hiljalleen. Mitään ihmeempää Nita ei pelännyt vaikka autotie kulkee aivan maneesin takaa ja siitä suhahtelee autoja vähän väliä ohi. Myöskään pienen avantin pörinät maneesin ulkopuolelta eivät sitä sen kummemmin stressaa, se oli muuten vain hermona hallissa. Uusi ratsastaja ei tietenkään asiaa parantanut! Kevyen ratsastuksen jälkeen Nita sai kuivatella hetken solariumin alla ennen kuin se pääsi takaisin ulos. Itse tein siinä vielä vähän hommia ennen kuin lähdin kotiin kolmen maissa.

Sunnuntaina oli samanlainen ohjelma, ensin aamutalli, sitten avantin ajon opettelua ja sen jälkeen ratsastamaan. Vuokraaja tuli myös tällöin, mutta itse ratsastin Nitalla. Menin maneesissa kun satoi sen verran etten kehdannut lähteä kävelemään maastoon. Maneesissa tein tosi paljon käyntiä, vaadin ihan vain symmetrisiä askeleita, hyvää kääntymistä ulkolavasta, ja treenasin suoralla uralla ulkolavan kääntämistä sisälle. Suoruus on siis nyt tosiaan teemana, mutta hyvä harjoitella sitä käynnissä ja sitten siirtyä raviin. En usko että tämä kuusi viikkoa käyntipainotteista treeniä tekeekään pahaa hevoselle!
Nita oli jo paljon rennompi ja sain sen kulkemaan oikein hyviä pätkiä pyöreänä ja pehmeänä kädelle. Kovin pitkää aikaahan se ei jaksa kantaa mutta pikku hiljaa :)

Ratsastuksen jälkeen otettiin ja pestiin kultapallero jotta voitaisiin sitten seuraavana päivänä klipata se. Nita käyttäytyi poikkeuksellisen hyvin! Aiheutti positiivista hämmennystä itsessäni :D Pesun jälkeen se sai olla solariumissa tunnin kuivumassa ja samalla pesin sen kamoja. Nita pääsi sen jälkeen vielä pihalle ja itse hain yhden puolipäivää tarhaavan hepan sisälle ja ruokin ne jotka saavat päivälläkin väkirehuja. Vielä tallin lakaisu ja done! Kello oli tässä vaiheessa jotain neljä ja itse olin syönyt aamupalan kuuden jälkeen joten alkoi nälkä jo olla. Ehkä ensi kerralla muistan ottaa eväät mukaan töihin niin voi olla koko päivän tallilla!

Pesusta masentunut hefoinen

Lämpimän solariumin alla iloisena ruokaa odottava hefoinen

Tänään klippasin Nitan ja huomenna vuokraaja käy liikuttamassa sen. Nita vaikutti tänään oikein hyväntuuliselta ja iloiselta nähdessään minut joten uskon sen alkaneen kotiutua hyvin. Rehu on laadukasta, karsina sopivan tilava jotta hevonen nukkuu makuultaan siellä ja Nitalla on viereisissä karsinoissa mukavat ruunapojat. Tarhassa on vettä ja heinää ja pohja on kuiva, joten mitä hevonen voisi muuta enää toivoa? Paitsi tietty lisää herkkuja ;)


Yritän tällä viikolla tehdä vielä toisen postauksen ratsastuksista ja samalla voisin kertoa vähän Nitan kunnonkohotussuunnitelmasta! Vapise, rakas hevoseni, sillä lihapullana lentelyn aikasi ovat ohitse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.