torstai 7. joulukuuta 2017

Luukku 7 - Grand Champions

Tässä luukussa ajattelin kertoa hieman toisenlaisesta harrastuksesta, nimittäin hevosfiguurien keräilystä. Otahan lokoisa asento ja lue juttu läpi niin ehkä opit jotain uutta!

Breyer Premium collection Forever Saige ja Breyerfest special run Magnifico (500 valmistettu)

Mutta nyt en puhukaan yllä olevista Breyer-hevosista, vaan.... Grand Championseista!

Hevoset Rising Moon ja nimetön pesutallihevonen ottamassa aurinkokylpyjä kellertymiseen

Heppatyttönä omaan harrastukseeni on aina kuulunut hevoset joka muodossa, myös leluina. Keräily on alkanut joskus My Little Pony-leluista mutta sittemmin se siirtyi Grand Championseihin. Grand Champions oli Empire Toysin brändi leluhevosille ja leluja valmistettiin vuosina 1989-2007. Hevosia oli useita erilaisia, oli ns klassisia hevosia, oreja jotka ääntelivät, ja sitten oli näitä omia suosikkejani eli Feed n' Nuzzle -hevosia joiden kaula liikkui ja jotka pystyivät poimimaan turvassa olevan magneetin avulla esim nipun porkkanoita!

Ensimmäinen gränttis joka minulle rantautui oli rautias pesutallihevonen All the Moves. Tämä hevonen ja sen talli ovat varmasti ylivoimaisesti yleisin hevonen mitä kirpputoreilta tavataan! Lapsena kokoelman kerryttäminen oli hankalaa koska vanhemmat määräsivät mitä pystyttiin ostamaan, mutta näin aikuisena sitä on taas kipinä syttynyt näihin ihanuuksiin. Suomen markkinat GC-hevosille ovat melkolailla olemattomat, joten omiani olen ostanut Ebaysta ja facebook-ryhmien kautta.

Se kuuluisa pesutalli, mutta hevonen on TitanKuten kaikessa keräilytavarassa, myös GC-hevosissa osa on toistaan arvokkaampia. Kuten edellä mainitsemani All the Moves - sen arvo on hyvin vähäinen sen suuren tarjonnan takia. Sen sijaan vaikkapa mallinimet kuten Jetro taikka Titan ovat jo hieman arvokkaampia, puhumattakaan prototyyppihevosista joiden arvo on jo varsin merkittävä!
Hevosten arvoon vaikuttaa tottakai myös niiden senhetkinen kunto. Naarmut, kolhut, kellertyminen tai tummuminen alentavat arvoa. Myös harjan ja hännän pituus ja kunto ovat osa arvonmuodostusta. Arvokkaimpia ovat hevoset jotka ovat avaamattomissa, alkuperäisissä myyntipakkauksissa.

Carolyn Bellingin kaunis esillepano vuoden 1998 hevosista

Neena Bickramin upea kustomoitu Grand Champion-hevonen

Miksi sitten keräilyni kohdistuu jo lopetettuun sarjaan kun tarjolla olisi realistisempiakin ja toinen toistaan upeampia ja erilaisia keräilyhevosia esimerkiksi Breyerin mallistosta? Vastaus on yksinkertainen, ystäväni. Kerran kun johonkin hurahdat ja ryhdyt, niin siinä pysyt. Grand Championsit ovat kuuluneet lapsuuteeni ja niiden keräily on jollakin tavalla myös lapsuuteni uudelleenelämistä, niin kornilta kuin se kuulostaakin.

Tulevaisuudessa tulen jatkamaan Grand Champions -kokoelman kasvattamista ja aion myös keskittyä erikoisempien resiinimallien hankintaan. Muutama on jo listalla, pitää toivoa että niitä vielä tehdään sitten kun on rahaa hankkia malli + kustantaa siihen maalaus ;)
Myös Breyereiden keräily on harkinnassa, mutta näissäkin esteeksi meinaa nousta hinta. GC:t ovatkin siis kukkarolleni ystävällisempi vaihtoehto vielä tässä vaiheessa!

Julie Seeleyn vaikuttava kokoelma FNN-mallin hevosia

Shana Lancen järjetön kokoelma, tässä vain osa siitä! Shanalla on yli 500 GC-hevosta, wow!

Itse omistan tällä hetkellä noin 50 GC-hevosta, tarkka määrä ei ole tiedossa kun en ole laskenut kokoelmaani missään vaiheessa! Arvio onkin melko karkea, mutta luultavasti määrä on 40-50 kappaleen välissä. Joku voisi kehua kokoelmaa jo melkoiseksi, mutta tämä on vielä pientä himokeräilijöihin verrattuna - joillakin rouvilla Yhdysvalloissa kun kokoelma käsittää yli 600 leluhevosta! Kyllä siinä on säilytystilatkin melko kriisissä tuommoisen figuurimäärän kanssa!

Mutta tätähän tämä keräily on, keräili sitä sitten vaikka muumimukeja tai vanhoja mopoja! Aikaa, rahaa ja tilaa vievää. Mutta harrastus siinä missä muutkin!


