perjantai 15. joulukuuta 2017

Luukku 15 - O niinkuin opetusmestari


Ollapa opetusmestari!

Sitähän me jokainen toivomme. Hevosta, joka astuisi elämään ja opettaisi kaiken tietämisen arvoisen. Opetusmestareitakin voi olla erilaisia, koska jokainen ihminen mieltää opetusmestarin arvon eri tavalla. Toiselle se on se hevonen, joka nostaa 2-tasolta 3-tasolle kilpailemaan. Toiselle se on se, jonka kanssa syntyy syvä luottamus ja jonka kanssa oppii ja kehittyy tunnetasolla. Jokaiselle vaiheelle on oma opetusmestarinsa.
Minulle ratsastuksellisena oppimestarina on toiminut Risto-ruuna. Se osasi kaikki perusasiat hyvin ja hyppäsi kun vain ajeli tolppien väliin. Ilmaiseksihan sekään ei mitään tehnyt - Risto on aina ollut aika mato ratsastaa. Hidas jalalle, hidas syttymään, ja sitä kautta vaikea saada riittävää energiaa jotta sitä on helppo ratsastaa. Esteetkin olivat alussa sille melkoinen haaste kunnes Ripa sitten löysi sisäisen esteratsunsa.

Ristonkin kanssa on ollut moninaisia hankaluuksia ihan jo alkaen sen karsinakäytöksestä jatkuen aina maastossa kulkemiseen ja milloin mihinkin. Kuitenkin Riston avulla voitin omia pelkojani ja pääsin oikeasti hyppäämään niinsanotusti isoja esteitä - minulle kun tuo metrinkin esterata on jo aikamoinen saavutus sinänsä.
Risto lähti aiemmin viikolla vihreämmille niityille. Rintaani lämmittää muistella kaikkia niitä hyviä hetkiä ja naurattaa muistella kaikkia typeryyksiä mitä Risto nuorena teki. Surettaa, etten päässyt sanomaan sille parempia hyvästejä. Tiedän kuitenkin, että ajasta ikuisuuteen siirtyminen oli ainoa oikea ratkaisu Riston kanssa. Haluan uskoa, että se sai hevosenarvoisen elämän eläessään loput kuusi vuotta elämästään meillä.


Kiitos kaikesta rakas Risto. Lennä onnellisena ja kivutta taivaan pumpulipilvillä.3 kommenttia

  1. Oi kun Risto on kaunis :3 Jaksamisia sulle...!

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Lopetettiinko Risto vai mitä sille kävi :( ?

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.