Keräiletkö itse mitään?

Ja kaikki ylimääräiset GC-hepat voi myydä minulle, tack!

13 kommenttia

 1. Hienoa että täältä Suomestakin löytyy vielä GC keräilijöitä! Itseltänikin löytyy vajaan 600 hevosen lauma kotoa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Oletko ostanut heppoja ulkomailta? Tuskin niitä kaikkia Suomesta on löytynyt :D

   Poista
 2. Sullahan on kiva kokoelma :) Minä nyt en varsinaisesti kerää mitään merkkiä, ostan vaan lähinnä kustomointia varten. CollectA hevosia voisinkin kyllä ruveta keräämään. Jotenkin hassua että ne ei Suomessa ole kovin suosittuja vaikka halvempia ja paremman näköisiä kuin sleitsit, ainakin omaan silmään :D
  Miultakin muutama GC hevonen löytyy, pari ostin joskus kirpparilta että voin niitä kustomoida ja yksi on lapsuudesta asti ollut. Varmaan yksi mun vanhimpia leluhevosia. Se on -88 vuoden kirjava ori. Sillä oli vuosien leikkien jälkeen korvat katkenneet, maalipinta kulunut ja jouhet menneet tumppuun. Entisöin sille uuden maalipinnan ja tein uudet korvat ja jouhet. Tiedä sitten oliko kannattava juttu jos se olisi ollut arvokkaampi korvapuolena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että joku muukin on samaa mieltä Schleicheistä! Itse en siedä niitä yhtään! Mullakin on yksi hevonen kustomointipöydällä kunhan nyt ehdin joskus ikinä sen kimppuun...

   Poista
 3. Oi, mukava postaus! Mulla oli aikanaan vain kaksi Grand Champions -hevosta, mutta My Beautiful Horses -sarjan hevosilla tuli leikittyä pajon, ja niitä oli komea laumakin. Harmi, että yläasteella myin hevoseni parilla kympillä kaverille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa taas löytyi vain pari MBH-hevosta, Grand Championsit oli aina "niitä oikeita" mulle :D

   Poista
 4. Kiva postaus! Mä en oo aikaisemmin kuullutkaan näistä hepoista, mulla ok vaan aika kattava kokoelma schleich hevosia, ja nyt kun näin lähikaupan uutuuksia notkuvan hyllyn, tuli hirmuinen hinku alkaa taas törsäämään leikkiheppoihin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jotkut sanoo ettei blogit muka sivistä yhtään! Hahaa, mulla on aina sama kun näen heppapehmoja tai mitä tahansa muuta mitä keräilen, aina silmät kiiluen ostamassa ;)

   Poista
 5. Wow, tämä tuli ihan puun takaa! Lisää suomalaisia hevosmallareita! :D Itselläni on käytännössä tälle touhulle omistettu blogi (The Tuherrus). Meikäläisellä nimenomaan Grandit käynnistivät muovikonikeräilyni joskus aikoja sitten. Sen jälkeen haalin armeijallisen Schleichejä ja nyt (kun on anatomiasilmää) yritän laajentaa Breyer -kokoelmaani. Kustomointi ja varusteenteko ovat myös tosi tärkeitä.

  Oli pakko kommentoida, koska tällaista ei tule vastaan kovin usein, varsinkaan vahingossa (vaikka kyylään tätä blogia aina välillä)!

  (Räpelöimme myös kaverin kanssa kasaan hommaan liittyvän tietosivuston - tai blogihan tuo on, mutta silti: http://pienoiskavio.blogspot.fi/p/blog-page.html )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa eikä! Meidän on tehtävä oma facebook-sivusto varmaan kun näitä keräilijöitä paljastuu salaisista puskista :D
   Mä käyn tsekkaamassa sun blogit joululomalla! It's a promise!

   Poista
  2. Facessa on kyllä jonku verran suomiporukkaa, mutta ilmeisesti hyö kirjottelee englanniksi. Ite en ees omaa profiilia siellä, mutta auttasha joku faceryhmä joka tapauksessa (kasaamaan ihmisiä) edes pikkusen. :)

   Poista
 6. Hauska sattuma kun googlasin GC hevosia niin sinun blogisi hyppää etusivulle. Mä olen juuri luopumassa omasta GC Kokoelmasta joka pääosin on juurikin noita FNN mallin hevosia, tosin oma kokoelmani on hyvin hyvin pieni, koska näitä ei tosiaan löydy suomesta helpolla.
  Ehkä saatavuus onkin yksi syy omieni myymiseen ja ehkä se että kun ne ovat niin isoja ja vievät niin paljon tilaa :s Helpompi kerätä pienempiä figuureja kun niitä mahtuu enemmän samalle hyllylle kun näitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluat kotiuttaa hevosesi samaan osoitteeseen niin laittaisitko minulle sähköpostia osoitteeseen levalantalli@gmail.com :)

   Poista

Olen kiitollinen kaikista kommenteista! Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.